Cum se joaca Tonk?

Tonk, cunoscut ca si tunk este un varianta de remi jucata in SUA. A fost varianta de remi favorita a cantaretilor de jaz din anii 1930 si 1940 lucru recunoscut si de cel putin doi membrii ai formatiei Duke Ellington. The Duke a compus deasemenea si un cantec cu numele Tonk in anul 1946, cantecul fiind inregistrat cu Strayhorn. De atunci, Tonk a devenit mai cunoscut si sunt mult mai multe variatii ale acestuia.

tonk-rummy.jpg

Doua, trei sau patru persoane pot juca aceasta varianta folosing un pachet standard de 52 de carti fara jokeri. Orice jucator poate imparti primul cartile. Dupa ce runda s-a incheiat, iar punctajul a fost notat, randul este al celui din stanga. Impartirea cartile si jocul in sine se realizeaza in sensul acelor de ceasornic. Ca in fiecare joc de remi, obiectivul este de a face o combinatie de carti avand aceeasi culoare (facand parte din aceeasi suita) sau din carti ce au aceeasi cifra.

Valoarea punctelor este urmatoarea: de la 2 la 9 cartile valoreaza exact cat cifra pe care o arata; 10, J, Q, K valoreaza 10 puncte; asul (A) valoreaza 11 puncte, iar jokerul valoreaza 15 puncte.

Cel care va avea cele mai multe puncte va fi declarat castigator.

Va recomandam sa jucati rummy pe acest site de remi online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi