Statutul de ”membru VIP”, între beneficii și probleme reale pentru jucători

Tot mai multe discuții se canalizează în ultima vreme pe oferirea de către operatori a statutului de ”VIP” celor mai ”valoroși” jucători. Adică celor care investesc sume frumușele în pariuri. Iar companiile online se întrec în oferte care mai de care mai interesante pentru acești jucători. Acești membri cu statut special primesc pariuri gratuite, oferte speciale și scheme bonus care le recompensează activitatea în care mizează sume mari.

Totodată, în ultima vreme s-au înregistrat din ce în ce mai multe reclamații conform cărora companiile îi fac pe jucători să cheltuiască uneori mai mult decât aceștia își pot permite. Iar mulți din ceiu care au recunoscut că au o problemă legată de jocurile de noroc au dezvăluit lucruri interesante pentru jurnaliștii de la BBC. Cel mai grav este că dependenții de jocuri au primit statut de jucători ”VIP”! 

Spre exemplu, un bărbat pe nume Joe a dezvăluit că a fost făcut VIP în momentul în care a câștigat 60.000 de lire sterline pe Vernons.com. "M-am simtit protejat atunci. Am simtit că ei sunt aproape o familie pentru mine. Am intrat de pe telefonul mobil pe site-ul lor probabil de peste 100 de ori pe zi. Sunt multe lucruri pe care vreau să le fac, dar îmi trebuie informații. Așa se explică totul”, a povestit bărbatul. 

Treptat, Joe a ajuns la datorii de peste 30.000 de lire sterline după ce a împrumutat bani de la prieteni și familie. ”Salvarea” ar fi venit tot de la respectiva companie, care i-ar fi plătit datoriile numai ca să-l păstreze de client. Grupul Betsson, care deține Vernons.com, a declarat că nu poate discuta despre situații particulare și că acest caz s-a petrecut înainte ca grupul să achiziționeze site-ul. 

Descoperă cazinourile online recomandate de PariuriX!

Cele mai multe companii de jocuri de noroc oferă statutul de ”membru VIP” jucătorilor care pariază sume mari de bani. Jucătorii își primesc propriul ”manager VIP”, care supraveghează contul lor. Clienții sunt, de asemenea, invitați la meciuri de fotbal sau concerte. Autoritatea de reglementare și Comisia pentru jocuri de noroc din Regatul Unit au declarat că firmele de jocuri de noroc online nu efectuează controale suficiente pe piață. "Operatorii au multe date despre acești clienți și folosesc aceste date în principal pentru identificarea de noi membri cărora să le acorde statutul de VIP", a declarat Sarah Gardner, director executiv al Comisiei.

Comisia pentru jocuri de noroc a reiterat faptul că respectivele companii ar putea fi amendate în cazul în care încalcă reglementările în vigoare. ”Protecția consumatorilor nu este opțională. În plus, programele VIP nu trebuie să fie expuse riscului de a provoca pagube jucătorilor. Iar aici responsabilitatea o poartă operatorii”, a spus Comisia. 

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!