Cum se joaca Telefunken?

Telefunken este o varianta de contract remi jucata in anumite tari din America de Sud, in mod special in Venezuela, Ecuador, Peru si Bolivia si de asemenea si in Columbia. Numele acesta german provine de la faptul ca aceasta varianta a fost adusa in America de Sud dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial, in timpul in care evreii germani si nazistii au zburat spre America de Sud. In germana, „funken” inseamna „a transmite”, iar Telefunken reprezinta o companie de radio/televiziune germana.

remi.png

Telefunken este jucat in mod normal de 4 jucatori in care se folosesc doua pachete de carti cu 4 jokeri, 108 carti in total. De asemenea, pentru ca acest joc sa fie jucat cum trebuie sunt necesare si niste jetoane, 7 pentru fiecare jucator.

Ca in orice joc de remi, obiectivul este de a face cat mai multe seturi sau cat mai multe secvente cu ajutorul cartilor. Cu cat formezi mai repede combinatii de carti, cu atat ai mai multe sanse de castig deoarece daca ai terminat runda primul, ceilalti jucatori vor primi penalizare de puncte in functie de valoarea cartilor ramase in mana.

Aceasta varianta are 7 runde, iar valoarea punctelor este urmatoarea: de la 2 la 9 cartile valoreaza exact cat cifra pe care o arata; 10, J, Q, K valoreaza 10 puncte; asul (A) valoreaza 11 puncte, iar jokerul valoreaza 15 puncte.

Va recomandam sa jucati rummy pe acest site de remi online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi