Test de jucător. Cât de bine cunoști strategia corectă în Blackjack? Situații concrete și răspunsurile corecte

Ești pasionat de Blackjack și crezi că jocul nu mai are nicio necunoscută pentru tine? Testează-ți cunoștințele și încearcă să alegi "continuarea" corectă în cele cinci situații de mai jos.

Întrebarea 1

Ai în mână doi cinciari (5,5 - total 10), iar dealerul arată un 7. Cum procedezi?

1. Split
2. Dublare
3. Stand
4. Hit

Întrebarea 2

Ai în mănă un 7 și un 8 (total 15), iar dealerul arată un A. Cum procedezi?

1. Asigurare
2. Stand
3. Hit
4. Dublare

Întrebarea 3

Ai în mână un 8 și un 4 (total 12), iar dealerul arată un 3. Cum procedezi?

1. Hit
2. Stand
3. Dublare

Întrebarea 4

Ai în mână un 9 și un 7 (total 16), iar dealerul arată un 10. Cum procedezi?

1. Stand
2. Dublare
3. Hit

Întrebarea 5

Ai în mână un 2 și un 9 (total 11), iar dealerul arată un 10

1. Hit
2. Stand
3. Dublare

POȚI JUCA BLACKJACK ONLINE LA ACESTE CAZINOURI RECOMANDATE ŞI LICENŢIATE ÎN ROMÂNIA!

RĂSPUNSURI

1. Dacă ai în mână o pereche de cinciari (5,5) ai opțiunea de a da split, însă în această situație nu poți lua în calcul această opțiune. Pe lângă faptul că prin împărțire ai rămâne cu două mâini foarte slabe, ai reuși să dai cu piciorul și unei situații câștigătoare. Cu o pereche de cinciari ai de fapt o mână cu total 10, iar dacă dealerul arată un 7 șansele tale de câștig sunt foarte mari. Ai putea deci să mai ceri o carte (hit), însă ținând cont de avantajul avut cel mai corect este să dublezi în acest caz.
RĂSPUNS CORECT: 2. Dublare


2. Când dealerul arată un As, are cele mai mici șanse să fie bust și va realiza direct un Blackjack în peste 30% din cazuri. Cu 15 în mână poți câștiga doar cu foarte mult noroc, iar singura ta șansă e să fii agresiv, chiar cu riscul de a fi bust. Decizia corectă pe termen lung în acest caz este să mai ceri o carte (hit), în speranța că vei prinde una între 2 și 6, prin care să ajungi mai aproape de 21.
Unii jucători ar putea lua în considerare să plătească asigurarea în acest caz, însă nici această decizie nu s-ar dovedi corectă pe termen lung. RĂSPUNS CORECT: 3. Hit


3. Faptul că dealerul arată o carte mică te poate încuraja să decizi să te oprești la 12, în speranța că el va fi bust și vei câștiga oricum. De fapt mulți fac o regulă să acționeze așa când au o mână cu un total între 12 și 16, iar cartea vizibilă a dealerului e mică.

Totuși, în acest caz particular, decizia corectă e să mai ceri o carte. E adevărat că în 30,7% din cazuri vei prinde o carte cu valoarea 10 și vei fi bust, dar în restul situațiilor vei rămâne în joc și îți vei crește șansele să învingi dealerul. 3-ul arătat de crupier nu este o carte chiar așa proastă, în condițiile în care în foarte multe situații îți va permite să ceară două cărți fără să fie bust și în aceste situații va depăși aproape fără excepție 12-le tău. RĂSPUNS CORECT: 1. Hit


4. În această mână pleci clar cu șansa a doua și vei fi în această situație (hard 16 vs 10) în aproximativ 3% din mânile de Blackjack jucate. De multe ori, indifierent de hotărârea luată de tine, vei sfârși prin a pierde această mână, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la ea.

Opțiunile tale în acest moment sunt clare: hit sau stand. Cele mai mari șanse să câștigi sunt să alegi opțiunea hit, în speranța că vei prinde o carte mică (2-5), care să îți ofere măcar o șansă să câștigi. Chiar dacă sunt șanse mari să fii bust după ce mai ceri o carte, decizia e corectă din punct de vedere matematic. Singura situație în care nu vei mai cere o carte e aceea în care hard 16-le tău e deja compus din mai multe cărți mici, ceea ce înseamnă că ai șanse și mai mici să prinzi încă o carte între 2 și 5. RĂSPUNS CORECT: 3. Hit

5. Te afli într-o situație clară de dublare. De altfel, ține minte ca regulă de bază să dublezi de fiecare dată când ai un total de 11, singura excepție (care în acest caz confirmă și regula) fiind când dealerul arată un as și are deci șanse să realizeze Blackjack-ul. RĂSPUNS CORECT: 3. Dublare

Dacă ai indicat răspunsurile corecte la toate întrebările te poți considera în mare măsură pregătit să te așezi la masa de joc. În caz contrar, îți recomandăm ca, înainte de a juca din nou Blackjack, să citești articolele speciale din rubrica Cazino Online.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive