Suedezii de la Betsson cer intervenția de urgență a UE pe piața din Olanda

E scandal pe piața jocurilor de noroc din Olanda. Suedezii de la Betsson AB au cerut Comisiei Europene luarea de urgență a unor măsuri împotriva pieței restrictive a jocurilor de noroc din Olanda. Astfel, compania a emis o declarație prin care cere redeschiderea de urgență a procedurilor de încălcare a dreptului comunitar inițiate împotriva țării în 2006. 

Cei de la Betsson AB acuză Kansspelautoriteit (KSA) - organismul de reglementare a jocurilor de noroc din Olanda, că pedepsește anumiți operatori de jocuri de noroc online, politică ce favorizează companiile autohtone care nu dețin autorizații. Compania nordică de jocuri de noroc și-a argumentat demersurile dând ca exemplu hotărârea recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), care a decis că Ungaria nu are dreptul de a impune sancțiuni împotriva operatorilor on-line autorizați din alte state membre UE.

”Autoritățile olandeze au încălcat flagrant și continuu legislația UE cu privire la reglementarea pieței de jocuri de noroc. În același timp, Kansspelautoriteit a eșuat în implementarea unui cadru legal conform normelor europene aflate în vigoare”, se arată în plângerea formulată de către operatorul nordic de jocuri de noroc.

JOACĂ ACUM RULETĂ ONLINE CU DEALERI LIVE ÎNTR-UN CAZINO LICENȚIAT ÎN ROMÂNIA!

Comisia Europeană a suspendat acțiunea privind încălcarea dreptului comunitar împotriva Olandei după ce autoritățile din această țară au promis să introducă un nou sistem de reglementare a jocurilor de noroc online, conform art. 56 din Tratatul care reglementează piața jocurilor de noroc din UE. Eforturile Olandei de a adopta această nouă legislație au fost blocate de incapacitatea politicienilor și a părților interesate de a ajunge la un numitor comun, iar acum sunt șanse minime ca noile reglementări să între în vigoare la începutul anului 2018 - data limită acordată olandezilor de către Comisia Europeană. 

Întârzierea apariției noii legislații nu a împiedicat, însă, Kansspelautoriteit (KSA) să perceapă amenzi din 6 cifre chiar și împotriva unor operatori olandezi - soartă pe care Betsson nu dorește să o împărtășească alături de brandurile locale Oranje și Kroon. Suedezii mai spun că această confuzie și instabilitatea creată de către KSA sunt inacceptabile, iar ”Comisia Europeană trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că Kansspelautoriteit va renunța imediat la acțiunile sale”.   

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi