Câştigă un iPhone 7

+ 100 de premii de 99RON Participă acum

Ghid pariuri online 2017

Începe drumul spre succes alături de Marius Cădar Descarcă ghidul

Strategie de pariuri sportive bazată pe clasamente și statistici

Adaugat de: Laurenţiu Gabriel

21 Noi 2016 12:12 3,1k 0

strategie-pariuri-bazata-pe-clasamente-si-statistici.png

Strategie pariuri sportive bazata pe clasamente si statistici. Atunci când îți dezvolți strategia de pariuri sportive care sunt factorii și variabilele pe care le iei în considerare? Pe internet găsești atât de multe resurse, încât uneori este chiar foarte dificil de a face o diferență corectă între informații relevante, de care să ții cont, și informații irelevante, care ar trebui ignorate. În acest articol vom vedea cum poți aborda pariurile pe ponturi fotbal folosindu-te doar de informații relevante.

 

Cum să pariem luând în considerare doar informații relevante

Vom vedea care sunt cele mai bune surse unde găsim modele statistice și abordări academice care să ne ajute să evaluăm și să dezvoltăm corect metode de predicție. Vom vedea și care sunt cele mai bune site-uri pe care să consultăm statistici și clasamente și de care să ne folosim atunci când dezvoltăm strategia de pariuri sportive. Dacă vrei să devii un parior profesionist care pariază pe fotbal utilizând date fiabile, atunci vei dori să explorezi materialele și studiile cu care academicienii au venit în ultimii ani. În ziua de astăzi pentru a câștiga constant la pariuri sportive trebuie să știi să te folosești de matematică, statistici, informații relevante și multe alte lucruri pe care să le incluzi într-un sistem de pariere bine pus la punct.


Deschide un cont la cele mai bune case de pariuri online licențiate și bucură-te de bonusuri exclusive, doar prin pariurix.com!

Dacă agențiile de pariuri sunt capabile să creeze un mecanism complex pe baza căruia stabilesc cotele, atunci tu de ce n-ai putea să creezi un sistem de pariere care să-ți ofere ție un avantaj în fața agenției? Dar pentru a face acest lucru trebuie să te pui în locul operatorilor de pariuri pentru un moment, pentru că doar așa ai putea înțelege modul în care ei se folosesc de rezultatele generate de matematicieni și statisticieni pentru a-și crea un avantaj. 

 

Cât de mult contează rezultatele din trecut?

Vom consulta cele mai bune surse academice pentru modele de previziune statistice bazate pe datele din trecut. Vom folosi zece surse majore ca puncte de plecare interschimbabile pe care le poți folosi pentru propria cercetare. Clasamentele și statisticile din trecut reprezintă informații cheie care stau la baza acestor compendii. Acestea sunt foarte utile pentru a crea modele de predicție pe baza cărora pariurile noastre viitoare vor fi cât mai precise din punct de vedere statistic. Acestea fiind spuse putem trage o concluzie care este valabilă atât în pariuri sportive cât și la bursă.

Rezultatele din trecut nu garantează rezultatele viitoare. Ele mai degrabă reprezintă o indicație, mai mult sau mai puțin precisă, a posibilelor rezultate viitoare. Trebuie să nu uiți acest lucru atunci când dezvolți strategia ta de pariuri sportive pentru a putea lăsa o marjă de eroare. De asemenea, atunci când ai decis care este cel mai bun mod de a aborda pariurile pe fotbal ar trebui să nu te abați de la strategia ta, ci s-o respecți cel puțin pe durata perioadei de timp determinate inițial, indiferent că este vorba de o lună sau de un an. La finalul acestei perioade ar trebui să evaluezi rezultatele sistemului tău de pariere și, eventual, să-l revizuiești.

Hai să aruncăm o privire peste unele din cele mai bune articole și surse academice pe care ar trebui să le citești înainte de a dezvolta propria ta strategie. De ce să te chinui să vii cu modele proprii atunci când te poți baza pe unele care au fost deja create de academicieni și statisticieni?  

 

Studii academice ce merită citite

1. Dacă vrei să pariezi pe intervalul în care se va înscrie atunci ar trebui să fii interesat de analiza distribuției golurilor. Un punct bun de plecare este articolul lui Oliver Rubner intitulat ”Cum este influențat viitorul unui meci de trecutul său? Concepte și analiză statistică” (citeşte aici acest articol). Titlul este destul de clar, plus că și formulele matematice folosite în modelele sale sunt explicate pe înțelesul tuturor, astfel încât acest articol poate fi de folos inclusiv statisticienilor amatori, care n-au încă cunoștințe foarte solide de statistică.

Dar tot trebuie să te pricepi cât de cât pentru a înțelege despre ce este vorba. Vei observa că fiecare ligă în parte este tratată special, deoarece fiecare are particularitățile sale, dar pe de altă parte există și niște tendințe generice care par să se repete constant în meciurile de fotbal. Pentru a demonstra că nu trebuie să fii foarte bun la matematică pentru a pricepe ceva din acest articol uită-te un pic peste următorul tabel luat din articolul lui Rubner, numit ”Media de goluri pe minut într-un meci de fotbal” 

strategie-bazata-pe-statistici.JPG

Din acest grafic se poate observa foarte ușor că spre finalul primei reprize și mai ales spre finalul meciului se marchează mult mai multe goluri ca în orice alt interval.

2. Universitatea Furman are o colecție impresionantă de articole și lucrări care te învață cum să creezi propria bază de date statistice. Această colecție poate fi găsită aici: http://library.furman.edu/specialcollections/sports/soccer_resources.htm. Indiferent de tipurile de pariuri pe care vrei să le pui, de la pariuri pe transferuri și până la pariuri pe cartonașe și cornere, aceste baze de date conțin mai multe informații decât ți-ai putea imagina. Dacă te pricepi la programare atunci poți face un script care să ia în considerare toate aceste informații și care să te ajute în dezvoltarea propriilor modele statistice. 

3. În aceeași ordine de idei ca și în paragraful de mai sus, dacă vrei să pariezi pe faulturi sau cartonașe folosindu-te de date statistice, poți consulta articolul scris de Jay H. Williams, Emmanuel Akogyrem, și Jeremy R. Williams intitulat ”Meta-analiza leziunilor de fotbal pe gazon artificial și pe iarbă naturală”. Deși informațiile din acest articol n-ar trebui să stea la baza abordăriii tale statistice în determinarea frecvenței accidentărilor și a momentelor în care acestea au loc, ele te pot ajuta să adaugi câteva variabile suplimentare în ecuație.

4. Dacă vrei să repari sau să îmbunătățești modele statistice care conțin anumite erori, atunci trebuie să consulți lucrarea lui A. Constantinou și Norman Fenton despre pariurile pe fotbal. Aceasta poate fi găsită la următorul link: http://dx.doi.org/10.1016/j.knosys.2013.05.008.  

Acești autori au și alte lucrări pe care merită să te uiți, cum ar fi ”Determinarea nivelului echipelor de fotbal luând în considerare evaluări dinamice bazate pe discrepanțe relative ale rezultatelor directe” (citeşte acum această lucrare). Informațiile de aici sunt utile pentru îmbunătățirea modelelor statistice proiectate pentru alegerea câștigătorului într-un meci de fotbal.  

Vezi care sunt cele mai apreciate case de pariuri online din România!

5. Dacă vrei să dezvolți o strategie de pariuri care să-ți permită să pariezi pe goluri atunci ar trebui să te inspiri din lucrarea lui Mchale și Scarf scrisă pentru Universitatea din Salford Manchester, lucrare ce poate fi accesată aici: http://usir.salford.ac.uk/17853/. Vei învăța cum să măsori echilibrul concurențial dintre echipele naționale de fotbal și vei afla ce efect are acesta asupra golurilor marcate în partide interțări. De fapt multe din articolele acestei universități din categoria ”Gambling” pot fi de real folos în elaborarea modelelor de predicție viabile pentru pariuri sportive. 

6. Așa cum probabil știi, pariurile în cote fixe (pariuri plasate pre-meci) pot fi înșelătoare, deoarece cotele oferite de casele de pariuri ar putea să nu reflecte întotdeauna șansele reale ca acel pariu să fie câștigător. De aceea John Goddard, de la Departamentul de Economie de la Universitatea din Swansea, împreună cu Ioannis Asimakopoulos, de la Universitatea din West Bangor, au venit cu o lucrare intitulată: ”Modelarea rezultatelor meciurilor de fotbal și a eficienței pariurilor în cote fixe", prin care încearcă să prezinte o rezolvare a acestei probleme. Cei doi autori s-au folosit de datele acumulate pe durata a 15 ani, astfel încât lucrarea este o adevărată mină de aur pentru cei care sunt în căutarea pariurilor sigure sau a pariurilor de valoare.  

7. Sistemele de ranking și informațiile disponibile în aceste sisteme sunt surse excelente de date statistice brute. Este indicat să ții cont de mai multe tipuri de ranking simultan pentru ca modelul tău de pariere să fie cât mai balansat. Ar trebui să explorezi în special următoarele clasamente: Clasamentul FIFA, AQB Sports Ratings, The Roon Ba, Rsoccer, World Football Elo Ratings, InternationalMark, Chance de Gol și Mondfoot. Trebuie să ții cont de faptul că nici unul din aceste ranking-uri nu este 100% corect, deci în nici un caz nu trebuie să le folosești individual, ci mai degrabă este recomandat să le implementezi în strategia ta de pariuri sportive. 

8. Două site-uri excelente pentru date statistice sunt soccerkeep.com și soccerway.com. Aceste site-uri oferă statistici actualizate și au o bază de date foarte mare, acoperind inclusiv campionate foarte mici, precum liga a treia din România. 

9. Obiectivul fiecărui parior este acela de a învinge casa de pariuri. Lucrarea aceasta scrisă de Helge Langseth abordează acest subiect. Lucrarea este foarte bine documentată, dar trebuie să ai răbdare cu ea și s-o citești cu atenție fiindcă exprimarea nu este chiar pe înțelesul tuturor. 

10. Aș încheia cu lucrarea: ”Ce face de fapt diferența într-un meci de fotbal: Predicții pentru sezonul 2011-2012 din Premier League pentru distracție și profit”.

Unele din articolele și lucrările despre care am vorbit mai sus sunt destul de dificile și trebuie să ai cunoștințe avansate de matematică și statistică pentru a le înțelege în profunzime. De asemenea trebuie să stăpânești destul de bine limba engleză. Totuși sper că există cititori care găsesc de folos informațiile prezentate în acest articol. 

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive