Stop joc! ASA Tg. Mureş se retrage din campionat la sfârşitul anului! Urmează Pandurii?

Lipsa banilor face ravagii în fotbalul românesc. Şi campioana Astra a trecut prin momente dificile anul ăsta, dar s-a redresat în ultimul moment şi graţie banilor veniţi de la UEFA. Din păcate, ASA Tg. Mureş nu a reuşit acest lucru. Sport.ro scrie că ardelenii au decis să retragă echipa din campionat la finalul acestui an din cauza gravelor probleme financiare. Surse apropiate clubului au anunţat că echipa va mai juca doar cele 5 meciuri pe care le mai are de disputat în 2016 după care va intra în faliment! 

ASA este calificată în optimile Cupei Romaniei, unde joacă împotriva celor de la Voluntari, dar şi în Cupa Ligii, în semifinale, unde se bate cu ACS Poli Timişoara.

Clubul este deja în insolvenţă, dar nu există nicio şansă de salvare. Mai jucăm meciurile acestea şi apoi intrăm in faliment,

---a anunţat sursa sport.ro

Ca urmare a retragerii lui ASA, Liga 1 va rămâne cu doar 13 echipe din 2017, iar clasamentul se va reface în totalitate, toate echipele rămase în competiţie urmând să câştige cu 3-0 la masa verde meciurile cu ardelenii. Marea câştigătoare va fi Dinamo! Trupa lui Andone se va alege cu trei puncte, după ce în campionat a pierdut cu 2-1 la Târgu Mureş. FC Botoşani este o altă echipă care va câştiga cele 3 puncte la masa verde - moldovenii tocmai au pierdut cu 2-0 pe terenul mureşenilor.

La Tg. Mureş se ştia că echipa va rămâne fără antrenor în pauza de iarnă. DolceSport a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că Dan Alexa (foto: Sportpictures.eu) s-a înţeles cu Concordia Chiajna, pe care o va prelua în ianuarie. 

Anul trecut, ASA Tg. Mureş a cucerit Supercupa României după victoria cu 1-0 în finala cu Steaua. Mureşenii au fost foarte aproape să dea lovitura în urmă cu două sezoane, când au ratat de puţin titlul. 

Şi Pandurii s-ar putea retrage din campionat la sfârşitul acestui an din cauza problemelor financiare. Anunţul a fost făcut de antrenorul Petre Grigoraş, după înfrângerea cu Steaua.

Mai sunt două săptămâni, rezistăm până la capăt, ne doare inima când vedem că o echipă care s-a bătut sus câţiva ani a ajuns într-o situaţie deplorabilă. Sperăm să se îndrepte situaţia, asta-i viaţa! Nu aş pleca sub nicio formă, aş vrea să îmi duc mandatul până la capăt, dar nu în condiţiile actuale.

Există şi riscul de faliment, există riscul de depunctare, dar sperăm să nu se ajungă acolo. O echipă care îşi construieşte stadion de 20 de milioane de euro să dispară, ar fi păcat. Toţi cei care şi-au făcut stadioane s-au dus în liga a patra,

---a spus Grigoraş

 

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi