Tibor Selymes: Dinamo se chinuie, schimbă planul din 5 în 5 minute! Așa nu se poate face performanță!

În prezent director sportiv la Poli Iași, Tibor Selymes, fost fundaș stânga al lui Dinamo și al Generației de Aur, este afectat de criza continuă din „Ștefan cel Mare”, acuzând deciziile proaste luate de șefii „câinilor”.

Cum este atmosfera la Iași după victoria contra lui Dinamo?

Atmosfera este la fel cum era și înainte de meciul cu Dinamo, adică una foarte bună. Am jucat bine în acel meci și cred că am dominat la toate capitolele.

Ai fost antrenor, îi mai dai din când în când sfaturi lui Flavius Stoican?

Nu, avem doar discuții, însă eu cred că Flavius trebuie să meargă pe ideile lui. Jucătorii stau bine fizic și au o mentalitate bună. Suntem în creștere.

Apropo de perioada în care ai fost antrenor. Au reprezentat kilogramele în plus singurul motiv pentru care nu l-ai oprit pe Gnohere la Petrolul?

Nu este adevărat că eu nu l-am oprit pe Gnohere. Eu am vrut să îl ținem cu orice preț, dar domnul Capră, cum a ieșit din pușcărie, a dat ordin ca Gnohere să fie dat afară și apoi a ajuns la Dinamo. Noi, cei din staful tehnic, nici nu am știut. Eu chiar alergam cu Gnohere. Într-un timp scurt, dăduse jos 5-6 kilograme. Era pe drumul bun, dar, din păcate, oameni care nici nu știu cu ce se mănâncă fotbalul au decis altceva.

Care sunt principalele contracandidate ale lui Poli Iași în lupta pentru un loc în play-off?

Este greu de spus acum, sunt 7-8 echipe. Orice punct contează, clasamentul este compact. Trebuie să muncim și să adunăm puncte, ca să rămânem în locurile 1-6. Cu Gaz Metan Mediaș nu avem voie să pierdem dacă vrem să ne îndeplinim obiectivul.

Te afectează ce se întâmplă la Dinamo?

Sincer, da. Ca dinamovist, eu îmi doresc să văd mereu echipa în lupta pentru titlu, dar, în schimb, văd că se tot chinuie. Trebuie schimbat ceva, trebuie să ai o gândire unitară, un plan pe care să nu îl modifici din 5 în 5 minute. Nu e continuitate. Dacă gândirea e bună, până la urmă dă rezultate, dar trebuie să crezi în strategia ta. Cei care decid acolo nu iau decizii bune. Dacă numesc un antrenor, apoi îl dau afară după 3 luni, nu înseamnă că e antrenorul prost, ci că nu am făcut eu alegerea bună.

Andrei Cristea este inclus de casele de pariuri în lista celor care se luptă pentru titlul de golgheter. Crezi că poate produce surpriza?

Eu sper să facă surpriza, mi-aș dori asta. Sunt momente în care contează foarte mult un jucător cu experiență, iar Andrei își face datoria față de echipă.

Ești printre nominalizații campaniei „harghiteni cu care ne mândrim”. Care ar fi cea mai importantă diferență de mentalitate între ardeleni și moldoveni?

Eu cred că ardelenii vorbesc mai puțin și fac mai mult.

Ce șanse crezi că are România să câștige grupa din Liga Națiunilor?

După ce am văzut în meciul cu Serbia, spun că ar avea șanse, dar după ce văzusem meciul cu Muntenegru, mă gândeam că nu are. Oricum, am încredere în Cosmin Contra. Și felicitări pe toată linia pentru naționala U21! Mă bucur să văd că vin jucători din urmă.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi