Țara în care guvernul vrea ca taxele pe jocuri de noroc să crească la 50% din câștigurile totale!

În ultimii ani în tot mai multe țări a fost reglementată piața jocurilor de noroc, și nu au fost puține acele cazuri în care guvernul a dat dovadă de prea mult exces de zel. Cel mai nou exemplu în acest sens este cel al Kenyei, unde Henry Rotich, Secretarul Trezoreriei Kenyene, a anunțat că guvernul dorește ca taxele pe toate tipurile de jocuri de noroc să fie mărite la 50%!

Este evident că o astfel de știre a lăsat mască toți operatorii locali, care până acum plăteau la stat între 5% și 15% din câștiguri (5% la loterii, 7.5% la pariuri sportive, 12% la jocuri de cazino și 15% la diferite concursuri). Între 2015 și 2016 au fost colectate taxe pe jocuri de noroc în valoare totală de 46 de milioane de dolari, însă Rotich afirmă că în acest an fiscal există un deficit important la bugetul de stat ce trebuie acoperit inclusiv din venituri suplimentare obținute de pe urma operatorilor de gambling.

Jakoyo Midiwo, un cunsocut politician din zonă, avertizează pentru calvinayre.com că această măsură mai degrabă va speria toți operatorii din Kenya și că sunt șanse mari ca mulți dintre aceștia să părăsească piața locală. Astfel statul nu va mai avea de pe urma cui să colecteze impozite. Urmează ca parlamentul să voteze în curând această mărire de taxe, dar este încă neclar care va fi răspunsul final. 

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi