Televiziunile dictează, Chiajna nu retrogradează!

Programarea la Pitești a meciului decisiv dintre Voluntari și Chiajna este inechitabilă. Și nu mă interesează niciun fel de explicație, nici a Ligii, nici a Voluntariului, nici a posturilor TV.

Atât timp cât în ultima etapă o echipă, în speță Concordia, joacă pe teren neutru, iar celelalte (Timișoara și Pandurii) în deplasare – conform programării, se creează un avantaj clar pentru prima echipă.

E, în primul rând, o lipsă de respect din partea Voluntariului, care nu poate asigura condițiile de disputare a unui joc la ora 21:00, pentru că nu are nocturnă. Ori faci o treabă serioasă, ori ești echipă de suburbie a capitalei și joci în Liga a treia.

În al doilea rând, degeaba se disculpă LPF și aruncă pisica în curtea televiziunilor. Liga este organizatoarea acestei competiții, trebuia să găsească o soluție echidistantă pentru toate cele trei echipe aflate în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Trebuia să anticipeze că în ultima etapă ar putea fi necesar ca mai multe jocuri să se dispute la aceeași oră, să discute din vreme cu posturile tv care transmit și să impună cluburilor gazdă, dacă nu exista altă cale, să asigure aceleași condiții. Adică, în cazul Voluntariului, să închirieze o nocturnă mobilă. Dacă intri într-o astfel de competiție, îți asumi și niște riscuri și trebuie să ai bani și pentru cheltuieli suplimentare de acest gen.

De televiziuni, ce să mai zic? Ele dau banii, ele dictează. Dacă judeci din punct de vedere material, nu ai ce să zici, ne închid gura cu sumele pe care le dau pentru un campionat modest. Dar în sport e nevoie în primul rând de confruntări în care toate combatantele au condiții și șanse egale. Și înțeleg că televiziunilor nu le pasă.

Chiajna pornește cu avantaj într-o cursă de 90 de minute. Nu e corect, dar nimeni nu poate face nimic. Suntem în Liga 1 din România, unde regulamentele nu sunt respectate. Și ne mai întrebăm de ce ajungem mereu la TAS...

Credit foto: gsp.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi