Starul lui Arsenal, Alexis Sanchez a păcălit fiscul din Spania şi riscă închisoarea!

Taxe în valoare de 983 de mii de euro "a uitat" să plătească Alexis Sanchez, fapt pentru care ar putea fi condamnat la închisoare în Spania! Conform presei din Anglia, starul lui Arsenal "a simulat" că transferă drepturile sale de imagine unei companii offshore din Malta, Numidia, pe vremea când juca la Barcelona, pentru a scăpa de plata unor taxe între 2012 şi 2013.

Sanchez este al şaselea jucător de la Barcelona care şi-a făcut loc pe "lista neagră" a fiscului spaniol, după Lionel Messi, Javier Mascherano, Neymar, Adriano și Samuel Eto'o. Primii doi au fost chiar condamnaţi la închisoare. Au scăpat, dar au fost plasaţi sub control judiciar până la stingerea datoriilor. În caz contrar, pedepsele pot fi reactivate. Messi a primit 21 de luni de închisoare, în vreme ce Mascherano a fost condamnat la un an. 

Anchetatorii susţin că Alexis Sanchez a ascuns existenţa firmei Numidia, de unde a încasat sume importante drept dividende pe care, de asemenea, nu le-a declarat. Asta în condiţiile în care atunci când a semnat cu Barcelona în 2011, chilianul a declarat că el este proprietarul drepturilor sale de imagine. Dar încă din 2008 el a transferat drepturile de imagine companiei chiliene Inversiones Alsan, pentru ca apoi să le mute la Numidia. În aceste condiţii, Sanchez s-ar putea confrunta cu două acuzații separate de fraudă fiscală!

Atacantul chilian s-a transferat la Arsenal în vara lui 2014, englezii plătind atunci Barcelonei 35 de milioane de euro. A fost titular în victoria lui Arsenal de aseară din Ligă, cu Ludogoreţ, dar nu s-a lipit de gol. A fost schimbat de Arsene Wenger în minutul 90 la trecerea timpului. Condusă cu 2-0 (cu un gol marcat şi de Claudiu Keşeru) Arsenal a revenit incredibil şi a câştigat cu 3-2 în Bulgaria cu golul lui Ozil din minutul 87.

 

Foto: dailymail.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi