Tipuri de poker - Razz

Razz este un tip de poker mai putin cunoscut care poate fi jucat doar la cateva camere de poker online. Jocul are loc o masa de opt find foarte asemanator cu mult mai cunosctul 7 card stud. Diferenta este ca la razz scoprul este realizare cele mai mici maini posibile.

Joacă Razz poker chiar acum și încasează un bonus atractiv de bun venit!


Cum se joaca?

Fiecare jucator incepe cu doua carti ''ascunse'' si o carte cu fata in sus. Dealerul imparte fiecarui jucator activ alte trei carti cu fata in sus si o carte finala cu fata in jos. La finalul unei maini fiecare jucator ramas in pot va avea sapte carti, patru cu fata in sus si trei cu fata in joc. Atunci cand se arata cartile jucatorulr care are cea mai buna mica formata din carti mici, folosind oricare cinci din cele sapte carti, castiga potul. La acest tip de joc asul este considerat mereu carte mica. Cum chintele si culoarea nu afecteaza valoarea mainii cea mai buna mana posibila este A2345.

O mana noua in razz incepe cand fiecare jucator pune un ante in pot. Acest ante este in general de 20% din cea mai mica limita de pariuri. Intr-un joc de 2$/4$ cu limita, de exemplu, ante-ul va fi de 40 de centi.Trebuie sa stiti ca in razz nu exista blinduri si pozitia dealerului nu se roteste cum se intampla in jocurile cu blind. Un disc alb numit buton de stud indica pozitia dealerului. Butonul de start se va afla intotdeauna in pozitia 8, iar fiecare noua impartire incepe de la locul 1.

Dupa ce ante-urile au fost depuse dealerul va imparti doua carti cu fata in jos fiecarui jucator, urmand apoi sa ofere cate o carte cu fata in sus, incepand cu pozitia 1. Cartile cu fata in jos sunt denumite carti hole. Cartile hole proprii apar cu fata in sus pe ecran, dar nu le puteti vedea decat voi. In schimb puteti vedea cartile cu fata in sus ale celorlalti jucatori, cum si ei la randul lor va pot vedea cartile voastre cu fata in sus.

  • A treia carte comuna In prima runda, care este cunoscuta si ca cea de-a treia carte comuna pariurile vor incepe de la jucatorul care are cea mai mare carte de inceput. Primul pariu trebuie sa fie cel putin minimum specificat, fiind denumit deschidere. In general deschiderea este o patrime din limita inferioara. La deschidere fiecare jucator are trei optiuni: paraseste mana, da call sau pluseaza. Daca s-a efectuat o plusare fiecare jucator care alege sa continue va trebui fie sa dea call fie sa pluseze. In oricare runda de pariuri poate exista maximum un pariu si trei plusari. De exemplu, intr-un joc cu limita 2$ / 4$, deschideti cu 50 centi, un alt jucator finalizeaza pariul la 2$, si apoi doi jucatori pluseaza. Pariul total ajunge la 6$. Acesta este echivalentul a trei pariuri si un alt jucator mai poate face inca o plusare. Aceasta ar fi ultima plusare pentru runda respectiva, ajungându-se la maximum. Daca parasiti mâna in orice moment, cartile dumneavoastra sunt eliminate din joc si nu mai sunteti afisat pe ecran.

  • A patra carte comuna Dupa ce pariul pentru prima runda este finalizat, dealerul va imparti fiecarui jucator activ o a doua pate cu fata in sus. Jucatorii activi vor participa la o noua runda de pariere. Aceasta incepe la limita inferioara, adica de la jucatorul care arata cele mai mici carti cu fata in sus. Daca doi sau mai multi jucatori au aceleasi carti mici cu fata in sus, pariurile vor incepe cu jucatorul cel mai apropiat de stânga butonului. Nu conteaza foarte mult care jucator incepe parierea.

  • A cincea carte comuna Dupa ce pariurile pentru cea de-a patra carte comuna s-au terminat, adica dupa ce fiecare a avut posibilitatea fie de a verifica, fie de a egala pariul total, dealerul va imparti fiecarui jucator activ o a treia carte cu fata in sus (cea de-a cincea carte comuna). Jucatorii inca activi participa la o runda de pariere. Pariurile pe cea de-a cincea carte comuna sunt intotdeauna la cel mai ridicat nivel si vor ramâne astfel pentru restul rundelor de pariuri.

  • A sasea carte comuna Dupa pariurile pentru cea de-a cincea carte comuna, dealerul imparte fiecarui jucator activ o a patra carte la vedere (a sasea carte comuna). Jucatorii inca activi participa la o runda de pariere. Din nou, aceste pariuri sunt la cel mai ridicat nivel.

  • A saptea carte comuna Dupa pariurile pentru cea de-a sasea carte comuna, dealer-ul imparte fiecarui jucator activ o carte finala, cu fata in jos (a saptea carte comuna sau carte river). Jucatorii inca activi participa la o runda finala de pariuri. Parierea se desfasoara exact in acelasi mod ca pentru primele trei runde. Aratarea cartilor Dupa ce parierea pentru cea de-a saptea carte comuna este egalata, parierea se incheie si se arata cartile. Jucatorii ramasi activi isi arata cartile si jucatorul cu cea mai buna mâna mica cu cinci din cele sapte carti castiga. Jucatorii nu isi arata cartile simultan. Aratarea cartilor se face intr-o anumita ordine.

Daca parierea nu este egalizata la runda finala, adica daca un jucator a pariat sau a plusat si nimeni nu a facut un pariu egal cu pariul precedent, nu exista o aratare a cartilor, iar potul este acordat jucatorului care a facut acel pariu neegalat. Acest aspect este valabil si pentru oricare runda anterioara. Daca aceasta situatie are loc in rundele anterioare, nu sunt impartite alte carti, pot-ul este acordat si mâna s-a incheiat.

Uneori unui jucator i se termina fisele inainte de terminarea pariurilor, in astfel de cazuri sunt create unul sau mai multe poturi secundare, iar programul acorda poturile principale si secundare corespunzatoare. Cand un jucator isi pune toate fisele in pot se poate face un pariu sau se poate plusa, fara ca acestea sa fie egalate, dar aratarea cartilor va avea loc.

In general jucatorii nu isi arata mainile cu care au pierdut. Cu toate acestea, aveti dreptul de a vedea toate cartile care au fost active la aratarea cartilor, chiar daca acestea nu sunt aratate. Cei mai multi jucatori de razz poker ii gasiti la aceasta camera de poker online.

Joacă Razz poker chiar acum și încasează un bonus atractiv de bun venit!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!