Top10 cei mai bine plătiți sportivi. Messi, pe 3 în topul cu 4 baschetbaliști!

Câștigurile celor mai buni sportivi din lume au fost de multe ori subiectul multor discuții și înterpretări. Tabloidele au acordat și ele pagini substanțiale subiectului, ale cărui date au fost interpretate în fel și chip. Topul celor mai bune salarii din lume a suferit mai modificări în acest an, iar acum jurnaliștii de la Sportskeeda au întocmit clasamentul zi. Surprinzător, sau poate nu, în Top10 s-au strecurat 4 jucători de baschet. 

Iată, mai jos, cum arată topul celor mai bune 10 salarii din lume. 

10. Lewis Hamilton (pilot F1, Marea Britanie)

Venituri totale: 46 milioane dolari

Câștig anual: 38 milioane dolari

Contracte publicitate: 8 milioane dolari

Acorduri majore cu: IWC, Monster Energy, L'Oreal, Bose, Puma, motociclete ”MV Agusta” și produse de agrement ”Bombardier”

Lewis Hamilton este cel mai bine clasat pilot de curse din lume în acest clasament. Cu al patrulea titlu mondial F1 în buzunare, Hamilton a devenit extrem de popular, iar brandurile din întreaga lume au început să îl caute. Dar cea mai mare parte a câștigurilor sale provin din salariu - a semnat  în 2016 un contract pe trei ani de 120 milioane de dolari, cu posibilitate de creștere. 

9. James Harden (jucător NBA, Statele Unite)

Venituri: 46,6 milioane dolari

Câștig anual: 26,6 milioane dolari

Contracte publicitate: 20 milioane dolari

Acorduri cu: Adidas, Beats, Foot Locker, BodyArmor, NBA 2K

Starul lui Houston Rockets și-a renegociat de curând contractul cu o crestere de 10 milioane de dolari (contract de 118 milioane de dolari în patru ani). El a devenit primul jucător din NBA care a înscris 2000 de puncte și care a pasat decisiv pentru alte atâtea. 

Caracterul și stilul său unic i-au adus lui Harden un contract de 200 milioane de dolari cu gigantul Adidas, înțelegere pe care o va renegocia în curând. Desigur, la un ”preț” mai mare..

8. Stephen Curry (NBA, Statele Unite)

Venituri: 47,3 milioane dolari

Câștig anual: 12,3 milioane dolari

Contracte publicitate: 35 milioane dolari

Acorduri cu: UnderArmour, JP Morgan Chase, Brita, Vivo, PressPlay.

Cu un salariu de 12,3 milioane de dolari în sezonul trecut, Stephen Curry a fost al 85-lea cel mai bine plătit sportiv din istoria NBA. Desemnat de două ori MVP (o dată prin vot unanim - premiaeră în istoria NBA!), starul lui Golden State Warriors va încasa mai mult de 200 milioane de dolari în cinci ani, numai din salarii. Curry a avut cel mai bine vândut tricou din NBA în fiecare din ultimele două sezoane, iar banii lui din contractele de publicitate s-au triplat în ultimele 12 luni.

7. Rory McIlroy (golf, Irlanda de Nord)

Venituri: 50 milioane dolari

Câștig anual: 16 milioane dolari

Contracte publicitate: 34 milioane dolari

Acorduri cu: Nike, TaylorMade, Omega, Deck Upper, Electronic Arts.

Fost lider în clasamentul mondial din golf, Rory McIlroy câștigă 50 milioane dolari anual, sumă care s-ar putea mări în noul sezon. Până în acest an, el a semnase cel mai lung contract cu Nike, pe 10 ani. Odată cu ieșirea gigantului american de pe ”piața” de golf, Rory s-a reorientat către producătorul de echipament sportiv TaylorMade. Iar înțelegerea este tot pe 10 ani..

6. Andrew Luck (NFL, Statele Unite) 

Venituri: 50 milioane dolari

Câștig anual: 47 milioane de dolari

Contracte publicitate: 3 milioane dolari

Acorduri cu: Nike, TD Ameritrade, Panini, DirecTV BodyArmor

Cu cele mai mici încasări din contractele de publicitate de pe această listă, jucătorul din NFL s-a ținut departe de orice marcă sportivă în afară de Nike. Abia în acest an el a decis să semneze și cu alți producători, dar principalele lui venituri la anul vor fi tot din salariu. 

Indianapolis Colts a semnat o prelungire cu el în 2016 într-o tranzacție pe cinci ani de 123 de milioane dolari. Asta a făcut din Luke cel mai bine plătit jucător din NFL pe criteriul salariului mediu (24,6 milioane de dolari) și a banilor garantați (87 milioane dolari).

5. Kevin Durant (NBA, Statele Unite) 

Venituri: 50,6 milioane dolari

Câștig anual: 26,6 milioane dolari

Contracte publicitate: 34 milioane dolari

Acroduri cu: Nike, Beats, American Family Insurance, BBVA, Ice Sparkling, Sprint Telecom, Panini și NBA 2K

Cele 27,2 puncte reușite de Kevin Durant reprezintă cea mai bună medie pe meci a unui jucător activ din NBA și a patra reușită din toate timpurile. Asta face din starul lui Golden State Warriors unul dintre cei mai bine plătiți jucători din istoria campionatului nord-american de baschet. 

4. Roger Federer (tenis, Elveția)

Venituri: 64 milioane dolari

Câștig anual: 6 milioane dolari

Contracte publicitate: 58 milioane dolari

Acorduri cu: Barilla, Nike, Wilson, Credit Suisse, Mercedes, Rolex, Lindt, Jura, Moet & Chandon, Sunrise, NetJets

Un prejudiciu la genunchi la începutul anului 2016 părea că a pus capăt celui mai mare jucător de tenis. Dar Roger Federer nu este tipul de om care să renunțe atât de ușor. ”Ceasul elvețian” din tenis a revenit incredibil și în acest an a câștigat două titluri de Grand Slam. 

Cel mai recent contract de publicitate (5 ani) semnat este cel cu italienii Barilla, și se ridică la 40 milioane dolari. ”Capitalul” său de imagine nu a fost niciodată mai ridicat ca acum. 

3. Lionel Messi (fotbal, Argentina)

Venituri: 80 milioane dolari

Câștig anual: 53 milioane dolari

Contracte publicitate: 27 milioane dolari

Acorduri cu Adidas, Tata Motors, Gilette, Turkish Airlines

Contractul lui Leo Messi cu EA Sports s-a încheiat recent și a făcut din Adidas cel mai important ”membru” al portofoliului său - 15 milioane de dolari îi intră în cont doar din această înțelegere. Veniturile lui din publicitate cresc pe măsură ce evoluțiile lui de pe teren continuă să fie de pe altă ”planetă”. Iar Campionatul Mondial din 2018 va fi un alt moment important pentru el să-și ”rotunjească” veniturile. 

2. LeBron James (baschet, NBA)

Venituri: 86,2 milioane dolari

Câștig anual: 31,2 milioane de dolari

Contracte publicitate: 55 milioane dolari

Acorduri cu: Nike, Coca-Cola, Beats de Dre, Kia, Intel, Verizon. Deține o companie de producție, SpringHill Entertainment, împreună cu managerul său de afaceri, Maverick Carter.

MVP de 4 ori, LeBron și-a câștigat un loc de cinste în istoria NBA ajutând-o pe Cleveland Cavaliers să câștige primul titlu în cel mai tare campionat de baschet al lumii după 52 de ani.  

Salariul său de 31,2 milioane de dolari pentru sezonul trecut l-a clasat pe locul trei în topul celor mai bune salarii din istoria NBA, după Michael ”Air” Jordan și Kobe Bryant.

1. Cristiano Ronaldo (fotbal, Portugalia)

Venituri: 93 milioane dolari

Câștig anual: 58 milioane dolari

Contracte publicitate: 35 milioane dolari

Acorduri cu: Nike, Egyptian Steel, CR7 - produse de marcă incluzând pantofi, parfumuri, îmbrăcăminte, blugi ... și o linie de hoteluri!

Prelungirea contractului cu Real Madrid pe patru ani i-a asigurat ”Balonului de Aur” o creștere substanțială a salariului. Iar acesta ar putea crește în scurt timp, după ultima sa victorie - al cincilea premiu de la FIFA din carieră pentru cel mai bun jucător al anului.

După ce a condus Portugalia către glorie la Euro 2016, Ronaldo s-a alăturat unei companii selecte de staruri din sport al căror nume au fost folosite pentru ”rebotezarea” unor aeroporturi. Iar dacă la asta adăugăm și faptul că Ronaldo a devenit o ”marcă” de hoteluri de lux, putem spune că popularitatea de care se bucură potughezul nu va dispărea prea curând. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!