Câştigă un iPhone 7

+ 100 de premii de 99RON Participă acum

Ghid pariuri online 2017

Începe drumul spre succes alături de Marius Cădar Descarcă ghidul

Strategii pariuri sportive și sisteme ce te ajută să câștigi mai mulți bani la pariuri

Adaugat de: Laurenţiu Gabriel

05 Mar 2015 19:30 13,0k 0

strategii-pariuri-sportive-1.png

Descoperă care sunt cele mai eficiente strategii la pariuri sportive şi cum poţi să câştigi mai mult la pariuri cu ajutorul lor. Fără o strategie bună este aproape imposibil să ai succes pe termen lung la pariori.În acest articol ne propunem să vă prezentăm care sunt strategiile de pariuri cunoscute şi aplicate de-a lungul timpului de majoritatea pariorilor profesionişti.

 

De ce este important să folosim o strategie la pariuri sportive

După cum spuneam şi mai sus este foarte important să folosim o strategie la pariuri sportive. Astfel vom reuşi pe termen lung să ne maximizăm câştigurile şi să minimizăm sumele pierdute. Jucând haotic poate vei fi pe plus după câteva luni, dar dacă tragi linie la capătul unei perioade mai mari de timp şansele să mai fi pe profit sunt mici. Bineînţeles că şi atunci când aplicăm o strategie este nevoie să fim inspiraţi în alegerea pronosticurilor. Un parior slab nu va avea succes chiar dacă va aplica toate strategiile, dar măcar pierderile avute vor fi mai mici decât dacă ar juca la întâmplare..

 

Vezi care sunt agențiile de pariuri online cu cea mai bună ofertă sportivă!

 

Care sunt cele mai populare strategii la pariuri

Martingale, Fibonacci sau Easy Money sunt denumiri pe care majoritatea pariorilor le-au testat măcar o dată. Unii au avut succes cu ele şi le-au utilizat o perioadă mai lungă de timp, alţii au pierdut atunci când au apelat la ele. Cele trei strategii de mai sus sunt cele mai populare strategii la pariuri.

 • Martingale este o strategie destinată celor care deţin o bancă solidă pentru că se poate ajunge la sume foarte mari dacă seria de pronosticuri pierdute se prelungeşte.
 • Easy Money poate fi aplicată chiar şi de un parior care are 2-3 lei în cont. Un parior care vrea să facă easy money trebuie să aibă răbdare multă şi nervi de "oţel".
 • Fibonacci este o strategie bazată pe şirul descoperit de matematicianul italian cu acelaşi nume. Strategia poate fi aplcată de ce ei care au o bancă medie, mizele crescând puţin mai lent decât la martingale.
 • Minutul Următorului Gol (MUG) - este o strategie inventată chiar pe forumul nostru de discuții, și care a avut parte de un succes enorm în rândul pariorilor. Te las să o descoperi singur mai jos!

Nu mai intrăm în alte detalii despre cele mai populare strategii la pariuri pentru că vom discuta puţin mai în detaliu în capitolele următoare ale acestui articol.

 

Strategii ce se pot aplica doar în mediul online

Marea majoritate a strategiile la pariuri pot fi aplicate atât online, cât şi online. Totuşi, dacă le aplicăm online pierdem destul de mulţi bani din taxe şi câştigurile nu sunt la un nivel ridicat.

De exemplu, dacă am încerca să aplicăm martingale online vom plăti o dată 5% din miză şi a doua oară 1% din câştig. Dacă am începe martingale cu 100 RON propunându-ne să facem o cotă de 1.30 pe zi (din mai multe pronosticuri) am avea un câştig efectiv de aproximativ 122 RON. După aceea dacă mizăm cei 122 RON pe o cotă de 1.30 vom ridica aproximativ 148 RON. În schimb dacă aplicam strategia online în aceleaşi condiţii aveam 100 x 1.30 x 1.30, adică după doi paşi ajungeam la 169 RON. Diferenţa este de 21 RON şi aici vorbim doar de doi paşi.

O strategie pe care o putem paria exclusiv online este "Minutul următorului gol", unde mizăm progresiv pe intervalul în care se va marca următorul gol. Offline este imposibil s-o aplicăm, chiar dacă în unele agenţii vom găsi meciuri pe care putem paria live pe minutul următorului gol. În această strategie orice secundă face diferenţa, aşa că n-avem cum să o jucăm decât online.

Strategii precum Martingale, Fibonacci, sistemul lui Kelley, Labouchere etc teoretic pot fi jucate şi offline. Practic însă, după cum am prezentat şi la Easy Money, am avea pierderi mult prea evidente pentru a juca la agenţiile de cartier. Chiar şi un parior amator care vrea să testeze aceste strategii ar trebui să ţină cont de aceste pierderi pentru că în pariuri este foarte important să fim cât mai eficienţi cu putinţă.

 

Cum se testează o strategie în mod eficient

O strategie la pariuri în mod eficient se poate testa în două moduri. Primul implică investirii unei sume mici de bani. Astfel putem testa strategiile cu mize minime timp de 1-2 luni şi dacă totul decurge cum trebuie apoi puteţi creşte mizele. Ţineţi însă cont că se poate întâmpla ca atunci când creşteţi mizele să nu mai aveţi acelaşi succes în alegerea pronosticurilor. Trebuie avut în vedere şi acest aspect, astfel că nu recomandăm să pariaţi mai mult decât vă permiteţi să pierdeţi.

Vă recomandăm să testaţi strategiile de pariuri la această casă de pariuri online. Aici primiţi un bonus de bun venit foarte tentant disponibil doar prin Pariurix!

Al doilea mod în care puteţi testa o strategie este gratuita şi implică crearea unui cont pe site-ul nostru. Apoi intraţi în secțiunea https://pariurix.com/discutii/strategii-pariuri-sportive, unde vă deschideţi un topic nou şi testaţi strategia. Astfel veţi putea urmări progresul unei strategii pe o durată mai lungă de timp fără a risca vreun ban din propriul buzunar. Aplicând această modalitate de a testa o strategie în mod eficient mai puteţi să şi primiţi sfaturi de la pariori mai experimentaţi, astfel că veţi câştiga de două ori (nu riscaţi nici un leu şi primiţi sfaturi gratuite de la pariori experimentaţi).  

În cele ce urmează vă vom prezenta succint o serie de strategii la pariuri. Nu putem spune că sunt chiar toate pentru că fecare îşi poate crea propriul sistem, ajustând una dintre aceste strategii de bază. Cert este că veţi găsi mai jos informaţii despre strategii de pariere de care majoritatea am auzit şi pe care mare parte dintre pariorii cu experienţă le-au testat măcar o dată.

 

Strategia Martingale

Metoda presupune dublarea mizei în cazul unui pariu pierdut, astfel încât atunci când un pariu este pierdut să se recupereze pierderile şi să se facă un mic profit. Pentru a face martingale trebuie să avem o cotă de peste 2. Pentru a avea succes atunci când aplicăm această strategie trebuie să deţinem o bancă solidă, pentru că după 6-7 pierderi succesive se ajunge la mize foarte mari comparativ cu suma de pornire. Cum funcţionează mai exact:

 • Pas 1: 10 ron x cota 3 - pierderm 
 • Pas 2: 20 ron x cota 3 - pierdem
 • Pas 3: 40 ron x cota 3 - câştigăm 120 ron şi facem profit 50 ron
 • Revenim apoi la pasul 1.

În articolul: "Strategia Martingale" găsiţi mai multe detalii despre această strategie.

 

Strategia Easy Money

Strategia presupune "rostogolirea" câştigurilor până la targetul stabilit. Implică parierea pe cote mici şi foarte mici. Pentru a avea succes cu această strategie este indicat să vă stabiliţi un target realizabil şi să pariaţi doar pe echipele pe care le cunoaşteţi şi nu la "grămadă" pe tot ce prindeţi doar pentru că are o cotă mică. Cei care aplică easy money îşi stabilesc un target zilnic pentru a nu juca foarte mult şi pentru a evita prinderea unei "gherle" care i-ar falimenta. De asemenea este indicat ca atunci când ajungem la o anumită cotă să punem câştigurile de o parte şi să o luăm de la capăt, pentru că un pariu pierdut aici înseamnă irosirea muncii de până atunci.

Mai multe informaţii despre această strategie puteți afla dacă dați click aici!

 

Strategia după şirul Fibonacci

O altă stregie progresivă de miză este Fibonacci. Aici folosim formula dezvoltată de un matematician. Astfel atunci când pierdem vom calcula miza următorului pariu ca findi egală cu suma precedentelor două mize. În momentul în care câştigăm revenim la miza iniţială. Indicat este să pariem pe cote de minim 3 atunci când folosim şirul lui Fibonacci Luăm şi un exemplu pentru a înţelege exact mecanismul:

 • Pas 1: Miza 3 ron x cota 3 - pierdut -3
 • Pas 2: Miza 3 ron x cota 3 - pierdut -3
 • Pas 3: Miza (suma mizelor de la paşii 1 şi 2) 6 ron x cota 3 - pierdut -6
 • Pas 4: Miza (suma mizeelor de la paşii 2 şi 3) 9 ron x cota 3 - pierdut - 15
 • Pas 5: Miza 15 ron x cota 3 - câştigat 45 ron - 42 ron (pierderi anterioare şi miza curent), profit 3 ron

Avem un articol din care puteți afla mai multe despre strategie, acesta fiind accesibil aici: https://pariurix.com//fibonacci.html

 

Strategia Labouchere

Sistem de pariere progresiv negativ bazat pe calcule matematice. Conceptul acestei strategii presupune lucrul cu o serie aleatorie de numere de la 1 la 9 Luăm un exemplu succint pentru a înţelege cum funcţionează strategia, iar pentru mai multe lucruri despre ea vă recomandăm articolul Strategia Labouchere

Presupunem că şirul nostru este 1,3,4,7, 6,8 şi noi vrem să pariem prima şi ultima unitate din şir. Atunci vom paria 9 unităţi (1+8). Dacă iese acest pariu vom elimina numerele din şir şi vor rămâne 3,4,7,6. Continuăm acum cu miza 9u (3+6) şi din nou dacă iese le scoatem din şir. Dacă prindem şi ultimul pariu cu miză 11u (4+7) atunci am completat seria şi o luăm de la capăt. Dacă pierdem atunci vom adăuga miza la finalului şirului. De exemplu dacă am fi pierdut primul pariu din exemplul de mai sus seria arăta 1,3,4,5,7,6,8.

 

Sistemul 1-3-2-6

Un sistem de pariere progresiv utilizat în mod special la casino, dar care poate fi aplicat şi de către pariori. Straegia are la bază teoria că poţi câştiga patru pariuri consecutive. Veţi paria o unitate pe prima miză, trei unităţi pe miza a doua, două unităţi şi apoi şase unităţi. Dacă veţi câştiga patru pariuri la rând veţi face un profit între 1 şi 6 unitaţi. Dacă pierdeţi o luaţi de la început cu o unitate. Se aleg cote de aproximativ 2.

Exemplu:

 • Pas 1: 1 u (10 RON) x cota 2 = câştig 20 RON (10 RON profit)
 • Pas 2: 3u (30 RON) x cota 2 = câştig 60 RON (40 RON profit)
 • Pas 3: 2u (20 RON) x cota 2 = câştig 40 RON (profit 60 RON)
 • Pas 4: 6u (60 RON) x cota 2 = câştig 120 RON (profit 120 RON)

Dacă pierdem la oricare din paşi reîncepem de la pasul 1. Important este să nu avem foarte mule pariuri pierdute la rând pentru că am avea apoi foarte mult de recuperat.

Citiţi articolul "Sistemul 1-3-2-6" pentru a afla mai multe informaţii despre strategie!

Sistemul Kelly Criterion

Utilizând formula matematică de fizicianul Kelly Jr. calculăm care trebuie să fie miza jucată pe un pariu pentru a creşte posibilitatea de mărire a băncii pe termen lung.

Formula de calcul este: f = (bp - q) / b, unde:

 • f = suma din bankroll care trebuie pariată
 • b= raportul dintre profit şi riscul pariului după o victorie
 • p= probabilitatea ca pariul să fie câştigător
 • q= probabilitatea de a pierde pariul

Ca și în cazul celorlalte strategii prezentate anterior, avem un articol din care puteți afla mai multe informații. Dați click aici pentru a îl accesa.

 

Strategia de pariuri D'Alembert

Dinamica strategiei este extrem de simplă. După fiecare pariu pierdut creşteţi mza cu o unitate, iar după un pariu câştigat aceasta scade tot cu o unitate.

Exemplu:

 • Pas 1: 1u (10 RON) x cota 2 - pierdut
 • Pas 2: 2u (20 RON) x cota 2 - pierdut
 • Pas 3: 3u (30 RON) x cota 2 - câştigat 60 RON
 • Pas 4: 2u (20 RON) x cota 2 - pierdut
 • Pas 5: 3u (30 RON) x cota 2 - câştigat 60 RON

Pentru a fi eficient folosind această strategie trebuie să aveţi câteva principii. Citiţi articolul: "Strategia de pariuri sportive D'Alembert" pentru a afla aceste principii, dar şi pentru a descoperi mai în detaliu această strategie.

 

Sistemul outsiderelor

Acesta este unul dintre sisteme simple de pariere. Asemănător cu martingale, doar că aici ne stabilim un profit şi ajustăm mizele astfel încât atunci când prindem un pariu câştigător să realizăm profitul propus. Este denumit sistemul outsiderelor pentru că majoritatea îl folosesc pe echipele care pleaca cu şansa a doua în special în meciurile din sporturile americane (pentru că se joacă aproape noapte de noapte) şi poate fi mai rapid obţinut acel target. Selectăm o echipă care vine după multe eşecuri şi mizăm pe ea până va câştiga. În momentul în care echipa aleasă câştigă o abandonăm şi căutăm o altă formaţie cu serii lungi de eşecuri.

Exemplu:
Presupunem că alegem un outsider şi ne propunem un target de 10 RON şi acest outsider primeşte cota 2.50 de fiecare dată (bineînţeles că cota variază, dar noi luăm aşa să ne fie mai simplu în exemplu).

 • Pas 1 (profit dorit 10 RON): 7 RON x cota 2.5 - câştig eventual 17.5 RON - pierdut
 • Pas 2 (profit dorit 17 RON): 12 RON x cota 2.5 - câştig eventual 30 RON - pierdut
 • Pas 3 (profit dorit 47 RON): 33 RON x cota 2.5 - câştig 82.5 RON - câştigat (33 RON miza + 27 RON mizele de la paşii pierduţi + 12.5 RON profitul dorit)

Noi am ajustat mizele astfel încât să fie o sumă fără zecimale pentu a fi mai uşor la calcule, adică miza normală la pasul 2 era 11.xx RON, iar la pasul 3 32.xx RON.

Mai multe despre strategie găsiţi în articolul "Sistemul Outsiderilor": https://pariurix.com/sistemul-outsiderelor.html.

 

Sistemul scorului par

După cum îi spune şi numele aici pariem pe faptul că vom avea număr par de goluri (0, 2, 4, 6, 8 etc) într-un meci de fotbal. Căutăm echipe care au serii de 2-4 meciuri încheiate fără un număr par de goluri. Mizăm pe ea până câştigăm, iar după fiecare pierdere înmulţim miza precedentă cu 2.2. Cota pentru tipul de pariu "scor par" este în general 1.90 şi de aceea vom înmulţi mizele cu 2.2

Exemplu:

 • Pas 1: Miza 3 ron x cota 1.90 - pierdut -3
 • Pas 2: Miza 6.6 ron x cota 1.90 - pierdut -9.6
 • Pas 3: Miza 14.52 ron x cota 1.90 - pierdut -24.12
 • Pas 4: Miza 31.95 ron x cota 1.90 - câştigat (câştig 60.7 ron = 56.1 totalul mizelor + 4.6 ron profit).

În general o echpă nu are serii foarte lungi de meciuri în care scorul să nu fie par, de aceea este o strategie destul de folosită de către pariori. Mai multe detalii despre ea găsiţi în articolul "Sistemul scorului par", articol ce poate fi accesat urmând acest link PariuriX.

 

Strategia în 3 paşi

O putem denumi strategie deşi este mai mult un procedeu de money managament. Jucăm câte trei bilete - ie simultan pentru aceeaşi zi, fie jucăm în zile diferite, în funcţie de pronosticurile găsite - cu cote fiecare de minim 3 (formată din 2-4 pronosticuri). Dacă vom câştiga un singur bilet din ele atunci recuperăm investiţia. În cazul în care ies două bilete câştigăm de două ori suma investită, iar în situaţia în care ies toate vă multiplicaţi de trei ori investiţia. Singurul caz în care pierdeţi este dacă nu iese nici un bilet. Aşadar aveţi şanse de 25% să pierdeţi suma investită.

 

Sistemul 4 Frank Belanger

Una dintre cele 22 de strategii publicate de Frank Belanger în cartea sa este cea mai bună în opiinia pariorilor (cea mai bună dintre cele prezentate de Belanger). Avem nevoie de un procent de reuşită de doar 36% pentru a avea succes. Problema este că mizele cresc destul de mult, aşa că vă trebuie o bancă de start.

Progresia mizelor: X, 2X, 3X, 5X, 8X, 14X, 23X şi 39X, unde X este miza. Calculul este făcut la o cotă minimă de 1.93. În momentul în care se obţine profit se începe o nouă serie cu miza X. Dacă aveţi însă un pariu câştigat şi sunteţi tot în pierdere continuaţi cu miza anterioară pariului câştigător.

Exemplu:

 • Pas 1: 1u (10 RON) x cota 1.95 = pierdut -10
 • Pas 2: 2u (20 RON) x cota 1.95 = pierdut -10
 • Pas 3: 3u (30 RON) x cota 1.95 = câştigat +58.5 - suntem pe minus aşa că:
 • Pas 4: 2u (20 RON) x cota 1.95 = câştigat + 39 - avem profit 97.5 şi investiţie 80 aşa că suntem pe plus şi reîncepem strategia de la pasul 1.

Mai multe informaţii despre strategie găsiţi în articolul "Sistemul 4 Frank Belanger".

 

Sistemul Minutul Următorului Gol (MUG)

Am lăsat această strategie la final deoarece aceasta este destul de specială, ea fiind inventată chiar de un utilizator PariuriX. Este vorba de utilizatorul Petre Mihai, strategia lui fiind atât de apreciată încât are sute de mii de vizualizări și mii de posturi pe forumul nostru de discuții. Ideea de bază este destul de simplă: să pariezi live pe intervale de 10 sau 15 minute că în următorul interval se marchează un gol. În cazul în care nu s-a marcat, pariezi din nou mărind miza conform unui plan bine stabilit din start. Dar cel mai bine este să descoperi singur această strategie direct pe forumul nostru de discuții: https://pariurix.com/discutii/strategia-minutul-urmatorului-gol-cu-intervale-de-15-minute-55882.html.

Indiferent ce strategie vă decideţi să aplicaţi trebuie să fiţi conştienţi că şi alegerea pronosticurilor contează foarte mult. De aceea nu este obligatoriu să aveţi şi voi succes chiar dacă aţi văzut mulţi alţi pariori care aveau rezultate notabile aplicând aceeaşi strategie folosită de voi. 

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive