Steaua sus răsare! Armata îşi face echipă de fotbal. Lucescu: "Ca la noi, la nimeni! "

Marius Lăcătuş este marea lovitură dată de cei de la Steaua. Nu de echipa lui Becali, ci de Clubul Sportiv al Armatei, care a chemat fosta mare glorie din Ghencea să clădească o echipă de fotbal după chipul şi asemănarea lui. Planul celor de la CSA este ca până în 2020 echipa să ajungă din Liga a 4-a până în Liga 1 din România. Becali s-a amuzat teribil când a auzit ce vrea să facă Clubul Sportiv Steaua. 

Echipa aia nu o să promoveze niciodată pentru că trebuie bani, în primul rând. Dacă pleacă de la zero, zero are palmares. Să știe și domnul Tofan (nn -unul dintre liderii Peluzei Sud): palmaresul și istoria înseamnă continuitate. E legea firii! Siglă înseamnă altceva, numele este altceva. Se pot numi Steaua București, dar și noi ne numim Steaua București. Noi o să avem milioanele de români, ei o să aibă galeriile, 2.000 de oameni dacă ajung în Liga 1...Bine, și acum pot avea 500 de fani...,

---a spus Becali la DigiSport

Fost coleg cu "Fiara" Lăcătuş, Tudorel Stoica spune că se va implica în acest proiect și va încerca să aducă și alți steliști din generația sa alături de Marius Lăcătuș. 

După veștile pe care le-am primit, cred că s-a făcut dreptate și Steaua adevărată, la care am jucat și eu...se va naște o nouă "Steaua". Steaua care s-a înființat acum s-a înființat cu palmaresul și sigla care au fost, adică e continuatoarea echipei care a câștigat Cupa Campionilor. Ce spune Gigi Becali e eronat. El nu poate să spună că are palmaresul, emblema. Dacă le avea el, nu se va înființa Steaua, o nouă echipă. A înființat-o pentru a continua ce a fost la început. Gigi nu are palmaresul, el doar a profitat de palmares și de istorie și s-a certat apoi cu toată lumea.

E bine că va fi din nou echipă din Ghencea, suporterii vor fi mulțumiți. Asta e realitate și nu va mint. Palmaresul și emblema sunt la CSA Steaua. O să mă implic și eu, dar voi vorbi și cu colegii mei. Ei abia m-am întors din străinătate, dar voi face tot posibilul să-i conving pe Gabi Balint, Belodedici și toți cei care vor putea face ceva pentru Steaua. Se vor găsi soluții pentru că acest club să funcționeze, putem face ca la Barcelona. Poate să-și facă și Steaua mai mulți finanțatori,

---a declarat Tudorel Stoica la DolceSport

Nu la fel de entuziasmat de scindarea Stelei a fost şi Mircea Lucescu. Hagi i-a dat dreptate antrenorului care l-a promovat la naţională.

Ca la noi, la nimeni! Ar fi mai simplu să se ajungă la o soluție pe cale amiabilă între cele două grupări,

---a declarat Lucescu

Domnul Lucescu are dreptate, am văzut la televizor că a dat cel mai bun răspuns la această întrebare. Din păcate, suntem în România și se poate orice. Asta este. Eu am un club, mi-e greu să vorbesc despre alte cluburi dacă fac lucruri bune. Nu vreau să mi se interpreteze declarațiile. Eu îmi văd de drumul meu, în rest, respect pentru tot ceea ce înseamnă tradiție, pentru fotbalul românesc, pentru cluburile mari. Atât. Trebuie mult respect. Pe mine mă depășesc acest lucruri. Cert este că în România se poate întâmpla orice,

---a spus şi Hagi

Marius Lăcătuş a jucat timp de 13 sezoane la Steaua, în perioadele 1983-1989 și 1993-2000, timp în care a cucerit Cupa Campionilor Europeni - în 1986, Supercupa Europei - în 1987, 10 titluri de campion și șapte Cupe ale României. În vârstă 52 de ani, Lăcătuș a antrenat și echipa lui Gigi Becali, în trei mandate, 2007-2008, 2009 și 2010-2011. Ultima echipă pregătită de el a fost Poli Iași, în 2013-2014.

 

Comunicatul oficial al CSA Steaua Bucureşti: 

Contractul de colaborare perfectat în data de 12 decembrie prevede o strategie de dezvoltare integrată a acestei discipline sportive pe următorii cinci ani, care include înființarea unei echipe de fotbal la nivel de seniori și înscrierea acesteia în Liga a IV-a, începând cu sezonul competițional 2017-2018. Echipa va evolua sub numele Steaua București și sub sigla înregistrată la OSIM cu numărul 130904, atribuită definitiv CSA Steaua București prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014. 

Obiectivele de performanță fixate pentru echipa ce va fi coordonată de Marius Lăcătuş sunt sincronizate cu planurile de modernizare a infrastructurii sportive ¬ bază de pregătire și stadionul de fotbal. Astfel, prin promovări succesive în ligile superioare, echipa de fotbal seniori a CSA ar urma să evolueze, începând cu sezonul 2020-2021, în Liga Națională, pe noul stadion de fotbal din Ghencea,

---se arată în comunicatul postat pe site-ul CSA Steaua 

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi