Țara unde impozitul pe jocuri de noroc a săltat la 35%. Unde se duc sumele în plus

Tot mai multe țări din întreaga lume își revizuiesc documentele care reglementează activitatea de jocuri de noroc. După țări din Europa ca Germania, Danemarca, Franța și chiar România, a venit rândul statelor care abia acum scot capul în ”lumea bună” a acestei industrii să se gândească la noi măsuri. 

E și cazul Kenyei, unde Președintele Uhuru Kenyatta a semnat o lege care mărește rata impozitului pe jocurile de noroc. Creșterea e însă mai mică decât se stabilise inițial în propunerea proiectului de lege, de 50%. Conform noilor reglementări, operatorii de jocuri de noroc vor trebui să plătească un impozit de 35% din profitul brut al tuturor activităților. 

Până acum, sistemul de impozitare din Kenya era diferențiat pe trepte - astfel, pentru loterie se plătea 5%, pentru pariuri sportive 7,5%, pentru jocuri de noroc tip casino 12%, în vreme ce extragerile precum tombola erau impozitate cu 15%. 

Secretarul Trezoreriei Naționale din Kenya, Henry Rotich este cel care a propus inițial majorarea ratei de impozitare la 50%, în sprijinul afirmațiilor acesta spunând că jocurile de noroc au un impact negativ asupra tinerilor și că veniturile în plus, obținute ca urmare a noii grile de impozitare, vor putea finanța activități rămase în urmă cum ar fi sportul, cultura și artele. 

Jocurile de noroc se desfășoară în Kenya în cea mai mare parte online. Serviciile bazate pe telefonia mobilă, precum M-Pesa, permit utilizatorilor să parieze, să facă depuneri și să retragă câștigurile direct de pe mobil fără a avea nevoie de un cont bancar. 

TOP CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE PENTRU PARIURI DE PE TELEFON!

Cum pariezi de pe telefon și de pe alte dispozitive mobile? Aceasta este o întrebare la care vei găsi răspuns la adresa: https://pariurix.com/cum-pariez-de-pe-telefon.html

Specialiștii din industria jocurilor de noroc au anunțat că aproximativ 7 milioane de oameni (din cei 45 de milioane, cât numără populația Kenyei) și-au făcut conturi la diverse case de pariuri online. Ei nu au dat însă publicității și cifrele privind profiturile obținute. 

Cât plătești în România pentru căștigurile la jocurile de noroc

În țara noastră, veniturile din jocuri de noroc se impozitează în funcţie de valoarea sumelor câştigate, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2015. Concret, veniturile din jocuri de noroc de până în 15.000 de euro (echivalentul sumei de 66.750 de lei) sunt impozitate cu o cotă de 1%, acesta fiind şi plafonul în care se încadrează cei mai mulţi dintre pariori. Asta înseamnă că, dacă aţi avut retrageri în cuantum total de 10.000 de lei, veţi datora un impozit de 100 de lei.

Veniturile din jocuri de noroc cuprinse între 15.000 şi 100.000 de euro (adică între 66.751 şi 445.000 de lei) se impozitează cu suma de 667,5 lei + 16% pentru ceea ce depăşeşte 66.750 lei, iar veniturile mai mari de 100.000 euro (peste 445.000 de lei) se taxează cu 61.187,5 lei + 25% pentru ceea ce depăşeşte suma de 445.000 de lei.

Pentru căştigurile obţinute la casele de pariuri sportive stradale (agenţii offline), impozitul este reţinut direct la sursă, în momentul în care jucătorul îşi ridică banii câştigaţi. 

VEZI AICI CARE SUNT CASELE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi