SUA, Mexic și Canada vor organiza CM 2026! Va fi primul turneu cu 48 de echipe

Astăzi, cu o zi înaintea debutului Cupei Mondiale din Rusia, participanții la cel de-al 68-lea Congres FIFA au decis ca Mondialul din 2026 să fie organizat, în premieră, în trei țări! Astfel, Statele Unite, Mexic și Canada (foto: ussoccer.com) au câștigat cursa pentru organizarea turneului final de peste 8 ani, la mare luptă cu Maroc (134 voturi la 65 în final). O altă premieră va fi faptul că Mondialul din 2026 va fi primul din istorie cu 48 de echipe la start! 

Măsura cu extinderea numărului echipelor la CM a fost luată de către Consiliul FIFA în ședința din 10 ianuarie 2017, atunci când propunerea a fost votată în unanimitate de către cei prezenți. În comparație cu actualul format, cu 8 grupe a câte 4 echipe fiecare, la Mondialul din 2026 cele 48 de echipe vor fi împărțite în 16 grupe a câte trei echipe fiecare. 

Atunci poate că va avea și naționala României șansa să meargă mai departe (dacă se va califca, desigur). Pentru că în noul format, primele două echipe din fiecare grupă se vor califica în prima rundă eliminatorie - alcătuită din 32 de echipe. De asemenea, numărul de jocuri va crește în total de la 64 (acum) la 80 la ediția din 2026. Turneul pentru trofeul suprem (foto: goal.com) se va desfășura, însă, tot pe parcursul a 32 de zile, cum se întâmplă în prezent. 

Cristi Dulca, fostul jucător al României prezent cu naționala la Mondialul din 1998 din Franța, speră ca ”tricolorii” să ajungă din nou o forță până la turneul final din 2026. La Mondialul din 1998, România a fost eliminată în optimi de Croația, după ce la precedentul turneu din America echipa noastră a ajuns până în sferturi. 

”Sincer, nu ne gândeam atunci că nu vom mai participa la un Campionat Mondial. Tot ce înseamnă fotbalul românesc este vinovat, nu putem găsi doar unul singur”, a declarat Cristi Dulca (foto: Sportpictures.eu) la emisiunea Prosport Live. 

Fostul internațional consideră, totuși, că România are șansa să se redreseze și să se bată, din nou, cu mariel puteri ale lumii. ”Avem norocul acum ca sunt câţiva jucători care evoluează în campionate puternice. Sunt fotbalişti care joacă la echipe bune şi ar trebui să facă diferenţa...Și Budescu este clar un jucător extrem de talentat şi cu viziune în joc, Stanciu la fel. Dintre cei tineri, Coman are un talent deosebit", a mai spus Dulca. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi