Tom Dwan, prima clasare în bani la un turneu, după o pauză de peste trei ani. Cât a câştigat

Week-endul trecut a reprezentat un moment important pentru comunitatea de poker de pretutindeni, în condiţiile în care Tom “durrrr” Dwan a reuşit prima intrare în bani (ITM) într-un turneu, în ultimii trei ani. La 2017 Macau Billionaire POKER Spring Challenge, competiţie desfăşurată la Babylon Casino, americanul devenit celebru pentru poturile uriaşe de cash la care a luat parte a ajuns până în heads-up, unde s-a recunoscut învins în faţa lui Mikita Badziakouski.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

Deşi a jucat poturi de sute de milioane de euro pe ring, lui Dwan nu i s-au potrivit niciodată turneele de poker, stilul său loose-aggressive dându-i mari bătăi de cap în condiţiile în care nu putea să pună aceeaşi presiune pe adversari ca la mesele cash. Ca atare, orice performanţă reuşită la un turneu devine demnă de menţionat, mai ales că în jurul personajului "durrrr" s-a creat o adevărată legendă. 

Este adevărat, la High Roller-ul de săptămâna trecut - al cărui buy-in a fost uriaş, $64.400 - s-au înscris doar 12 jucători, dar acest fapt ştirbeşte în mică măsură faptul că originarul din New Jersey a ajuns la doar un pas să câştige competiţia. El a fost învins în heads-up de Mikita Badziakouski, un obişnuit al High Roller-urilor, care şi-a asigurat un cec de $420.000. De cealaltă parte, Dwan s-a ales cu $250.000, o sumă extrem de "frumoasă", mai ales în condiţiile în care se speculează pe seama faptului că trece prin mari probleme financiare. 

A fost prima intrare în bani a lui Dwan la un turneu în ultimii mai bine de trei ani, februarie 2014 reprezentând cea mai recentă dată când a punctat la un asemenea eveniment.

Decăderea unui mit

Ultimii ani au fost teribil de complicați pentru Dwan, care a devenit tot mai absent de la competițiile de top, atât în cazinouri, cât și online. S-a speculat la un moment dat cum că ar fi fost răpit de Triade, în schimbul unor datorii, însă nimic nu a fost probat. Cert e că au existat semnale importante că agresivul jucător s-ar fi reorientat pe piața asiatică, unde a participat la jocuri private. Nu a avut nici aici succesul scontat cu care ne obișnuise, în 2014 existând zvonuri că ar fi pierdut într-o singură sesiune de poker, în Macau, nu mai puțin de 4 milioane de dolari.

Lucruri foarte exacte despre viața tenebroasă a celui supranumit "durrrr" nu au existat în perioada 2014-2016, dar de curând Daniel "jungleman" Cates a anunţat că e aproape să ajungă la un numitor comun cu Dwan privind provocarea primită acum 6 ani. În 2011, Tom și Daniel (acesta din urmă e cunoscut în lumea jucătorilor online sub aliasurile jungleman12 sau w00ki3z) au făcut un pact: să evolueze într-un heads-up, la mize de $200/$400 (no limit hold'em), pentru 50,000 mâini. Dacă Cates ar fi reuşit la finalul acestora să câştige cu 1 dolar mai mult decât adversarul, Dwan s-a angajat să îi plătească 1,5 milioane de dolari (pariu numit "Durrrr Challenge". În cazul succesului lu Dwan, adversarul trebuia să îi dea doar o treime din sumă, adică jumătate de milion de dolari). Până spre finalul lui 2011, cei doi au jucat 19.335 mâini, iar Cates reuşea să fie într-un profit total de peste 1,2 milioane dolari. Provocarea nu a fost dusă la capăt, pentru că Dwan a început să fie din ce în ce mai absent în jocurile online, pentru ca apoi să fie o prezenţă meteorică şi la turnee sau mese live. El apoi a "dispărut" din peisaj, neducându-şi promisiunea la capăt şi fiind desfiinţat de comunitatea de poker.

Ca şi cum legendele create în jurul lui Dwan nu erau suficiente, de curând (în urmă cu aproximativ două săptămâni) Doug Polk a adus argumente în favoarea unui alt scenariu cu "durrrr" în rol negativ. Concret, acesta l-ar fi "uşurat" pe Haralabos Voulgaris de o sumă cu 7 cifre (peste 1 milion de dolari), promiţându-i că va plasa, prin intermediul unui bookmaker, pariuri pe competiţii sportive. În realitate, nu se ştie dacă a făcut sau nu acest lucru, cert e că nu ar fi returnat banii.

Doar rezultatele pot să îi repare imaginea unui jucător considerat la un moment dat o adevărată legendă, iar 2017 a început promiţător. În vârstă de 30 de ani, Dwan deţine recordul pentru cel mai mare pot din istoria pokerului televizat (1,1 milioane de dolari). Pe net, a fost protagonistul a zeci de mâini care au depăşit valoarea de 300.000 de dolari, însă, în ciuda succesului enorm de care s-a bucurat la mesele cash, în turnee a dezamăgit de fiecare dată. În întreaga sa carieră, el reuşise o singură masă finală în WPT (World Poker Tour), fără a avea vreo brăţară de campion, evident. Drept urmare, locul doi obţinut la 2017 Macau Billionaire POKER Spring Challenge este un eveniment demn de menţionat şi, posibil, începutul unei noi ere.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!