Telefonul fără fir! Aşa se aranjează la noi meciurile pentru pariuri. "Eroi", cei de la Gloria Buzău

La sfârşitul lunii mai, în acest an, echipa Gloria Buzău a primit o lovitură sub centură din partea Comisiei de Disciplină a FRF. 14 jucători ai echipei şi antrenorii acesteia au fost suspendaţi pentru că ar fi aranjat mai multe meciuri pentru câştiguri mari la pariuri! A fost cel mai mare scandal din fotbalul românesc, care a dus la suspendări cumulate de...14 ani şi jumătate (174 de luni)!! 960 de mii de lei amendă au fost obligaţi să plătească farsorii din fotbal, care au fost daţi în vileag prin intermediul celor de la "Betting Fraud Detection System". Aceştia au semnalat şefilor FRF faptul că s-au înregistrat mai multe pariuri suspecte înaintea, dar mai ales în timpul meciului dintre Gloria Buzău şi ACS Berceni, încheiat cu un neverosimil 7-1!! În "ecuaţie" a intervenit şi o filmare cu valoare de probă video, unde vedeta este unul dintre secunzii gazdelor. Pitit într-un colţ al băncii de rezerve, Marian Roşu a făcut o adevărată conferinţă de presă la telefon. Firesc, scorul final a trezit suspiciuni, iar când a văzut că gluma se îngroaşă, Roşu a declarat că a discutat cu cineva "probleme intime"!..

FANATIK.RO a intrat în posesia acestor probe video, care arată cum se poate mima fotbalul! Filmarea are aproximativ o oră şi conţine cadre explicite din timpul "parodiei" de meci. Este doar unul dintre cele 10 meciuri ale Gloriei Buzău considerate "blaturi" la pariuri, toate din sezonul 2014 - 2015. Roşu, care a primit cea mai mare pedeapsă - 2 ani de suspendare şi o amendă de 200 de mii de lei, a vorbit la telefon minute în şir: suna sau era sunat sistematic, iar asta se vedea pe teren. După fiecare convorbire "intimă" a lui Roşu, se marcau goluri!!

Celălalt secund al Gloriei, Romeo Bunică nu se afla pe bancă, dar ulterior s-a ales şi el cu cea mai mare pedeapsă. Potrivit unor surse, citate de presă, acesta s-ar fi aflat la acel moment plecat în străinătate, tocmai pentru a nu bate la ochi şi a pune la punct strategia. În faţa Comisiei de Disciplină, Bunică a spus că a fost plecat peste hotare pentru a monitoriza mai mulţi fotbalişti în vederea unor eventuale transferuri!

Înregistrarea care a dat în vileag totul a fost pornită încă de la încălzire, când Marian Roşu şi-a făcut...încălzirea alegându-şi locul strategic pe banca gazdelor, în loc să fie atent la ce se întâmplă în jurul său, cum e normal înaintea unui meci. 

Principalul Ion Viorel nu schiţează niciun gest şi, conform imaginilor, pare că înţelege cu cine vorbeşte secundul său. După, între cei doi a intervenit limbajul semnelor..Bineînţeles, şi antrenorul principal al Gloriei Buzău, Ion Viorel a primit pedeapsa maximă, 2 ani de suspendare şi 200 de mii de euro amendă, pentru "prestaţia" din meciul cu ACS Berceni.

"Telefonistul" Marian Roşu a fost filmat de 9 ori vorbind la telefon, dar cei de la FANATIK.RO susţin că, de fapt, numărul convorbirilor ar fi fost mult mai mare ! Secundul Gloriei şi-a început repede numărul, după un sfert de oră, când în urma unui apel pe linia "sigură", i s-a ordonat ca echipa să dea gol! Roşu a închis repede şi i-a făcut un semn subtil principalului Ion Viorel. Mesajul a fost înţeles repede, iar la puţine momente după Pălimaru a deschis scorul pentru buzoieni! Cioincidenţă ? Nu prea ! Pentru că, vine şi al doilea telefon! Scurt, de aproape 30 de secunde. Apoi, Ion Viorel îî arată unui jucător de-al său semnul "doi". Nu, nu este semnul victoriei...Ci reprezintă "2 goluri"!..Lucru care s-a şi întâmplat până la pauză! Numai că, în prelungirile primei reprize, oaspeţii dau şi ei un gol...Unul DE AUR, având în vedere cotele caselor de pariuri pentru un gol marcat în prelungiri!

"Dirijorii" Marian Roşu şi Ion Viorel şi-au făcut perfect treaba şi după pauză. S-a mers până într-acolo, încât fundaşii Gloriei Buzau au fost chemaţi la margine. Dacă, Doamne fereşte, unul dintre ei avea probleme de auz?..

Firesc, golurile au curs...gârlă la poarta Berceniul, care a pierdut meciul cu 1-7! Şi asta, în condiţiile în care trăgeau să scape de retrogradare! Explicaţia ilfovenilor a fost una geniala: "Am folosit o echipă cu mulţi tineri şi am pierdut din cauza lipsei de experienţă” (!!??)

"EROII" MECIULUI Gloria Buzău – ACS Berceni 7-1 (2-1)

Marcatori: Pălimaru (21, 46, 64 pen.), Bobe (43, 90), S. Burlacu (52), Tigoianu (90+2) / Fl. Niță (45+2)

GLORIA: Sîrbu – C. Vlaicu, Dăniță (cpt.), Amet, D. Ghiță – Marcu, Cl. Dumitrescu – N. Popescu, Bobe, Burlacu – Pălimaru. Rezerve: C. Andrei – Bîrsănel, Ad. Ghinea, Agache, Pantelie, Tigoianu, L. Pîrvu
Antrenor: Ion Viorel

ACS BERCENI: Știrbu – Ciuică, Iovan, G. Ghinea (cpt.), G. Mihai – Fl. Niţă, Ettien, V. Ștefan, Orlando – Al. Roman, Al. Marin. Rezerve: Andreescu – Mărunțelu, R. Gheorghe, Al. Radu
Antrenor: Ion Prună

Comisia de disciplină a FRF "a tăiat în carne vie" şi a dictat următoarele pedepse:

Ion Viorel, 2 ani de suspendare, 200.000 lei penalitate sportivă

Romeo Bunică, 2 ani, 200.000 lei penalitate sportivă

Marian Roşu, 2 ani, 200 000 lei penalitate sportivă

Dăniţă Iulian, 12 luni, 50.000 lei penalitate sportivă

Georgian Marcu, 12 luni, 50.000 lei penalitate sportivă

Cristian Stoicescu, 8 luni, 30.000 lei penalitate sportivă

Dan Sîrbu, 6 luni, 15.000 lei penalitate sportivă

Sebastian Agache, 6 luni, 15.000 lei penalitate sportivă

Claudiu Dumitrescu, 10 luni, 40.000 lei penalitate sportivă

Ghiţă George Daniel, 6 luni, 15.000 lei penalitate sportivă

Vlaicu Cătălin, 10 luni, 40.000 lei penalitate sportivă

Gabriel Bobe, 6 luni, 15.000 lei penalitate sportivă

Mugurel Dedu, 6 luni, 15.000 lei penalitate sportivă

Popescu Nini Adrian, 2 luni, 10.000 lei penalitate sportivă

Dorin Burlacu, 6 luni, 15.000 lei penalitate sportivă

Clement Pălimaru, 10 luni, 40.000 lei penalitate sportivă

Iordache Alin, 2 luni, 10.000 lei penalitate sportivă

 

Iată mai jos lista celor 10 meciuri ale Gloriei Buzău, considerate trucate. Gloria Buzău, o echipă, într-adevăr, de nota 10...pentru obţinerea de bani negri la pariuri!

FC Academica Argeş – Gloria Buzău 3-0 (etapa 2)
ACS Berceni – Gloria Buzău 4-2 (etapa 4)
Farul Constanţa – Gloria Buzău 4-0 (etapa 5)
FC Voluntari – Gloria Buzău 5-1 (etapa 14)
Gloria Buzău – ACS Berceni 7-1 (etapa 15)
FC Voluntari – Gloria Buzău 5-2 (play-off)
CF Brăila – Gloria Buzău 3-2 (play-off)
SC Bacău – Gloria Buzău 4-0 (play-off)
FC Academica Argeş – Gloria Buzău 5-1 (play-off)
Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava 3-1 (play-off)

Foto

http://www.fanatik.ro/blatul-filmat-atentie-imaginile-incriminatorii-pot-fi-vazute-pe-fanatik-ro-773705

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi