Statistici proprii la pariuri, succes garantat pe termen lung

Pe internet găsești clasamente și statistici indiferent de sportul pe care pariezi și, de obicei, poți face acest lucru în mod gratuit, chiar dacă te interesează lucruri care s-au întâmplat cu mulți ani în urmă. Însă de multe ori aceste statistici nu sunt suficiente pentru a alege cele mai bune pariuri, iar despre acest aspect voi vorbi în cele ce urmează.

Pariază acum! Te așteaptă un bonus atractiv pentru prima depunere!

 

Statisticile sunt inutile dacă nu înțelegi variabilele

Ai putea să consulți rezultatele din ultimii trei ani ale unei echipe de baschet. Poți vedea de câte ori a jucat, în ce competiții, de câte ori a câștigat, ce jucători a folosit antrenorul și așa mai departe. Acestea sunt informații de bază, în stare brută. Dar dacă nu știi cum să interpretezi aceste informații ele nu te vor ajuta foarte mult.

Dacă te uiți la meciurile unei echipe vei ști mult mai bine la ce să te aștepți din partea ei decât atunci când consulți doar statistici. Poate o victorie a fost norocoasă și a fost influențată de diferiți factori care la prima vedere par mai puțin importanți. Poate o echipă vine după opt victorii la rând, dar șase meciuri au fost foarte ușoare, iar celelalte două succese au fost norocoase. Însă când vei vedea o serie așa de lungă de rezultate pozitive prima impresie va fi aceea că echipa este într-o formă foarte bună și că se va descurca foarte bine în meciul următor.

O idee bună este să alegi câteva echipe și să urmărești la televizor sau pe internet mai multe meciuri ale acestora. Ai putea să notezi într-un jurnal ceea ce observi și pe baza informațiilor acumulate ai putea crea un model de pariere propriu. Astfel, pe lângă statisticile deja disponibile pe internet, poți lua în considerare anumți factori precum norocul sau modul în care arbitrii au avantajat / dezavantajat o echipă. În exemplul de mai sus, casele de pariuri online licenţiate în România ar putea oferi o cotă foarte mică acelei echipe care vine după multe victorii la rând. Însă dacă te-ai uita la acele jocuri și ai constata ce am zis eu atunci îți vei dai seama că echipa respectivă își va încheia curând această serie pozitivă. Astfel poți plasa pariuri la cote tentante.


Jurnalul de pariuri al pariorului

Un tipster care lucra la ziarul britanic Sun a spus că în tinerețe și-a creat un jurnal care conținea doar ponturi de la curse de cai. El consulta ponturile date de 14 tipsteri la cursa respectivă și vedea care cai sunt văzuți favoriți de cei mai mulți tipseri. Alegea doar acei cai care erau văzuți ca favoriți de minim 7 tipseri. Pe baza acestor informații crea un document in Word ce conținea câte o coloană pentru fiecare număr de tipsteri care au văzut același concurent ca favorit. Astfel făcea o coloană pentru 7 tipsteri, una pentru 8 tipsteri și tot așa până la 14 tipsteri. Astfel în fiecare coloană trecea acea cursă și acel cal care se potriveau tiparului.

Apoi se uita la fiecare din aceste curse în parte. Dacă un cal din cei aleși pica, trecea în dreptul lui o notiță specială. Dacă acel cal câștiga cursa, atunci era marcat ca și câștigător. În caz că nu câștiga era marcat ca și pierzător. La sfârșitul zilei începea să analizeze rezultatele. Mai jos am atașat o poză pentru a înțelege mai bine cum arătă un astfel de tabel.

Jurnalistul a observat că acea coloană care conținea ”10 tips” avea aproape mereu cei mai mulți câștigători. Motivele pentru care acest lucru se întâmpla sunt neclare, însă jurnalistul a spus că timp de un an a pariat mereu pe caii din această coloană. El pretinde că la finalul anului a câștigat suficienți bani încât să-și permită să se mute la Londra, acolo unde s-a şi angajat la ziarul Sun.


Profită de pe urma statisticilor de tipul ”nu se va întâmpla niciodată”

Sunt destule mituri pe care mulți pariori le iau în considerare la fiecare cursă sau meci. De exemplu, la curse de cai mulți sunt de părere că un cal care are o poziție de start mai mare va avea șanse foarte mici să câștige. Sunt mulți care niciodată nu pariază pe un cal care are poziția de start mai mare de 9, spunând că acela nu va câștiga niciodată. Este drept că sunt unele curse unde o poziție mai mică oferă un anumit avantaj, dar acest lucru nu este valabil la toate cursele. Trebuie să fii bine informat înainte de a lua o astfel de statistică în considerare.

Află de la PariuriX.com cum se analizează corect o cursă de cai: https://pariurix.com/cum-se-pariaza-pe-curse-de-cai.html


Statisticile în stare brută te pot influența uneori prea mult

Uneori rezultatul unui meci sau a unei curse sunt influențate și de noroc sau de un arbitraj slab. Aceste lucruri nu pot fi însă constatate doar din statistici. De aceea statisticile nu sunt suficiente pentru a-ți face o părere exactă despre ce va urma să se întâmple și, din nou, revin la ce am spus anterior și anume că trebuie să te uiți la meciuri și să-ți faci propria părere despre cât de bine joacă o echipă în diferite situații.

Un exemplu bun este cel al celebrului cal ”Golden Horn”. La un moment dat, acesta câștigase toate cursele la care a participat. Foarte mulți pariori s-au luat după aceste statistici și au început să mizeze sume mari de bani la cote foarte mici pentru o nouă victorie a acestui cal. Într-o zi el a terminat pe locul secund în spatele unui adversar care avea o cotă de 51 la victorie, iar astfel foarte mulți pariori și-au pierdut banii.

Dacă acei pariori s-ar fi uitat întâi la cursele precedente ar fi constatat că Golden Horn a bifat și câteva victorii norocoase în cursele în care avea adversari mai puternici și că un pariu pe acesta nu era chiar atât de sigur pe cât părea la prima vedere. Acea înfrângere a venit și pentru că jocheul era prea sigur pe el și a sprintat mai repede decât trebuia. Golden Horn și-a luat un avans substanțial la început, dar a a obosit pe final, a încetinit şi astfel a fost depășit.


Concluzii finale

Statisticile sunt bune, până la un punct, dar trebuie să știi să iei și alți factori în considerare atunci când analizezi un meci, o cursă sau un alt tip de eveniment sportiv. Ele trebuie luate doar ca o parte din întreg, și abia când vei înțelege acest lucru vei putea deveni un parior de succes.

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive