Starea vremii influenţează foarte mult pariurile! Ţii cont de acest aspect atunci când pariezi?

Odată cu creşterea popularităţii jocurilor de noroc au crescut şi opţiunile de pariere, iar casele de pariuri au în ofertă o mulţime de evenimente din sporturi extrem de variate. Este inevitabilă şi creşterea numărului pasionaţilor de pariuri sportive, mai ales odată cu expansiunea operatorilor online. Sunt însă puţini pariori care ţin cont de un aspect extrem de important înainte de a plasa un pariu: starea vremii.

Tu iei în calcul vremea din ziua meciului? Dacă nu, îţi recomand s-o faci, deoarece de multe ori poţi anticipa surprizele şi-ţi poţi proteja banii cu succes. Conform studiilor făcute de specialişti, doar 10% dintre pariori se interesează de acest aspect. În continuarea articolului voi vorbi despre felul cum influenţează starea vremii sportul şi implicit pariurile.

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Vremea din ziua meciului

  2. Cum influențează starea vremii fotbalului

  3. Cum influențează starea vremii tenisul

 

1. VREMEA DIN ZIUA MECIULUI

Aşa cum am spus în introducere, trebuie să ţii cont de vremea când analizezi un eveniment sportiv. Bineînţeles este vorba despre acele sporturi şi turnee care nu se desfăşoară “indoor”. De obicei, când faci analiza unui eveniment iei în calcul mai mulţi factori, cum ar fi statisticile, forma, accidentările sau întâlnirile directe.

Te-ai gândit însă că în anumite situații starea vremii poate fi cea mai importantă dintre acestea ? Trebuie să ştii că operatorii de pariuri ajustează cotele sau liniile de handicap chiar înainte de startul evenimentului, tocmai pentru a nu avea surprize neplăcute din cauza vremii. Ştiai că cele mai mari cluburi din lume şi-au angajat meteorologi? De ce au făcut asta? Răspunsul este simplu: pentru a afla din timp starea vremii din ziua meciului, astfel încât managerii să gândească tactica cea mai potrivită şi să pregătească cu exactitate fiecare detaliu.

Vezi aici agenția la care pariază cei mai mulți pariori din România

Fie că un meci se dispută pe ploaie, zăpadă, canicula sau vânt, condiţiile diferă şi ele influenţează în mare măsură desfăşurarea finală. De asemenea, fie că este vorba despre fotbal, tenis, baseball sau de exemplu fotbal american, fiecare sport este influenţat de condiţiile meteorologice şi tu trebuie să iei în calcul şi acest detaliu dacă vrei să fii un parior de succes. În continuare, voi încerca să evidenţiez cum influenţează vremea cele mai populare două sporturi la pariuri şi cum să te fereşti de eventualele surprize.

 

2. CUM INFLUENȚEAZĂ STAREA VREMII FOTBALUL

Acest sport este poate cel mai afectat de condiţiile meteo. Să vedem în ce mod pot influența jocul cele mai comune probleme meteorologice:

  • Ploaia - Dacă de exemplu plouă în timpul meciului, ştii şi tu că uneori gazonul poate deveni impracticabil, jucătorii alunecă şi au o mobilitate limitată, iar mingea capătă o viziteză mai mare când atinge iarba. Interesează-te dacă a plouat înainte de meci. Apa poate să fi afectat deja suprafaţa de joc chiar dacă nu vezi precipitaţii pe durata partidei. Un gazon de slabă calitate avantajează echipa care se apără şi este un mare dezavantaj pentru cea mai tehnică şi care are un joc de pase mai bun.

  • Ninsoare - Situaţia este asemănătoare şi în caz de ninsoare. Meciurile pot fi oprite, reprogramate şi tot programul echipelor este dat peste cap. Un meci de fotbal disputat pe ninsoare capătă conotaţii specifice. Pasele nu mai au precizie şi totul se transformă într-o luptă în care cel mai bine pregătit fizic are avantaj.

  • Vântul - Vântul poate fi şi el un factor decisiv. Va influenţa viteza şi traiectoria balonului, înşelând de multe ori jucătorii. Echipele care folosesc pasele lungi vor avea probleme de control şi precizia va avea suferit. Va fi extrem de greu pentru atacanţi să primească mingea în situaţii favorabile deoarece cu greu vor anticipa traiectoria corectă.

  • Caniculă - Nu puţine au fost situaţiile când un meci de fotbal s-a desfăşurat pe caniculă. Vezi şi tu ce probleme au jucătorii la meciurile din Liga 1 din acest punct de vedere. Fotbaliştii se deshidratează foarte repede, iar cei care n-au o condiţie fizică excelentă vor fi răpuşi de căldură. Ritmul de joc va fi unul mai lent şi deciziile jucătorilor vor fi afectate de disconfortul termic.

Conform statisticilor, meciurile disputate în condiţii meteo extreme (prea cald sau prea frig) se termină cu destul de puţine goluri. Aşadar nu este afectată o singură echipă, ci fotbalul în general. Fotbalul disputat în condiţii nefavorabile va duce în mod cert la o echilibrare a valorilor şi echipele care pornesc în mod normal cu a doua şansă pot produce surprize. Este clar că pentru a analiza un meci de fotbal trebuie să iei în calcul mai mulţi factori, dar starea vremii nu trebuie să fie exclusă, aşa cum fac mai toţi pariorii începători.

Citește și : Cum să îmbunătățești strategiile tale de pariuri sportive pe fotbal luând în considerare condițiile meteo

 

3. CUM INFLUENȚEAZĂ STAREA VREMII TENISUL

Turneele de tenis care se desfăşoară în aer liber vor fi afectate din plin de starea vremii. Cu siguranţă ai văzut cazuri când partidele au fost întrerupte, amânate, reprogramate chiar pentru ziua următoare şi asta nu face decât să afecteze jucătorii. Nu puţine au fost cazurile când jucătorul condus a revenit după întrerupere şi a profitat de faptul că adversarul a fost scos din ritm.

  • Vântul - Acesta incomodează indiferent de suprafaţă. Chiar şi cei mai buni jucători pot avea probleme în a găsi loviturile obişnuite din cauza schimbării traiectorii mingii. Rafalele de vânt pe zgură afectează vizibilitatea şi apar de multe ori chiar în timpul desfăşurării punctului.

  • Ploaia - Ea este cel mai mare coşmar pentru un tenismen şi aduce şi alte probleme în afară de întreruperea jocului. O zgură udă îngreunează mingea care nu va mai sări la fel, iar jucătorii alunecă mai mult. Dacă ploaia intervine la un meci pe iarbă, suprafaţa va deveni mai rapidă şi îi va avantaja şi mai mult pe cei cu serviciu puternic. Deplasarea jucătorilor va avea de suferit, deoarece o iarbă udă este favorabilă pentru accidentări.

  • Presiunea atmosferică - și aceasta este un factor de luat în seamă. Sunt turnee care se desfăşoară la altitudini mari şi anumiţi jucători nu se regăsesc. Alţii însă sunt adevăraţi specialişti.

Dacă te-am convins că starea vremii este un factor de care nu trebuie să uiţi înainte de a plasa pariul, ţine cont de toate aspectele menţionate şi o să vezi că vei avea o rată mai mare de pronosticuri corecte. Mai mult, pe lângă faptul că poţi anticipa eventualele surprize, poţi identifica destule cote pe outsider, cote pe care în mod normal nu le-ai lua în calcul.


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!