Sume uluitoare jucate de britanici la păcănele! Câți bani joacă românii

Jucatul la pacănele a luat o amploare incredibilă în Marea Britanie! Jurnaliștii englezi au vrut să vadă cât cheltuie lumea pe așa ceva, iar cel mai recent studiu i-a lăsat mască..Conform estimărilor, în ultimii 9 ani englezii au pierdut la păcănele 11,4 miliarde de lire sterline!! Un calcul făcut de britanici relevă faptul că acești banii, împărțiți pe terminalele cu sumă limită de pariere de 100 de lire, echivalează cu plata salariilor pentru un număr de 186 000 de angajați din Marea Britanie. 

Se estimează că din 2008 (odată cu apariția unei noi Legi care reglementează jocurile de noroc) și până în prezent, britanicii au ”hrănit” păcănelele din baruri și alte locații de acest gen cu suma totală de 45,5 miliarde de lire sterline! Pierderile minime ale fiecărui jucător au fost de 8000 de lire sterline, de două ori mai mult decât la precedentul studiu realizat. Dintre aceștia, cei mai mulți au fost cei cu salarii mici și care locuiesc în zone mărginașe ale orașelor.

Proprietarii de astfel de terminale de jocuri de noroc au fost criticați în dese rânduri în Marea Britanie că își amplasează ”dispozitivele” cu precădere în aceste zone ale orașului, unde oamenii speră că pot da lovitura ca să scape de sărăcie. La cele mai multe dintre aceste păcănele, miza maximă este de 2 lire. Adică să joace tot poporul...

Economiștii din Marea Britanie au avertizat asupra pericolului pe care îl reprezintă jocurile de noroc, și în special aceste terminale. Aceștia au declarat că la fiecare 1 miliard de lire sterline pierdut la păcănele, se distrug cel puțin 16 000 de locuri de muncă în economie.

Vezi aici care sunt cele mai bune cazinouri pentru păcănele online!

Asociația proprietarilor de jocuri de noroc din Marea Britanie a numit acest studiu drept o ”fantezie”, spunând în același timp că datorită lor s-au creat 55 000 de noi locuri de muncă, impozitele către stat ridicându-se la suma de 1 miliard de lire sterline pe an. 

Cum stau lucrurile în România

Conform unui studiu, jocurile de noroc scot anual aproximativ 1 milliard de euro din buzunarele românilor. Iar păcănelele dețin 65% din piața jocurilor de noroc! În România sunt cam 70.000 de aparate de tip slot-machine şi aproape 30.000 de agenţii de pariuri, spun ultimele statistici. Numărul jucătorilor, fie că merg în cazinouri, fie că preferă pariurile sportive sau păcănelele, creşte de la an la an. La fel şi miza și volumul total al încasărilor!

În medie, un aparat pentru jocuri de noroc produce în jur de 8.000 de euro pe an, românii care merg constant la sală cheltuind aproximativ 100 de euro pe lună pentru pariuri. Potrivit celor mai recente date, firmele înregis­trate sub CAEN „Activităţi de jocuri de noroc şi pariuri“ au încheiat anul 2016 cu afaceri totale de peste 5,7 miliarde lei.

Evoluția pieței jocurilor de noroc în perioada de vârf (2009 - 2012):

2009  - jocuri de tip slot-machine     461 milioane euro
          - pariuri în cotă fixă                   99 milioane euro
          - alte jocuri de noroc               253 milioane euro

 

2010  - jocuri de tip slot-machine     384 mil euro
          - pariuri în cotă fixă                  83  mil euro
          - alte jocuri de noroc               175 mil euro

2011  - jocuri de tip slot-machine      403 mil euro
          - pariuri în cotă fixă                   95 mil euro
          - alte jocuri de noroc               144 mil euro

2012  - jocuri de tip slot-machine      422 mil euro
          - pariuri în cotă fixă                  110 mil euro
           - alte jocuri de noroc               125 mil euro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi