Sunt plătiţi fotbaliştii când joacă pentru echipele naţionale?

Fotbalul a devenit încet dar sigur o adevărată industrie, extrem de profitabilă pentru marile cluburi dar şi pentru forurile de conducere precum FIFA sau UEFA. Sumele de bani din fotbal sunt impresionante, iar jucătorii au ajuns să fie plătiţi la echipele de club cu salarii colosale. Dacă recent ţi-am prezentat cât câştigă anual cei mai importanţi jucători din Premier League, m-am gândit să vorbesc şi despre ce bani primesc când joacă pentru echipele naţionale.

Răspunsul la întrebarea din titlu este “Da”. Jucătorii sunt plătiţi, dar oare sumele încasate se apropie de cele câştigate la echipa de club? Nici pe departe. La naţională se pune mai mult accent pe bonusuri de perfermanţă şi rareori un fotbalist poate ajunge să câştige un milion de euro şi asta numai dacă cucereşte cu echipa un trofeu major.

FIFA recompensează federaţiile naţionale, nu jucătorii!

Competiţiile între echipele naţionale se desfăşoare sub egida FIFA şi forul mondial este cel care distribuie sumele de bani pentru premii. Nu plăteşte fotbaliştii, ci federaţiile. De aici este treaba federaţiei din ţara respectivă ce face cu banii obţinuţi de la FIFA. De exemplu, fondul total de premiere la Cupa Mondială 2014 a fost de 576 milioane $, iar câştigătoarea a primit 36 de milioane. Din această sumă fiecare jucător al Germaniei a primit puţin sub un milion €. Vezi mai jos cele mai mari bonusi oferite pentru fiecare jucător în cazul câştigării Cupei Mondiale 2014 din Brazilia :

  • SUA – 1 milion lire sterline
  • Spania – 700,000 lire sterline
  • Anglia – 650,000 lire sterline
  • Germania – 650,000 lire sterline

Pariază aici pe meciurile echipelor naţionale!

Iată şi cele mai importante bonusuri ale jucătorilor pentru următoarea competiţie majoră, EURO 2016.

  • Franţa – 1 milion €
  • Belgia – 1 milion €
  • Germania – 900,000 €
  • Anglia – 750,000 lire sterline
  • Spania – 850,000 €

Trebuie precizat că sunt federaţii care îşi plătesc jucătorii la fiecare meci disputat. De exemplu, fotbaliştii de la naţionala Angliei primesc 1.500 de lire pentru o victorie în Preliminariile EURO 2016, 1.000 de lire pentru remiză şi 500 la înfrângere. Pe durata Cupei Mondiale din Brazilia s-a plătit 2.500 lire sterline fiecărui titular şi 1.500 restului de jucători, indiferent dacă au jucat sau nu. Aşa se procedează la marile naţionale din lume, însă sunt şi federaţii mai mici care nu dispun de fonduri prea mari şi plătesc doar la obiectiv.

Cu siguranţă sumele nu impresionează pe nimeni, având în vedere ce salarii se plătesc la nivel de cluburi. Fotbaliştii pun însă multă pasiune şi vin cu “inima” la echipa naţională. De altfel, la cele mai importante selecţionate din fotbalul european jucătorii îşi donează foarte des câştigurile de la meciuri în scopuri caritabile.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi