Știai că triburile indiene controlează o parte importantă din piața jocurilor de noroc din SUA?

indian.jpg

În Statele Unite ale Americii sunt stabiliți foarte mulți indieni care încă fac parte din diferite triburi. Este bine știut faptul că aceștia sunt de multe secole mari fani ai jocurilor de noroc, chiar dacă în vremurile de demult jocurile practicate erau destul de primitive. Ceea ce puțini știu este faptul că indienii au reușit să se adapteze cu brio pieței din SUA și să facă un adevărat business din hobby-ul lor, controlând o parte semnificativă a pieței de gambling din această țară.

Site-ul adn.com prezintă o statistică foarte interesantă din care aflăm că foarte multe cazinouri din SUA sunt deținute de triburi indiene! Mai exact, sunt 478 de cazinouri operate de 246 de triburi, acestea fiind răspândite în 28 de state americane diferite. Cele trei state care ies în evidență la acest capitol sunt:

  • California - 76 de cazinouri operate de aproape la fel de multe triburi
  • Wshington - 38 de cazinouri deținute de 24 de triburi 
  • Oregon - 12 cazinouri deținute de 8 triburi

În total triburile indiene au înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 28 de miliarde de dolari, ceea ce cu siguranță este o sumă impresionantă. Cel mai profitabil trib din toate este fără îndoială Seminole, acesta câștigând anul trecut nu mai puțin de 2,2 miliarde. De altfel acesta este și singurul trib indian care nu a semnat vreodată un tratat de pace cu guvernul american. 

Sunt și state americane unde indienii încă nu au reușit să se impună, cel mai bun exemplu fiind Alaska, deși cei de la adn.com susțin că acest lucru s-ar putea să se schimbe în viitorul apropiat.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi