Suntem pe finalul sezonului! Pariaţi cu cap!

Îmi pare rău că m-am "trezit" târziu să scriu acest articol, dar am văzut în seara asta pe reţelele de socializare mulţi pariori care se plângeau că echipa x este condusă sau echipa y n-a câştigat deşi era de aşteptat s-o facă.

Aşa că am zis să mai scriu câte ceva despre finalurile despre sezon. Nu stau să dau ponturi pentru că am destui colegi care o fac ci încerc să vă zic de ce să ţineţi cont atunci când pariaţi în aceste ultime etape.

123-1.jpg

În primul şi în primul rând ţineţi cont de motivaţia echipelor şi aici sunt câteva situaţii diferite:

 1. Avem echipele care au câştigat deja campionatele şi cele care s-au calificat deja în cupele europene şi nu mai au pentru ce lupta. Avem o serie de echipe care au câştigat titlul şi care ar putea s-o lase mai moale, mai ales dacă nu mai au alt obiectiv. Îmi vin în gând aşa rapid PSG, Lyon, Chelsea, Bayern Munchen, Salzburg, PSV sau Ajax. Toate acestea fie au câştigat deja titlurile, fie sunt singurele de locurile secunde. Jucătorii acestora ar putea s-o lase mai moale dat fiind că majoritatea au avut o perioadă scurtă de pauză în ultimul an şi jumătate (vara trecută mulţi jucători au avut vacanţe scurte după Cupa Mondială.
 2. Avem echipele care nu mai au vreo miză reală în afară de o clasare mai bună în clasament. O astfel de echipă ar putea fi favorită într-un duel cu una care luptă pentru evitarea retrogradării şi dacă ar fi fost motivată ar trebui să câştige un astfel de meci. Aceste echipe lipsite de motivaţie pot produce surprize neplăcute sau din contră, pot face meciuri reuşite în faţa unor echipe motivate tocmai pentru că joacă relaxat, fără presiune. 
 3. Mai avem şi echipele deja retrogradate. Am putea spune că acestea nu mai au motivaţie pentru că din toamnă vor evolua în eşaloanele inferioare, dar acest lucru este valabil pentru echipa în sine, nu şi pentru jucători. Aceştia vor încerca să lase o impresie bună în meciurile rămase, chiar dacă nu mai au miză pentru echipele lor în speranţa că din vară vor prinde un contract mai bun, la echipe de primă ligă. 
 4. În fine, avem, în special în Olanda în ultima etapă, vreo patru formaţii care nu mai au motivaţie dar care vor mai disputa meciuri şi după finalul sezonului regulat. Două dintre ele sunt sigure de locurile în play-off-ul pentru Europa League, iar alte două vor lupta în play-off-ul pentru menţinerea în prima ligă. Nu mă aştept ca acestea să aibă evoluţii prea solide pentru că există acea stare de conservare într-un meci fără miză şi înainte de dueluri foarte importante.

La echipele lipsite de motivaţie ţineţi cont şi de aspectul numit fani. O echipă scăpată de retrogradare care va juca ultimul meci acasă din sezon în faţa unui număr mare de suporteri s-ar putea să fie motivată să-şi ia "la revedere" de la fani cu un rezultat pozitiv. Acelaşi lucru este valabil şi pentru o echipă retrogradată înainte de ultimul meci disputat în faţa propriilor fani.

Făcând o scurtă "radiografie" a meciurilor duminică personal voi evita următoarele partide:

 • Sassuolo vs AC Milan - niciun obiectiv pentru vreuna din formaţii
 • Torino vs Chievo - acelaşi lucru este valabil şi aici
 • Verona vs Empoli - ambele au 41 de puncte şi sunt scăpate de griji
 • Dordrecht vs Ajax - ultimul meci pentru Dordrecht în prima ligă în faţa unei echipe care are asigurat locul secund
 • Heerenveen vs Twente - gazdele se pregătesc de play-off-ul pentru Europa League, Twente stă liniştită la mijlocul clasamentului
 • Breda vs Groningen - Breda va disputa play-out-ul, iar Groningen a luat Cupa Olandei şi probabil este cu gândul la vacanţă
 • Heracles vs Go Ahead Eagles - gazdele sunt salvate, oaspeţii se pregătesc de play-out
 • Cambuur vs Willem - două echipe care vor încheia sezonul la mijlocul clasamentului 
 • Den Haag vs PSV Eindhoven - gazdele sunt lipsite de griji, PSV este campioană
 • Cordoba vs Rayo Vallecano - Cordoba este retrogradată, Rayo va încheia sezonul la mijlocul clasamentului 
 • Moreirense vs Estoril - vecine de clasament la mijlocul clasamentului 
 • Oţelul Galaţi vs Ceahlăul Piatra Neamţ - ambele echipe sunt retrogradate 
 • Basel vs Young Boys - formaţia gazdă este deja campioană, iar Young Boys va încheia sezonul pe locul secund
 • Volyn Lutsk vs Hoverla - Volyn nu mai poate prinde locul cinci, în timp ce Hovera este scăpată de grijile retrogradării

Teoretic se poate paria aici pe altceva în afară de rezultatul dar nu cred că este indicat. De exemplua la Ajax toţi am fi tentaţi să zicem că vor fi goluri multe, dar oare mai au "lăncierii" chef de joc să ducă meciul în over în condiţiile în care imediat după el urmează vacanţa? Şi ca să vă daţi seama despre ce vorbesc puneţi-vă puţin în situaţia jucătorilor din Amsterdam. Voi în ultima zi înainte de plecarea în concediu mai aveţi chef de muncă?

Click aici pentru a paria online - vezi ce bonus te aşteaptă!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii