Țara unde jocurile de noroc online ilegale sunt pedepsite cu pușcăria sau amenzi uriașe

Jocurile de noroc online iau amploare pe zi ce trece. În multe țări ale lumii, orice activitate ilegală legată de jocurile de noroc se pedepsește drastic. Totuși, ”piețele negre” au continuat să se dezvolte, rulându-se sume imense. De curând, ministrul comerțului și industriei din Africa de Sud, Rob Davies și-a exprimat îngrijorarea că jocurile de noroc online sunt utilizate pentru spălarea banilor. Conform acestuia, aproape 1,5 milioane de dolari s-au câștigat în urma acestei afaceri ilegale în doar câteva luni. 

"Vorbim de acțiuni ilegale fără precedent, în urma cărora câștigurile au fost de 1,4 milioane dolari. Marea majoritate a acestor câștiguri provin din jocurile de noroc online ilegale”, a declarat oficialul din Africa de Sud, care a anunțat că a fost declanșată o anchetă, iar statul va confisca toți banii câștigați de jucători. Este anunțul făcut și de Consiliul Național pentru jocuri de noroc din Africa de Sud (NGB), care face referire la un articol din Legea națională privind jocurile de noroc și care prevede în mod expres că toate câștigurile obținute din afaceri ilegale (fie că este vorba de jocuri de noroc sau orice altceva..) vor fi confiscate de către stat. 

În același timp, oficialul Guvernului și-a manifestat îngrijorarea că aceste jocurile de noroc online sunt folosite de mafie pentru ”spălarea” de bani. Băncile din Africa de Sud au primit informări din partea statului și colaborează acum cu cei de la NGB pentru închiderea conturilor jucătorilor și confiscarea banilor câștigați ilegal. 

"Sfătuim ca oamenii să fie precauți în ceea ce privește jocurile de noroc online, deoarece acestea sunt ilegale. Prin urmare, orice persoană care participă la această activitate ilegală și încasează bani este expunsă urmăririi penale”, au anunțat autoritățile din Africa de Sud, unde cei găsiți vinovați riscă închisoarea sau o amendă uriașă, de 10 milioane Rand (aproximativ 700 000 euro). Sunt vizate de poliție, în principal, cafenelele - care în spatele afacerii oferă clienților jocuri de noroc online ilegale. Consiliul Național pentru jocuri de noroc din Africa de Sud a făcut apel la populație să raporteze orice activitate ilegală legată de jocurile de noroc online și care au ca paravan, de cele mai multe ori, internet cafe-urile. 

În România, se poate paria legal la toți operatorii licențiați (vezi aici lista), dar noi recomandăm în special aceste 5 case de pariuri pe internet.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi