Timișoara iese la atac: Primarul Nicolae Robu amenință cu plângeri penale în cazul în care Rapid va fi reprimită în Liga 1!

Timișoara anunța că va face un scandal monstru dacă Rapid va fi reprimita în Liga 1! E promisiunea făcută de...primarul Nicolae Robu, care avertizează că va depune plângere penală împotrivă celor care vor decide reprimirea Rapidului în campionat, dar și împotriva lichidatorului judiciar al echipei și al patronului Valerii Moraru.

Robu își susține acțiunea apelând la lege și spune că o societate aflată în faliment nu mai are voie să facă niciun fel de cheltuială. Primarul Timișoarei și-a anunțat intențiile într-un comunicat trimis celor de la ProSport.

COMUNICAT DE PRESĂ

1.  Eu, ca iubitor de fotbal, regret situaţia în care a ajuns clubul Rapid, al cărui nume îl respect pentru ce a însemnat el în fotbalul românesc şi inclusiv pentru performanţa sportivă din anul competiţional 2015 / 2016.
2.  În complexul fenomen care este fotbalul, nu este vorba, însă, doar despre simboluri, despre lucruri de suflet, oricât de importante sunt ele, ci şi despre bani, despre interese diverse şi despre legi şi regulamente care trebuiesc respectate în mod egal de oricine, dincolo de absolut orice.
3.  Clubul Rapid este, alături de un simbol, o SOCIETATE COMERCIALĂ şi, prin urmare, trebuie să respecte toate legile incidente societăţilor comerciale. Ajungând în faliment, societatea comercială Rapid, ca oricare alta într-o asemenea situaţie, nu mai este condusă de acţionarii / asociaţii săi, respectiv de organele executive numite de aceştia, ci de lichidatorul numit de instanţă. Iar acesta -dar, de fapt, nimeni!- nu are dreptul să mai angajeze nicio cheltuială câtă vreme starea de faliment persistă, tot ce legea permite să se facă fiind doar acţiuni de lichidare. 
4.  Având în vedere cele de la pct. 3, considerăm acţiunea de înscriere în Liga 1 a SOCIETĂŢII ÎN FALIMENT "RAPID" drept ilegalitate crasă, sfidare, pur şi simplu, a justiţiei şi a normelor statului de drept şi facem cunoscut tuturor persoanelor implicate, începând cu lichidatorul - dacă se confirmă că inclusiv el ar fi încălcat legea -, că Asociaţia ACS Poli Timişoara va depune plângere penală la adresa lor, alături, desigur, de solicitarea în instanţă de daune pentru privarea de dreptul regulamentar de a evolua în Liga 1 în situaţia dată; adăugăm că suntem convinşi că organele în drept se vor autosesiza ele însele, oricum
5.  Ne place să credem că în România anului 2016, cu adevărat nimeni nu este mai presus de lege, că anunta 

---NICOLAE ROBU, PRIMARUL TIMIŞOAREI

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi