Strâns cu ușa de sancțiunile ONU, Kim Jong-un strânge bani din pariuri pe cai

Jucătorii din Coreea de Nord se expun unui mare pericol vizavi de jocurile de noroc - cei care sunt prinși încălcând legea sunt condamnați la trei ani de închisoare și confiscarea câștigurilor. Odată cu înăsprirea sancțiunilor internaționale dictate de ONU împotriva țării, regimul de la Phenian a venit în ajutorul acestora. Astfel, acum jucătorii au posibilitatea să parieze pe cursele de cai locale. Nu oricum, ci în dolari!

Măsura face parte din planul guvernului comunist de a ”descoperi” noi resurse valutare în condițiile de mai sus, situație de care răspunzător este chiar șeful statului Kim Jong-un. Potrivit presei internaționale, acesta și-a pus semnătura pe un proiect menit să scoată țara din impas și să facă față ultimilor sancțiuni internaționale. Așa că într-un timp record au fost construite locații de agrement, bazine de înot și alte facilități pentru petrecerea timpului liber. Acestea sunt gândite să le scoată bani buni din buzunare oamenilor, care vor plăti pentru bunurile și serviciile oferite de respectivele facilități.

În ceea ce privește cursele de cai, acestea se desfășoară la Mirim Horse Riding Club, una dintre cele mai importante baze de divertisment ale lui Kim, și care se află în apropierea orașului Pyongyang. 

Participanții la turneu cu vârsta de 12 ani sau mai mari au posibilitatea de a paria pe jochei într-un sistem de tip tombolă, conform anunțului televiziunii de stat din Coreea de Nord. Imaginile difuzate de KCNA au arătat sute de spectatori care urmăreau și filmau cu telefoanele mobile o întrecere de cai albi!  În special în nordul țării, caii albi au fost în mod tradițional un simbol al propagandei asociat familiei Kim.

PARIAZĂ PE CURSE DE CAI LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!

"Kim a promovat proiecte mari pentru un parc tematic, stațiuni și acest club de echitație pentru a susține bunăstarea oamenilor. Dar scopul real a fost acela de a câștiga valută străină", ​​a declarat Na Jeong-won, șeful Institutul de Cercetare Industrie-Economie din Coreea de Sud. Accesul comuniștilor la valuta străină a fost afectat serios de o serie de sancțiuni internaționale împotriva programului de arme nucleare. S-au interzis inclusiv exporturi esențiale, cum ar fi cărbunele, textilele și fructele de mare.

Coreea de Nord a operat deja cazinouri pentru străini în Phenian și Rason, într-un parteneriat cu China. În martie, guvernul de la Phenian a trimis propuneri de investiții pentru noi cazinouri în Namyang, în apropiere de granița cu China și în regiunea muntoasă Kumkang - o stațiune turistică pitorească la nord de granița cu Coreea de Sud.

În ceea ce privește centrul de echitație, acesta a fost un centru de formare a călăreților militari înființat în anul 2012. Actualul președinte KIm Jong-un a vizitat de nenumărate ori locația până să accepte ca activitatea militară să se transforme într-una de divertisment. Clubul de echitație Mirim are o arenă de antrenament acoperită, șapte în aer liber, un pavilion central, restaurante și o saună. Centrul de agrement dispune de 120 de cai - din aceștia, 67 sunt albi Orlov Trotters, o specie care provine din Rusia. 

Taxa de intrare este de 35 de dolari și acoperă o oră de călărie cu un instructor, echipament de echitație și saună.Taxa ar putea fi mai mică pentru nord-coreeni, de aproximativ 10 USD - o sumă considerabilă, totuși, pentru localnicii care trăiesc de pe-o zi pe alta. "Se pare că există o cerere în creștere pentru astfel de activități de agrement printre nord-coreeni, deoarece diferența dintre bogați și săraci se mărește rapid", a mai spus oficialul sud-coreean. 

(credit foto: channelnewsasia.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!