„Sunt mulți fotbaliști care au participat la meciuri trucate! Poliția trebuie să intervină mai eficient!”

Emilian Hulubei, șeful Sindicatului jucătorilor, crede că Mafia pariurilor e infiltrată și în țara noastră și că mulți fotbaliști au participat la meciuri trucate pentru pariuri. În România, un portar a recunoscut!

Suntem pe locul 8 în lume în topul țărilor în care fotbaliștii nu sunt plătiți la timp. Pot fi mai ușor coruptibili jucătorii de la noi?

Atât timp cât vor exista întârzieri la plata salariilor, tentația va fi mai mare în rândul jucătorilor să aranjeze meciuri pentru a supraviețui. În România, se pune problema supraviețuirii și nicidecum problema îmbogățirii.

Ținând cont de sărăcia din fotbalul românesc, e posibil, din punctul dumneavoastră de vedere, ca Mafia Pariurilor să se fi infiltrat deja și la noi?

Din informații neoficiale și neconfirmate, se pare ca da.

Ați primit ceva semnale în acest sens?

Am auzit din mai multe părți, dar, din păcate, este foarte greu de dovedit. Având în vedere că jucătorii nu au conceptul solidarității, cei care vor face astfel de demascări vor rămâne solitari într o luptă care le poate dăuna grav carierei sportive.

FIFPro v-a atenționat cu privire la acest pericol?

FIFPro încearcă să prevină și să combată aceste practici prin diferite proiecte de educație. Proiectele vin ca o atenționare la acest pericol. Având în vedere că am fost cooptați ca parteneri în toate proiectele legate de meciuri trucate, cu siguranță suntem o țară expusă.

Într-un sondaj organizat de FIFPro și la care au răspuns fotbaliști din întreaga lume, a reieșit că 9,8% dintre cei chestionați au participat la meciuri trucate, asta înseamnă cam unul din 10, deci măcar un fotbalist din primul 11, cam doi din lot, în medie. E alarmant acest procent?

Eu cred că procentul este mai mare. Sunt mulți jucători care au participat la astfel de meciuri, dar nu au curajul să o recunoască nici măcar într-un chestionar în care nu își dezvăluie identitatea. Este un semnal de alarmă și cred că politia ar trebui să intervină mai eficient în astfel de practici. Aici trebuie să discutăm și de o modificare a cadrului legal, pentru că sunt țări unde aranjarea unui meci nu constituie o faptă penală.

În discuții particulare cu fotbaliștii români, v-au spus aceștia că au fost contactați de Mafia pariurilor?

Nu știu dacă le putem spune „mafia”, dar, da, au fost jucători care au niște povești foarte interesante, pe care nu vor să le facă publice.

Și totuși, în România, un portar, Andrei Marinescu, a spus că i s-a cerut să o lase mai moale la un meci în care era ordin să se înscrie multe goluri. Credeți în mărturia lui?

Îl cunosc pe Andrei de mult timp, așa că pot să spun că sunt sigur că nu minte. Nu ar avea niciun interes.

Din punctul dumneavoastră de vedere, există pericolul ca Mafia pariurilor să viruseze tot fotbalul?

Tot fotbalul nu cred, dar o parte importantă din el, da.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi