TAS nu i-a dat dreptate. Blatter a rămas cu suspendarea de 6 ani!

Sepp Blatter şi-a pus mari speranţe în Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a i se reduce suspendarea pentru fapte de corupţie. Din păcate pentru el, TAS i-a menţinut suspendarea de 6 ani din orice activitate legată de fotbal. Deşi nu are nicio şansă, Blatter vrea să conteste decizia, scrie AFP.

Blatter a fost sancționat de FIFA pentru o plată de 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro) făcută în februarie 2011 în contul fostului său prieten și aliat Michel Platini, fost președinte al UEFA, și el suspendat. Inițial, cei doi au fost suspendați 8 ani de către FIFA, pedeapsă redusă la șase ani în apel. TAS a confirmat astfel decizia Federației internaționale de fotbal de a-l suspenda, în decembrie 2015, pe fostul său președinte pe o perioadă de 6 ani din orice activitate legată de fotbal. E greu de crezut că peste şase ani Blatter se va mai implica în fotbal - în 2022, fostul şef al FIFA va avea 86 de ani. 

Blatter a fost sancționat de către FIFA pentru ''abuz de funcție, gestionare defectuoasă și conflict de interese'' pentru plată nejustificată făcută către Platini în 2011 ''fără bază legală, într-un contract semnat de cele două părți pe 25 august 1999''.

Iau act de verdictul dat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Ținând cont de derularea procesului, nu mai aveam de așteptat altă sentință. Mai presus de toate, am înțeles că în sport poți să câștigi, dar poți să și pierzi,

---a scris Blatter într-un comunicat trimis agenţiei AFP

În ce-l privește pe Platini, suspendarea acestuia a fost redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv în mai anul acesta, de la 6 la 4 ani. Fostul şef al UEFA a sesizat deja Tribunalul federal pe 19 octombrie pentru a contesta suspendarea sa. O decizie a Tribunalului federal de la Lausanne, în cazul lui Michel Platini, este așteptată cel mai târziu în luna martie a anului viitor.  

 

Foto: AFP

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!