Top 5 antrenori români eleganți și la vorbă, și la port

Nu se poate să nu fi auzit vorba aceea, „nu haina îl face pe om”. Aviz amatorilor: dacă te duci și la pâine în costum, nu înseamnă că ești un om elegant. După acest principiu, ne-am ghidat atunci când am alcătuit acest top al celor mai eleganți antrenori români.

Nu am ținut cont doar de felul în care se îmbracă „laureații”, ci și de discursul și de atitudinea lor în raport cu adversarii. Poate au mai sărit și ei calul cu niște declarații date la nervi, dar derapajele lor au fost considerabil mai puține decât ale colegilor de breaslă. 

Trebuie spus din start că este o ierarhie eminamente subiectivă. Se poate să aveți alte gusturi. Așteptăm propunerile voastre și promitem să revenim cu un top cititorilor. 

1. CONSTANTIN GÂLCĂ

Am rămas cu impresia că nu a stat mai mult la Steaua pentru că a avut prea mult bun simț, într-o lume în care au câștig de cauză cei care se pricep cel mai bine la mișto-uri, la jigniri și la combinații. Ca antrenor, și-a păstrat eleganța și modestia cu care s-a remarcat încă de pe vremea când era fotbalist.

2. CRISTI PUSTAI

Nu s-o înțoli din capitalele europene ale shopping-ului, dar nici nu are nevoie. Radiază echilibru și bun simț. Așa cum îi „stă bine” unui profesor de matematică, calculează foarte bine ce are de spus, fiind un exemplu de decență pentru ceilalți antrenori din Liga I.

3. RĂZVAN LUCESCU

A fost întotdeauna lăudat de designeri și de criticii de modă, fiind catalogat drept cel mai bine îmbrăcat om de fotbal. „Mă îmbrac exact așa cum simt, uneori în bluză, alteori în cămașă”, declara antrenorul pentru perfecte.ro. Actualul tehnician al Skodei Xanthi a avut mai mereu un discurs civilizat, rod al unei educații alese, dar a mai arătat și "mijlociul" când s-a supărat.

4. MIRCEA LUCESCU

Este printre cei mai diplomați oameni de fotbal pe care i-a avut România. A încercat să nu jignească pe nimeni, chiar și atunci când a fost atacat. Nu numai performanțele profesionale l-au dus acolo sus, cu câteva clase deasupra tuturor. A fost mai puțin preocupat de „fashion” decât fiul său. Derapează uneori când vorbește de arbitraje, s-a simțit tot timpul dezavantajat.

5. LADISLAU BOLONI

Intelectual prin excelență, „Loți” Boloni s-a potrivit în Europa civilizată precum o piesă care lipsea dintr-un puzzle. A avut mereu curaj să spună lucrurilor pe nume, iar adevărurile sale au durut infinit mai mult decât batjocura la care recurg, de obicei, oamenii de fotbal din Balcani. Este elegant și în tricou cu mânecă scurtă. Uneori însă se face greu înțeles.

Acesta ar fi topul nostru, pe care îl completăm cu mențiuni speciale pentru doi tehnicieni retrași din activitate: Emerich Ienei și Anghel Iordănescu. Dacă nu ar fi fost atât de „spiritual”, de prea multe ori peste limita jignirii, între ei ar fi avut loc și Cornel Dinu.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi