Strategia de pariuri Martingale - De ce nu o folosesc în forma cunoscută

Am văzut că zilnic mă întreabă câte cineva de strategia de pariuri Martingale, așa că am zis să vin cu un articol despre aceasta. Este poate cea mai cunoscută strategie de pariuri din lume, deși în mod ironic nu a fost inventată pentru pariuri sportive. Ea a fost concepută inițial  pentru jocuri de casino prin secolul al 18-lea în Franța, dar a fost implementată ulterior și la betting unde a devenit faimoasă.

Bine, nu te gândi acum că e vreun sistem minune. Din contră, poate fi foarte înșelător pentru pariorul neexperimentat. Martingale este strategia ”perfectă” pentru a îți lua țeapă, și pentru a avea încredere în ea mai mult decât trebuie. De aceea eu nu o folosesc în forma cunoscută, ci i-am adus câteva îmbunătățiri de-a lungul timpului. Dar să o luăm cu începutul

DESCOPERĂ TOP CASE DE PARIURI ONLINE LICENȚIATE!

 

În ce constă strategia de pariuri Martingale?

Trebuie să joci cote de 2.00, sau în jurul acestei valori. Dacă un pariu este pierzător, atunci dublezi miza până când iese. În momentul în care ai un pariu câștigător, vei face profit indiferent de numărul de selecții pierdute anterior. Atunci trebuie să o iei de la capăt cu miza inițială.

Uite un exemplu. Pariezi 10RON pe ”over 2.5 goluri” la o cotă de 2.05. Pariul nu iese, așa că dulblezi miza și joci 20RON pe o cotă de 1.95. Nu iese nici acest pariu, așa că mizezi 40RON pe o cotă de 2.00. Ai câștigat și faci un profit net de 10RON (80RON câștig -70RON investiții totale). Obții acest profit chiar dacă ți-a ieșit un singur pariu din 3, ceea ce e tare nu? Acum o iei de la capăt, așa că următorul pariu îl joci pe 10RON.

 

Este un sistem de pariuri ce te poate fraieri ușor

În ultimele zile am primit pe Facebook mesaje de genul:

De ce ne dai articole cu sisteme de pariuri și cote la pariuri sportive în loc să prezinți strategii precum Martingale sau Fibonacci cu care chiar se pot face bani din pariuri. Dar tu nu ai interes să câștige pariorii, vrei să câștige casele de pariuri.

Dacă ar utiliza toți pariorii strategii precum Martingale ar falimenta casele de pariuri. De aceea ele nu vor să folosim acest sistem de pariere.

Martingale e cea mai tare strategie. Nu ai cum să pierzi cu ea. Prezint-o ca să știe și ceilalți!

Nu vreau să fiu răutăcios, dar de regulă aceste mesaje vin de la pariori ”naivi”. Sau mai bine spus neexperimentați, care nu au testat-o suficient ca să își dea seama că strategia este departe de a fi perfectă. Aceasta are câteva ”găuri” importante din cauza cărora nu poate fi profitabilă pe termen lung.

 

Câte pariuri poți pierde la rând?

Cea mai mare problemă o reprezintă bugetul. Bun, începi cu o miză de 10RON, dar câți pași maximi poți susține? Cu 310RON buget poți 5 pași (10-20-40-80-160), cu 630RON 6 pași și tot așa.Dacă pierzi 5 sau 6 pariuri la rând ai pierdut întreaga bancă! Nasol, nu? Sau ai buget ”nelimitat”? Dar cât de nelimitat? Până unde poți merge? Și vei fi oare dispus să joci un pariu de 320RON sau 640RON când știi că ai început de la 10RON?

Dar ai grijă cu răspunsul! Dacă este DA și tu muncești pe 1,200RON / lună sau iei din banii destinați altor cheltuieli, deja te bagi în alte belele! Pariază responsabil, nu face prostii din acestea! Stabilește un buget clar din start, iar dacă l-ai pierdut asumă-ți pierderile! Că altfel începi să joci la recuperare, iar până la dependența de pariuri mai este un pas.

 

De câte pariuri ai nevoie să îți dublezi banii?

Dar să revenim la strategia de pariuri Martingale pe 6 pași și un buget de 640RON. Pariorii neexperimentați vor spune că nu ai cum să pierzi 6 pariuri la rând. Mă copii, nu știți despre ce vorbiți! Am pierdut și vreo 9 la rând, iar o săptămână mai târziu am câștigat vreo 12 la rând! Cu cât pariezi mai mult, cu atât vei ajunge mai rapid la concluzia că astfel de scenarii nu sunt deloc SF. Sunt foarte realiste, și orice parior le atinge la un moment dat.

Oricum la un buget de 640RON și o miză inițială de 10RON ai nevoie de 64 de pariuri câștigătoare pentru a îți dubla banca. Destul de multă muncă, nu? Ai nevoie de foarte multe pronosticuri corecte, deci implicit și de multe pariuri jucate. Cu cât pui mai multe, cu atât crește șansa de a da de o serie negativă suficient de lungă încât să pierzi întreaga bancă.

 

Casele de pariuri nu-s prea speriate

Dacă utilizezi strategia de pariuri Martingale, în cel mai rău caz vei fi limitat pentru că pariezi conform unui tipar fix. Dacă dinamizezi puțin stilul tău de pariat, sau împarți mizele la mai multe agenții (un pariu la una, un pariu la alta) probabil vei fi lăsat în pace. Stai liniștit că operatorii nu-s prea speriați de Martingale. Strategia a apărut cu secole înainte să apară majoritatea caselor de pariuri, așa că știu toți de ea. Dacă reprezenta un risc era anihilată de mult, dar nu este cazul.

Din contră, cei mai mulți pariori care o folosesc ajung să își piardă toți banii. Ei o folosesc în stare ”brută” și nu o adaptează în funcție de nevoile lor. Astfel este doar o chestiune de timp până când prind acea serie negativă de pariuri și își dau seama că nu e totul așa roz pe cât credeau.

 

Cum folosesc eu strategia de pariuri Martingale?

În primul rând nu prea o folosesc. Dar am încercat de-a lungul timpului tot felul de variante. Sunt 3 versiuni pe care le-aș recomanda:

  • dublezi miza după fiecare pariu, dar deja după al 3-lea pierzător îți asumi pierderile și o iei de la capăt.
  • dublezi miza după fiecare pariu, dar deja după al 2-lea sau al 3-lea pierzător mergi pe o creștere a mizei mai lentă, iar după încă vreo 2 pariuri nu mai crești deloc.
  • din start mergi pe o creștere progresivă, dar mai puțin bruscă.

Sigur, la variantele 2 și 3 deja nu mai e ”Martingale”. Și un singur pariu câștigător nu mai e suficient să faci profit indiferent de rezultatele pariurilor precedente. Pe de altă parte ești mai acoperit în cazul unei serii lungi de rezultate negative.  Și așa poți ținti pe termen lung profit chiar dacă ai doar 50% pariuri câștigătoare, fără a îți asuma riscuri foarte mari.

 

Adaptează strategia la nevoile tale

Știi însă care este chestia? Că ar trebui să vii cu o variantă a strategiei în funcție de stilul tău de pariat. După ce capeți suficientă experiență ești capabil să îți faci o autoanaliză. Îți dai seama dacă ești constant în rezultate, sau dacă ești genul de jucător care azi pierde 5 pariuri la rând și mâine câștigă 10. Și atunci știi mai bine cum să adaptezi Martingale la stilul tău, luând în considerare și alți factori precum buget, risc pe care ești dispus să îl asumi și așa mai departe.

De aceea eu nu pot să îți ofer o variantă ”ideală”. Testează și îmbunătățește strategia în funcție de nevoie tale!

Deschide cont și joacă la casa de pariuri online recomandată!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi