Top5 cele mai tari mutări din Europa. Ronaldo la Juve, locul doi

"Fereastra" de transferuri de vară este întotdeauna un moment de intensitate maximă la marile cluburi ale Europei. În ultimii ani, recordurile s-au succedat cu repeziciune în condiţiile în care cotele de piaţă ale jucătorilor au "explodat". Deja cluburile importante din primele 5 ligi ale Europei au depăşit cu transferurile suma de 2,3 miliarde euro! 

Dar nu este deloc surprinzător să vedem cum marile grupări cheltuiesc grei, având în vedere mutările făcute în perioada de transferuri din iarnă. Plecarea lui Coutinho (foto: fcbarcelona.com) la Barcelona pentru 120 milioane de euro a reprezentat vârful transferurilor în iarnă şi, totdată, cea mai mare sumă de bani pe care Liverpool a primit-o vreodată pentru un jucător. Tot atunci, Manchester City a stabilit un record al clubului prin achiziţionarea lui Aymeric Laporte (de la Bilbao) pentru 65,2 milioane euro.

Această tendință va continua în viitorul apropiat, deoarece cluburile se află sub o presiune tot mai mare pentru a realiza transferurile dorite în timp util. Transferul de 222 milioane de euro al lui Neymar de la Barcelona la PSG rămâne cea mai scumpă afacere din istoria fotbalului. Acest record are şanse mari să fie dărâmat vara asta, dacă Real Madrid consideră că are mare nevoie de starul brazilian la echipă. (foto: Instagram)

Lista cu posibilii jucătorii transferaţi la alte echipe este la început, dar cu siguranţă ca ultimele zile ale perioadei de mercato vor fi unele surprinzătoare - în condiţiile în care timpul presează marile echipe să nu se uite la bani pentru jucătorii doriţi. Iar cele mai tari afaceri s-au făcut, de obicei, în ultimele 48 de ore ale "ferestrei" de transferuri. 

5. Naby Keita - de la RB Leipzig la Liverpool pentru 60 de milioane de euro

Înţelegerea dintre părţi a fost finalizată anul trecut, dar în contract s-a stipulat ca jucătorul să se alăture lui Liverpool la finalul sezonului. Odată cu sosire pe "Anfield", Naby Keita (foto: liverpoolfc.com) a devenit al doilea cel mai scump transfer al lui Liverpool, după ce Virgil Van Dijk a semnat în ianuarie pentru 84,5 milioane euro.

Keita a impresionat în Bundesliga, ajutându-o pe RB Leipzig să termine pe primul loc în primul său sezon la echipă, şi asigurându-le nemţilor prezenţa în Champions League. El a fost comparat în dese rânduri cu N'Golo Kante, fotbalistul lui Chelsea dorit cu insistenţă de Thomas Tuchel la PSG.

4. Thomas Lemar - de la AS Monaco la Atletico Madrid pentru 65 milioane euro

Un tânăr jucător foarte bine cotat, Lemar (foto: atleticodemadrid.com) a fost puternic legat vara asta de o mutare în Premier League - unde îl aşteptau cu braţele deschise Liverpool şi Arsenal.

Cu toate astea, la începutul lunii iunie fotbalistul de 22 de ani a acceptat propunerea celor de la Atletico Madrid într-o afacere de 65 milioane de euro. Odată cu mutarea la Atletico, Lemar a devenit cel mai scump fotbalist transfer vreodată de clubul madrilen. 

3. Riyad Mahrez - de la Leicester City la Manchester City pentru 67,8 milioane euro

Internaţionalul algerian este cel mai scump transfer făcut pânăî acum vara asta de către campioana Angliei. Mahrez este jucătorul pe care Claudio Ranieri s-a bazat enorm în obţinerea celei mai bune performanţe din istoria lui Leicester (primul titlul în Premier League) şi l-a convins pe acesta să mai rămână la echipă. 

După ce Ranieri a fost dat afară, Mahrez (foto: mancity.com) a început să se gândească tot mai serios la viitorul său, iar în această vară a acceptat să lucreze sub comanda lui Pep Guardiola. În ziua în carea semnat contractul cu Man City, Riyad Mahhrez a devenit cel mai scump jucător african all-time! Totuşi, având în vedere numele fotbaliştilor de care dispune Guardiola în acest moment, se prea poate ca algerianul să devină şi cel mai scump jucător de rezervă din istorie..

2. Cristiano Ronaldo - de la Real Madrid la Juventus pentru 105 milioane euro

Este cel mai surprinzător şi mai şocant transfer făcut vara asta! După nouă aniincredibili pe "Santiago Bernabeu", Cristiano Ronaldo a ales să-şi încheie cariera la Juventus - echipa căreia i-a dat un gol de poveste sezonul trecut în Champions League. În momentul în care i se va termina contractul cu Juve, Ronaldo va avea 37 de ani. (foto: Sportpictures.eu)

Real a reuşit, totuşi, ca să facă profit de pe urma starului portughez - cumpărat în vara lui 2009 de la Man United cu 94 milioane de euro. Deși nu este cel mai scump transfer al acestei ferestre, se poate spune că este, cu siguranță, cea mai importantă mişcare atât pentru Real Madrid, cât şi pentru Juventus. 

1. Killian Mbappe - de la AS Monaco la PSG pentru 145 milioane euro

După ce a petrecut un an sub formă de împrumut la Paris, Mbappe a devenit la finalul acestui sezon definitv jucătorul campioanei Franţei într-o afacere de 145 milioane de euro. Astfel, el a devenit al doilea cel mai scump transfer din istoria lui PSG, după Neymar (222 milioane euro).  

Iar inspiraţia şeicilor s-a văzut încă o dată la turneul final din Rusia, unde Mbappe (foto: psg.fr) a făcut spectacol cu Franţa. Evoluţiile sale şi ljritatea cu care marchează goluri au fost lăudate de toată lumea, iar specialiştii au început să vorbească despre el ca fiind următorul "Balon de Aur" - în faţa lui Cristiano Ronaldo şi Leo Messi, ieşiţi prematur de la Cupa Mondială. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi