Tocmai a fost câştigat al treilea cel mai mare premiu din istoria pokerului: 11.111.111 euro

poza-principala.jpg

După trei zile de spectacol total, atât la masa de joc, dar mai ales în culise, unde organizatorul turneului, Guy Laliberté, a avut grijă ca totul să fie la superlativ, Big One For One Drop Extravaganza şi-a desemnat învingătorul. Elton Tsang a câştigat competiţia şi şi-a trecut în palmares al treilea cel mai mare premiu din istoria pokerului: 11.111.111 euro. Toţi bani strâşi la acest turneu vor fi donaţi în scopuri caritabile.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM ŞI EXERSEAZĂ-ŢI ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

În ciuda faptului că la turneul umanitar cu buy-in de 1 milion de euro îşi anunţaseră prezenţa aproape 40 de oameni celebri din întreaga lume, în cele din urmă doar 28 de jucători s-au strâns la start. Dacă în anii precedenţi Laliberté a invitat deopotrivă profesioniştii care voiau să servească ţelului comun şi oamenii bogaţi, amatori de poker, anul acesta el a schimbat strategia. Pentru ca şi jucătorii recreaţionali să aibă şanse în turneu, omul de afaceri canadian a decis ca la Main Event să participe doar competitori fără experienţă în poker (care nu au ca sursă de venit pokerul). Iniţiativa nu s-a mai bucurat de un succes la fel de mare, la start prezentându-se mai puţini competitori (28), însă aceştia au echilibrat balanţa prin re-buy-urile mult mai numeroase pe care le-au efectuat.

După două zile de concurs, nouă jucători au reuşit să rămână încă în competiţie, masa finală fiind alcătuită din Andrew Pantling, James Bord, Rick Salomon, Haralabos Voulgaris, Cary Katz, Brandon Steven, Anatoly Gurtovoy şi, bineînţeles, Elton Tsang. Intrarea în scenă la masa finală a fost una de efect, fiecare dintre competitori simţindu-se ca un adevărat campion de box: ei au fost escortaţi de domnişoare extrem de atractive, pe sunet de chitare electrice şi un spectacol de lumină electrizant.

Rând pe rând jucătorii recreaţionali cu mai puţină experienţă au fost eliminaţi, astfel că s-a ajuns la heads-up, unde Tsang l-a avut ca adversar pe Anatoly Gurtovoy. Stackurile celor doi: 93.700.000 vs 46.300.000, astfel că jucătorul canadian cu origini în Hong Kong era marele favorit. Acesta şi-a justificat pe deplin statutul, reuşind să pună presiune pe adversar până când acesta a rămas cu foarte puţine blinduri în faţă. Ultima mână a fost una de ţinut minte, ambii jucători reuşind să completeze o chintă. Pe un board care a conţinut 3-4-2, Gurtovoy a făcut "bicycle" straight (A-5), în timp ce adversarul a intrat în pot cu 5-6, pentru nuts.

mana-finala.jpg

În vârstă de 35 de ani, Elton Tsang a câştigat astfel 11.111.111 euro (12,2 milioane de dolari), al treilea cel mai mare premiu din istoria pokerului. Născut în Hong Kong, acesta are afaceri în domeniul IT, deţine mai multe agenţii de turism, dar şi o companie care livrează internet. Pentru a reuşi să se comporte cât mai bine la Big One For One Drop Extravaganza el a apelat, timp de două săptămâni, la Mustapaha Kanit, un cunoscut antrenor de poker.

De menţionat faptul că, deşi evenimentul a fost un adevărat succes, Laliberté a fost uşor criticat de profesionişti pentru faptul că i-a invitat pe Andrew "ClockWyze" Pantling, Mark Teltsher, James Bord şi Tony Bloom la competiţie, deşi aceştia aveau un background care îi recomanda ca şi profesionişti. Totuşi, în acest moment ei nu îşi mai câştigă existenţa din poker, fiind pur şi simplu jucători recreaţionali.

Toate câştigurile evenimentului vor fi donate fundaţiei "One Drop". Aceasta este o asociaţie caritabilă creată de Laliberté cu scopul de a asigura apă potabilă în zonele defavorizate din lume. Sunt vizate în special ţările secetoase din America Centrală, India şi Africa (partea vestică are prioritate).

Laliberté, care a donat fundaţiei "One Drop" de-a lungul timpului 100 de milioane de dolari, a organizat precedentele două ediţii destinate pokerului în Las Vegas, în timpul WSOP 2012 şi 2014. Acum, locaţia a fost mult mai exclusivistă: Monte Carlo. Prima ediţie a fost adjudecată de Antonio Esfandiari, un specialist al high roller event-urilor, în timp ce acum doi ani s-a impus Dan Colman.

sursă foto: Neil Stoddart

Clasament final şi premii

masa-finala.png

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi