Studiu: 210 sportivi din 600 cred că meciurile lor sunt aranjate la pariuri!

Un studiu care a avut în vedere 6 țări din Europa a dezvăluit faptul că din ce în ce mai mulți sportivi cred că meciurile lor sunt aranjate la pariuri! Fie că e vorba de fotbal, baschet, hochei, volei, atletism sau tenis, toți cei chestionați au răspuns la toate întrebările vizavi de această ”activitate” care face ravagii în lumea sportului. 

Potrivit raportului, 35% dintre sportivii care au participat la studiu sunt convinși că meciurile lor au devenit ținta mafiei pariurilor. Statisticile au arătat faptul că 20% dintre aceștia consideră că echipa lor a participat la cel puțin un meci aranjat în ultimele 12 luni, în timp ce 15% dintre sportivi au raportat că au fost abordați (în aceeași perioadă) pentru a trânti meciul la pariuri! 

600 de sportivi au participat la studiul care s-a axat pe campionate din Grecia, Franța, Austria, Irlanda, Marea Britanie și Cipru. 13 sporturi au fost implicate în total în studiul realizat: fotbal, rugby, baschet, handbal, volei, polo pe apă, arte marțiale, badminton, tenis, atletism, înot, gimnastică și haltere.

Societatea care a realizat cercetarea se numește FIX FIXING și reprezintă un proiect Erasmus, finanțat și coordonat de către Uniunea Europeană prin Departamentul de Educație Fizică, Sport și Știință al Universității ”Aristotel” din Salonic. La proiect au mai luat parte Universitatea Queens (Irlanda de Nord), Universitatea Limerick (Irlanda), Fair Play Agency (Austria), Institutul de Relații Internaționale și Strategice (Franța), Organizația Sporturilor (Cipru), Consiliul Internațional de Excelență al Antrenorilor (ICCE) și Centrul Internațional pentru Securitate în Sport (ICSS).

Studiul a scos la iveală amploarea activității mafiei pariurilor și a subliniat ”necesitatea adoptării de urgență a unor măsuri menite să limiteze pe cât posibil acest ”fenomen” extrem de nociv prin intermediul unor intervenții educaționale documentate științific”, a declarat coordonatorul de proiect Vassilis Barkoukis.

Raportul, care va fi publicat în întregime până la finalul acestui an, evidențiază în același timp lipsa de încredere manifestată de către sportivi față de cei care conduc destinele sportului. Proiectul inițiat de către UE se va implica și în răspândirea de materiale educaționale online care au ca scop prevenirea și combaterea meciurilor aranjate la pariuri. Informațiile vor putea fi adaptate și utilizate de către părțile interesate, inclusiv de profesori, antrenori și factori de decizie atât din interiorul, cât și din afara UE. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!