Concurs Cupa Mondială PariuriX: înscrie-te și poți câștiga un Ipad / Xbox One / o tabletă Samsung sau freebet-uri!

Tom "Durrrr" Dwan, răpit de Triade? Ultimele detalii despre legenda pokerului, care în ultimii doi ani e de "negăsit"

dwan.jpg

Tom "Durrrr" Dwan, probabil cel mai bun jucător de poker online pe sume mari (high stakes) din istorie este "dat dispărut" de mai bine de un an şi jumătate. O serie de legende au apărut în jurul lipsei sale - cea mai comună fiind legată de faptul că ar fi fost răpit de Triade -, însă  Winfred Yu, unul dintre cei mai buni jucători asiatici de poker, a dat asigurări că amicul său este bine, în siguranţă.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!

La finalul deceniului trecut, lumea pokerului era bulversată de un puşti venit de pe internet, cu un tupeu incredibil în joc, care nu lăsa să se vadă nimic din emoţiile care cu siguranţă îl acaparau. Cu o ştiinţă incredibilă de a pune presiune în mâinile cheie, determinându-i pe mulţi adversari cu experienţă să foldeze cu mâna mai bună, Dwan a devenit în scurt timp unul dintre cei mai iubiţi jucători de către fani. Dar şi unul dintre cei mai respectaţi de către adversari. Astfel, "profesorul" Howard Lederer l-a numit "primul jucător pur de internet care a venit la mese live şi şi-a instaurat dictatura", în timp ce Chris "Jesus" Ferguson şi Patrick Antonius nu şi-au ascuns niciodată admiraţia faţă de el, numindu-l printre cei mai buni jucători de cash din lume. Pentru că, da, băiatul de 30 de ani originar din New Jersey este cu precădere un jucător al cărui stil se pretează cu ringul, în detrimentul turneelor.

2009 şi 2010 au fost anii săi de glorie, participând - atât online, cât şi la mese de cazinou - la câteva dintre cele mai mari poturi din istorie. Stilul foarte loose şi curajul vecin cu nebunia din jocul său au făcut ca graniţa dintre succesul formidabil şi prăpastie să fie una foarte subţire. Astfel, în 2011, a început declinul. În acel an a pierdut în doar câteva zile 3,8 milioane de dolari, pentru ca ulterior seriile bune reuşite să fie eclipsate de alte câteva "lovituri" puternice în bugetul său. În acea perioadă "Durrrr" şi Daniel Cates (în lumea jucătorilor online jungleman12 sau w00ki3z) au făcut un pact: să evolueze într-un heads-up, la mize de $200/$400 (no limit hold'em), pentru 50,000 mâini. Dacă Cates ar fi reuşit la finalul acestora să câştige cu 1 dolar mai mult decât adversarul, Dwan s-a angajat să îi plătească 1,5 milioane de dolari (pariu numit Durrrr Challenge). Până spre finalul lui 2011, cei doi au jucat 19,335 mâini, iar Cates reuşea să fie într-un profit total de peste un milion de dolari. Provocarea nu a fost dusă la capăt, pentru că Dwan a început să fie din ce în ce mai absent în jocurile online, pentru ca apoi să fie o prezenţă meteorică şi la turnee sau mese live.


S-ar fi împrumutat


Ca să gestioneze situaţia grea prin care trecea, Dwan ar fi apelat la anumite împrumuturi de la oameni de afaceri asiatici strânşi conectaţi de Triade. Din nefericire pentru el, nu a reuşit să "întoarcă" sumele pierdute, iar hăul s-a adâncit. În paralel, Guvenrul american a început să pună presiune pe el, în sensul în care avea de plătit nişte taxe enorme aferente câştigurilor anterioare.

Cert e că, uşor-uşor, Tom a dispărut de pe "hartă", ultimele date concrete despre el datând din 2014, când a participat la un high roller în Macau. Contul său de twitter este "mort", iar pe Two Plus Two nu a mai fost activ tot de aproape doi ani.

Misterul din jurul dispariţiei sale s-a mărit cu fiecare lună în care acesta nu şi-a făcut apariţia, iar o serie de legende au fost lansate pe internet, cele mai multe de către fani. S-a speculat că ar încerca să îşi construiască un stack online, evoluând in cognito şi folosindu-se de un alias necunoscut, cum au existat şi zvonuri că ar juca la mese cu circuit închis în Asia, unde oamenii de afaceri cu foarte mulţi bani sunt dispuşi să investească enorm.

Ideea care a avut însă cea mai mare trecere în ultimele luni a fost legată de relaţia lui Dwan cu Triadele. Concret, nereuşind să îşi plătească datoriile, el s-ar fi ascuns de cei cărora le datora sume imense. S-a scris inclusiv despre faptul că jucătorul ar fi fost capturat de membri ai reţelei de crimă organizată din Asia, însă totul a rămas la nivel de zvon.

Ce ar avea însă substanţă e un lucru: Dwan pare să îşi fi stabilit ambasada în China, desfăşurându-şi viaţa între Macau şi Hong Kong. În ceea ce priveşte veştile neverificate lansate pe net şi menţionate anterior, bunul său prieten Winfred Yu a ţinut, într-un interviu acordat somuchpoker.com, să facă lumină.

"Am citit o mulţime de poveşti despre ce s-ar fi întâmplat cu Tom. Am văzut că e tot mai vehiculată ideea că ar fi fost răpit de Triade, că sunt oameni pe urmele sale. Nimic nu e adevărat", a punctat acesta, pentru ca apoi să lase de înţeles că Dwan are trecere în rândul oamenilor cu mulţi bani din cele două oraşe evocate anterior, care îl invită frecvent la mese private: "Tom are acces la astfel de jocuri pe sume mari pentru că este un tip mişto, e o prezenţă agreabilă. Vip-urile iubesc acţiunea, şi, după cum ştiţi, el poate să ofere aşa ceva prin stilul său extraordinar".

Cazul lui Dwan nu este singular în pokerul la cel mai înalt nivel. Gus Hansen, legendarul jucător de poker din Danemarca, a "dispărut" şi el de pe radar o perioadă lungă. La aproape doi ani distanţă de când a luat decizia să nu mai evolueze online, ca urmare a sumelor de bani uriaşe pierdute, nordicul a fost văzut la un joc de tip high-stakes, pe Poker Stars, în această toamnă.


Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi