Stop joc! Yelena Isinbayeva şi-a anunţat retragerea din sportul în care a scris istorie

Cea mai bună săritoare cu prăjina din istoria atletismului, Yelena Isinbayeva şi-a anunţat retragerea. Ajunsă la 34 de ani, rusoaica şi-a dat seama că nu mai poate ţine steagul sus. Nu-i mai puţin adevărat că şi scandalurile interminabile din ultima vreme cu şefii CIO, care au exclus-o de la Olimpiada de la Rio pe motiv că s-a dopat, au făcut-o să ia această decizie. "Dumnezeu îi va judeca pe toţi pentru faptele lor!", a spus Isinbayeva, care a organizat o conferinţă de presă chiar la Rio. Rusoaica a făcut anunţul la doar o zi după ce sportivii în activitate au ales-o în comisia de atletism a Comitetului Internaţional Olimpic. 

Aceasta este adevărata mea victorie, aceasta este adevărata mea medalie de aur. Le mulţumesc tuturor celor care nu şi-au pierdut încrederea în mine şi şi-au dat seama care este, de fapt, adevărul. Am fost felicitată de foartă multă lume, chiar de sportivi pe care nu îi cunoşteam, numai şefii CIO m-au evitat. Chiar şi Sebastian Coe (nn - preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice)  a făcut-o. De ce oare?...Vreau să spun că voi fi prezentă pretutindeni acolo unde va fi nevoie de mine. Vreau să mă fac utilă, vreau să schimb viaţa oamenilor din sport, a celor care trudesc zi de zi la antrenamente iar apoi li se ia dreptul la concurs,

---a declarat Isinbayeva

A fost şi cazul rusoaicei, care cu doar câteva zile înaintea debutului Jocurilor Olimpice a primit vestea că este exclusă din competiţie. Isinbayeva era considerată mare favorită în Brazilia la cucerirea aurului olimpic, al treilea din cariera sa. 

La sfârșitul lunii iunie am reuşit 4,90 metri (nn - cea mai bună săritură a anului) la campionatele naţionale din Rusia şi împreună cu antrenorul meu ne făceam planuri pentru o săritură de 5 şi 10 la Rio. Şi clar o puteam face, îmi puteam îmbunătăţi propriul record, nu aveam nicio îndoială. Dar a urmat ce-a urmat şi totul s-a năruit pentru mine. Oricine va câştiga la Rio aurul vă spun că nu va fi unul curat. Fără Isinbayeva..,

---a mai spus rusoaica

Isinbayeva lasă în urma ei o carieră fabuloasă. Dublă campioană olimpică, rusoaica este multiplă campioană europeană şi mondială la săritura cu prăjina. Nimeni nu a reuşit să o bată până la Olimpiada de la Londra, din 2012, când a luart bronzul. Este în continuare deţinătoarea recordului mondial, cu o săritură de 5,06 metri, performanţă obţinută în 2009 la etapa de Golden League de la Zurich, în Elveţia. Isinbayeva a obţinut în cariera sa de 24 de ori locul 1, performanţă neegalată încă de niciun alt atlet. Isinbayeva este căsătorită cu aruncătorul de suliţă Nikita Petinov şi au împreună o fetiţă de 2 ani, pe nume Eva. 

Foto: all-athletics.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi