Tom Dwan, o nouă "ţeapă"? L-ar fi păcălit pe un jucător de poker cu o sumă de 7 cifre

Numele lui Tom Dwan, unul dintre cei mai mari jucători de cash din istoria pokerului, apare din nou în centrul unui scandal uriaş. Celebrul "Durrrr" l-ar fi "uşurat" pe Haralabos Voulgaris de o sumă cu 7 cifre (peste 1 milion de dolari), promiţându-i că va plasa, prin intermediul unui bookmaker, pariuri pe competiţii sportive. În realitate, nu se ştie dacă a făcut sau nu acest lucru, cert e că nu ar fi returnat banii.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

Probabil cel mai controversat jucător din istoria pokerului, Dwan a dispărut în ultimii ani de pe scena pokerului mondial, spunându-se că a mers în Asia, unde a evoluat la mese private de poker, cu oameni de afaceri chinezi, pe sume uriaşe. 

Chiar şi aşa, păcăleala pe care i-a administrat-o lui Daniel "jungleman" Cates nu a fost uitată şi l-a făcut indezirabil în comunitatea pokerului de peste Ocean. Acum, când s-a întors în SUA, numele lui e legat de un alt mare scandal, cu menţiunea că există doar indicii şi nu dovezi clare că ar fi apelat la o altă metodă de a escroca.

Concret, la finalul lui 2016, Haralabos "Bob" Voulgaris, un jucător excelent de poker, dar mai ales unul dintre cei mai apreciaţi gambleri din State, a dezvăluit că are de primit de la un "guru al pokerului cash" o sumă de 7 cifre. Voulgaris i-ar fi dat acestui jucător - a cărui identitate nu a declinat-o, oferind doar hinturi - respectiva sumă pentru a plasa pariuri la un bookmaker în care avea încredere. Deşi a câştigat, el nu a primit niciodată banii, explicând faptul că se teme chiar de faptul că pariurile nu ar fi fost niciodată plasate, iar "prietenul" său ar fi băgat pur şi simplu banii în buzunar.

Legăturile dintre Dwan şi această afacere au fost de atunci evidente, Voulgaris grăbindu-se să îi exonereze pe anumiţi jucători, în momentul în care reporterul a întrebat dacă este vorba despre ei. Când a fost chestionat de "Durrrr", Voulgaris nu a mai fost nici pe departe la fel de categoric, menţionând doar că nu vrea să nominalizeze deocamdată pe nimeni.  


sursă foto: pokernews.com

De ce a apelat Voulgaris la un intermediar?

Pentru a plasa pariuri a căror valoare e de ordinul sutelor de mii de dolari ai nevoie de mai mult decât de un cont online, pentru simplul motiv că nu îţi va fi permis să pariezi o asemenea sumă.

Există bookmakeri specializaţi pe această nişă, a milionarilor care investesc sume uriaşe pe un singur eveniment, iar Voulgaris (foto deasupra) ar fi avut se pare încredere că Dwan îl poate ajuta în acest sens. Sigur, şi el avea destule contacte care să îi fi acceptat asemenea pariuri, însă există informaţii că "Durrrr" i-ar fi promis că investeşte sumele în Asia, la cotă mai bună şi unde poate evita taxele aferente unui eventual câştig. Având o relaţie de prietenie, Haralabos "Bob" Voulgaris nu s-a gândit niciodată că va fi trădat în acest business. De altfel, nu ar fi fost prima oară când "Durrrr" îl ajuta astfel, în trecut lucrurile desfăşurându-se perfect normal.

Doug Polk crede că Dwan se află în spatele păcălelii

Revenind la prezent, Doug Polk, un jucător extrem de cunoscut de poker, care are un canal pe youtube, a pus cap la cap datele şi afirmă că sunt şanse mari ca Dwan să fie cel care l-a păcălit pe Voulgaris. Pe lângă argumentele de care ne-am legat anterior, în sprijinul ipotezei lui Doug stă mărturie o postare pe twitter de acum câteva zile. 

"Hey @TomDwan, am încercat să tot dau de tine (sunt sigur că poţi ghici de ce), poţi să îmi trimiţi un mesaj cu datele tale corecte de de contact?", a scris Voulgaris, această frază fiind "tradusă" de Polk foarte simplu: "Unde naiba sunt banii mei?". Ipoteza lui Doug Polk e susţinută şi pe forumurile de poker, toţi fiind convinşi că "Durrrr" l-a "uşurat" pe Voulgaris de respectivii bani. Probabil în următoarea perioadă se vor afla şi mai multe despre subiect, cert este că Dwan are din nou numele târât într-un scandal monstru.

Haralabos "Bob" Voulgaris nu este doar un excelent jucător de poker (a câştigat în carieră aproximativ 1,9 milioane de dolari), dar este recunoscut drept unul dintre cei mai inspiraţi pariori din lume. El e considerat a fi cel mai bun parior pe NBA, plasând pariuri pe liga nord-americană de baschet de la mijlocul anilor 90. Până să împlinească 25 de ani canadianul cu origini în Grecia ajunsese la performanţa de a investi peste un milion de dolari într-o singură zi. Câştigurile sale sunt uriaşe, nimeni neştiind însă cu exactitate ce avere are.

"Durrrr Challenge", prima mare "ţeapă"

Ultimii ani au fost extrem de complicați pentru Dwan, care a devenit tot mai absent de la competițiile de top, atât în cazinouri, cât și online. S-a speculat la un moment dat cum că ar fi fost răpit de Triade, în schimbul unor datorii, însă nimic nu a fost probat. Cert e că au existat semnale importante că agresivul jucător s-ar fi reorientat pe piața asiatică, unde a participat la jocuri private. Nu a avut nici aici succesul scontat cu care ne obișnuise, în 2014 existând zvonuri că ar fi pierdut într-o singură sesiune de poker, în Macau, nu mai puțin de 4 milioane de dolari.

Lucruri foarte exacte despre viața tenebroasă a celui supranumit "Durrrr" nu există, dar de curând Daniel "jungleman" Cates a anunţat că e aproape să ajungă la un numitor comun cu Dwan privind provocarea primită acum 6 ani. În 2011, Tom și Daniel (acesta din urmă e cunoscut în lumea jucătorilor online sub aliasurile jungleman12 sau w00ki3z) au făcut un pact: să evolueze într-un heads-up, la mize de $200/$400 (no limit hold'em), pentru 50,000 mâini. Dacă Cates ar fi reuşit la finalul acestora să câştige cu 1 dolar mai mult decât adversarul, Dwan s-a angajat să îi plătească 1,5 milioane de dolari (pariu numit "Durrrr Challenge". În cazul succesului lu Dwan, adversarul trebuia să îi dea doar o treime din sumă, adică jumătate de milion de dolari). Până spre finalul lui 2011, cei doi au jucat 19,335 mâini, iar Cates reuşea să fie într-un profit total de peste 1,2 milioane dolari. Provocarea nu a fost dusă la capăt, pentru că Dwan a început să fie din ce în ce mai absent în jocurile online, pentru ca apoi să fie o prezenţă meteorică şi la turnee sau mese live. El apoi a "dispărut" din peisaj, neducându-şi promisiunea la capăt şi fiind desfiinţat de comunitatea de poker.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi