Studiu îngrijorător despre piața jocurilor de noroc online din Irlanda

Aproape trei sferturi din jucătorii online din Irlanda au împrumutat bani sau au vândut ceva de prin casă pentru a plasa un pariu. Asta a arătat un studiu național realizat numai pe cei care abordează această activitate pe internet. Totodată, 64% dintre cetățeni au realizat că ar putea avea o problemă în ceea ce privește jocurile de noroc și 62% au pariat mai mult decât își puteau permite să piardă.

Colin O'Gara (foto: thetimes.co.uk), psihiatru consultant și șeful serviciului de dependență de la Spitalul ”Saint John of God” din Dublin, a condus studiul. El a spus că rezultatele au arătat necesitatea modificării unui proiect de lege cu privire la controlul jocurilor de noroc, care a fost aprobat în 2013. Într-un interviu pentru Irish Journal of Psychological Medicine, Dr. O'Gara a spus că întârzierea proiectului de lege a limitat opțiunile de tratament pentru persoanele cu o tulburare legată de jocuri de noroc, care este recunoscută ca o dependență similară cu alcoolismul.

"Deși în prezent nu avem date privind prevalența tulburărilor legate de jocurile de noroc în Irlanda, observațiile noastre clinice privind prezentările pentru tratament sugerează că este o problemă tot mai mare. Aceasta pare să fie ca urmare a creșterii disponibilității jocurilor de noroc atât în ​​cadrul caselor de pariuri stradale, cât și online. Legea privind controlul jocurilor de noroc reprezintă un punct de plecare în dezvoltarea protecției jucătorilor, a serviciilor de tratamente și a facilităților de cercetare necesare pentru tulburarea jocurilor de noroc”, a spus O'Gara.

Guvernul a început luna trecută să actualizeze proiectul de lege. Legislația propusă va fi extinsă pentru a acoperi noile evoluții, cum ar fi jocurile de noroc online (foto: freeslotsireland.com) și publicitatea în domeniul social media. Se are în vedere chiar înființarea unei autorități de reglementare independentă. Ca parte a primei reforme a legilor în domeniul jocurilor de noroc, guvernul a spus că autoritatea de reglementare va avea puterea de a investiga companiile și de a elimina licențele. De asemenea, legea va forța companiile de jocuri de noroc să cotizeze la un fond social dacă doresc să opereze în Irlanda.

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Dr. O'Gara a spus că, având în vedere profiturile operatorilor de jocuri de noroc din Irlanda, ar trebui să existe o finanțare substanțială pentru serviciile de dependență, dar și pentru cercetare. Sondajul național a fost întreprins pentru a strânge prima dovadă a comportamentelor jucătorilor online irlandezi. Majoritatea, 76% dintre cei 208 de persoane chestionate, au declarat că ar fi bine ca pericolele potențiale să fie promovate la scară largă. (foto: breakingnews.ie)

59% dintre aceștia au spus că ar prefera să joace pe site-urile web care le-au spus în mod regulat cât de mult au pierdut. Dr. O'Gara e de părere că oferirea unor astfel de informații ar putea ajuta la stoparea dependențelor. "Jucătorii au o imagine distorsionată asupra a cât de mult au pariat și cât au pierdut sau au câștigat de-a lungul timpului. Orice informație de genul oferită de operatori trebuie salutată", a spus el.

Asociația de case de pariuri din Irlanda, din care fac parte printre alții Paddy Power-Betfair, Boylesports, Ladbrokes, dar și operatori independenți, a solicitat recent stabilirea cât mai curând posibil a unui organism de reglementare independent pentru a investiga amploarea problemelor legate de jocurile de noroc.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!