TIU și-a luat ajutoare ca să descopere blaturile din tenis pentru pariuri

Aranjarea meciurilor de tenis la pariuri a devenit ceva obișnuit în ultima vreme. TIU (Unitatea de Integritate pentru Tenis) e ochi și urechi la ce se întâmplă, dar sunt multe blaturi, probabil, pe care le scapă din vedere. Este și motivul pentru care șefii acestui organism au demarat un proiect pentru educarea și responsabilizarea jucătorilor de tenis și în cadrul căruia aceștia vor învăța să se ferească de ”pericole”.

Corupția în sport a devenit proritatea numărul unui a celor de la TIU. Phil Suddick, managerul de informații al companiei, a declarat într-un interviu că unitatea a pus accentul pe educație prin recrutarea a doi noi membri în rândul personalului. Fost ofițer de poliție, Suddock investighează cartelurile de crimă organizată la nivel mondial și a fost cel care a pus în discuție cel mai mult problema legată de corupția în sport. 

Și ca urmare a muncii sale, TIU a primit 292 de alerte de meciuri aranjate în 2016 dintr-un total de 120.000 de meciuri de tenis, de la competiții futures și până la turnee de Grand Slam."Ne confruntăm cu provocări semnificative în ceea ce privește unele evenimente.Trebuie să fim pragmatici, cu condiția să menținem relațiile cu operatorii de pariuri. Cred cu adevărat că aceasta este calea de urmat, deoarece casele de pariuri dețin datele care oferă informații pentru urmărirea și prinderea persoanelor care doresc să corupă sportivi pentru câștiguri mari", a declarat Suddick în cadrul unei conferințe despre pariuri sportive, desfășurată la Londra.

Suddick este cel care l-a adus la TIU în acest an pe Matthew Perry - un fost specialist în educația anti-doping și care se va ocupa de educație și formare. El va colabora cu nu mai puțin de 200 de federați sportive pentru implementarea proiectului. ”Educația este foarte importantă. Eu am doi copii: unul de 28 de ani și altul de 11. Pentru primul, educația ar putea fi prea târzie. Dar 10-11 ani este o vârstă fantastică pentru a-l face să înțeleagă ce înseamnă sportul și ce riscuri sunt”

Evident, Perry nu pse poate ocupa singur de întreaga misiune educațională, așa că a obținut finanțarea pentru doi asistenți. Suddick afirmă că una dintre prioritățile noii echipe o reprezintă discuțiile cu tinerii sportivi și părinții acestora. 

"Părinții au tendința de a fi antrenori, iar ei călătoresc de obicei cu sportivii. Ei își vor da seama primii când ceva e în neregulă cu copiii lor sau când cineva îl sponsorizează într-un anumit fel pe sportiv”, mai zice Suddick. Acesta a făcut referire chiar la cumpărarea unor bilete de avion sau închirierea unor camere la hotel pentru sportivi și părinții lor de către anumite persoane. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi