Suedia Allsvenskan, o alternativă reală pentru pariori?

Cele mai importante campionate de fotbal ale Europei sunt pe punctul de a începe, însă cu siguranţă ai învăţat şi tu din experienţa sezoanelor precedente că primele etape pot aduce surprize. Echipele n-au ajuns încă la forma sportivă optimă, noii jucători încă nu s-au integrat cum trebuie sau noii antrenori încă nu s-au făcut prea bine înţeleşi. Ce să faci în această situaţie?. Îţi recomand o alternativă de pariere destul de interesantă, chiar dacă de obicei poate n-o iei în calcul la alegerea pariurilor.

Swedish Allsvenskan

Alternativa este prima ligă de fotbal din Suedia, o competiţie care se află în acest moment în plină desfăşurare şi a ajuns deja la etapele din retur, sistemul competiţional fiind primăvară-toamnă. Formatul este clasic, cu 16 echipe şi 30 de etape.

Trebuie precizat că această competiţie este una destul de modestă, fară prea mari valori. Nici suporterii nu se înghesuie la stadion în aceste condiţii, media din sezonul precedent fiind de doar 7.000 de spectatori/meci. Se pune accentul pe creşterea tinerilor, iar 70% din totalul jucătorilor sunt autohtoni. Aşa se explică şi valoarea scăzută a campionatului, deoarece cluburile nu cumpără jucători străini de valoare.

Campionatul suedez se află pe locul 20 în clasamentul coeficienţilor UEFA, cu o urcare de patru poziţii faţă de sezonul precedent. Nu este o poziţie prea bună, însă întrece campionate cu pretenţii mai mari, precum cel al Danemarcei sau Scoţiei. Cea mai bună echipă în clasamentul UEFA al cluburilor este Malmo. Vezi şi tu mai jos cum stau în acest clasament cela mai bune echipe suedeze.

Chiar dacă ai în faţă un campionat mediocru, trebuie să ştii că acesta este destul de previzibil şi de cele mai multe ori printr-o analiză obiectivă găseşti cu uşurinţă pariuri profitabile. Casele de pariuri online nu fac prea mari diferenţe între Allsvenskan şi marile campionate de fotbal din Europa şi găseşti în oferta lor cele mai populare tipuri de pariuri. Tot ceea ce trebui să faci este să fii atent la câteva particularităţi ale acestei competiţii.

Ţine cont de terenurile artificiale

Probabil ştii şi tu foarte bine că terenul de joc sintetic poate influenţa uneori decisiv soarta unei partide. Mingea sare altfel faţă de iarba naturală, alunecă mai mult şi odată cu ea şi jucătorii pot avea probleme mai mari de echilibru.

Un aspect demn de luat în seamă pentru Allsvenskan este faptul că mai mult de jumătate dintre echipe au un stadion cu teren artificial. Este binecunoscut faptul că o echipă obişnuită să joace pe un teren natural are probleme când trece la unul artificial.

Lista formaţiilor cu teren artificial din Allsvenskan  :

  • Norrkoping
  • Djurgarden
  • Elfsborg
  • Hacken
  • Gefle
  • Hammarby
  • GÂF Sundsvall
  • Orebro
  • Atvidaberg

Pariază aici de pe tabletă sau telefonul mobil pe meciurile din Allsvenskan!

Un exemplu concludent este campioana Malmo, câştigătoarea ultimelor două ediţii de campionat şi cea mai valoroasă echipă din fotbalul suedez. Pe teren propriu beneficiază de un gazon natural şi are rezultate demne de o campioană. Lucrurile se schimbă când merge în deplasări cu teren sintetic şi rezultatele sunt printre cele mai slabe. A obţinut doar două victorii pe iarbă artificială şi a înregistrat rezultate negative cu echipe mult inferioare, cum ar fi ultimele clasate Atvidaberg şi Orebro.

La fel se întâmplă şi în cazul liderului IFK Goteborg, care a avut şi ea parte de câteva evoluţii sub aşteptări pe terenuri cu iarbă artificială.

Documentează-te cu privire la acest aspect înainte de a plasa pariul, deoarece poţi identifica cote extrem de atractive pe echipele obişnuite cu acest tip de suprafaţă şi în acelaşi timp poţi evita suprizele de genul celor amintite mai sus.

Statisticile nu te înşeală în Suedia Allsvenskan

Chiar dacă în anumite competiţii de fotbal statisticile pot fi înşelătoare şi uneori te pot duce în eroare la alegerea celui mai bun pronostic, trebuie să ştii că nu este şi cazul primei ligi din Suedia. Aici statistica este de bază şi conform studiilor făcute în ultimele sezoane, aceasta trebuie urmată cu încredere de către pariori.

Poate cel mai interesant studiu ne arată că în perioada 2008-2013 poziţiile ocupate de echipe în clasament la jumătatea sezonului indică în foarte mare măsură şi locul ocupat la finalul ediţiei de campionat. Mai exact, în perioada analizată un sfert dintre formaţiile din prima ligă suedeză au ocupat o poziţie identică în clasament atât la finalul turului cât şi la încheierea campionatului. Mai mult, 70% dintre ele s-au clasat la final într-o marjă de plus sau minus două poziţii faţă de etapa a 15-a.

O altă statistică extrem de interesantă o vei vedea în imaginile de mai jos, unde poţi observa că există mari diferenţe între echipele din prima jumătate a clasamentului şi restul. De exemplu, formaţiile din prima parte a ierarhiei au o probabilitate de victorie acasă care poate ajunge până la 81% în funcţie de adversar. Aceeaşi statistică o poţi vedea şi pentru probabilitatea de victorie în deplasare.

Probabilitatea de victorie a gazdelor în funcţie de locul ocupat în clasament
Perioada analizată 2008-2013

Probabilitatea de victorie a oaspeţilor în funcţie de locul ocupat în clasament
Perioada analizată 2008-2013

Este Suedia Allsvenskan un campionat de “Under 2.5 goluri”?

Răspunsul îl vei afla printr-o statistică bazată pe ultimele cinci sezoane ale campionatului suedez, statistică ilustrată în imaginea de mai jos.

După cum poţi observa, media golurilor marcate pe meci este în creştere de la an la an în perioada 2010 – 2014, dar rămâne la o valoare modestă şi încă nu atinge cifra de trei reuşite pe meci. În sezonul actual avem o medie de doar 2.61, însă este de aşteptat ca ea să crească în retur, aşa cum s-a întâmplat şi în sezoanele precedente.

Aşadar, răspunsul la întrebare este “DA”, Allsvenskan fiind o competiţie în care se marchează destul de putin. Trebuie să ştii însă că există formaţii destul de ofensive, chiar şi în subsolul clasamentului, dar care în deplasare rareori marchează. Este şi cazul ultimei clasate  Atvidaberg. Un alt caz aparte este AIK Stockholm, o echipă cu pretenţii europene, care pe teren propriu are de departe cea mai bună ofensivă din campionat, însă în deplasare a reuşit doar şase goluri în acest sezon. De asemenea, unele echipe primesc foarte puţine goluri acasă. Este cazul liderului IFK Goteborg (3 goluri) şi în mod surprinzător al celor de la Gefle (4 goluri).

Ţine cont de statisticile şi sfaturile prezentate în acest articol şi vei observa că Swedish Allsvenskan poate deveni o alternativă destul de bună de pariare, cel puţin în această perioadă de debut a marilor competiţii europene.

Sursă: Pinnaclesports.com

Click aici pentru a juca la pariuri sportive live!

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi