"Stăpânul Inelelor", Kevin Garnett s-a retras. "NBA nu mai are atâta farmec", scriu americanii

După 21 de sezoane petrecute în NBA, Kevin Garnett s-a retras în lacrimi din sportul care i-a adus atâtea bucurii, dar şi o căruţă de bani. Ajuns la 40 de ani, cel poreclit "The Kid" a spus stop joc după un meci demonstrativ jucat pentru Minnesota Timberwolves - echipa la care a petrecut 13 ani. Anul trecut s-a transferat la Minnesota, tocmai pentru a-şi pregăti retragerea.

Garnett a fost primul jucător din istorie care a ajuns de la o echipă de colegiu direct în NBA. Avea doar 20 de ani şi tot viitorul în faţă. Ceea ce a urmat a fost ca un vis pentru el, iar astăzi are în conturi 336 de milioane de dolari. L-a depăşit la bani pe un alt "extraterestru" din NBA, Kobe Bryant, retras şi el, care a strâns cu 8 milioane de dolari mai puţin. Şi tot într-o carieră de 20 de ani. Împreună cu Tim Duncan, care s-a "pensionat" şi el în acest an, cei trei au adunat împreună 900 de milioane de dolari.


Garnett şi zborul său către un slam dunk perfect (foto: usatoday.com)

Cei de la Minnesota Timberwolves l-au legitimat în 1995 şi i-au oferit iniţial un contract pe trei ani - standard pentru jucătorii debutanţi. Garnett "a explodat" şi a devenit om de bază la echipă. După doar un an, şefii echipei i-au propus prelungirea contractului cu şase ani pentru 126 de milioane de dolari! A fost exemplul care a ajutat sindicatul jucătorilor profesionişti din NBA să treacă la o altă formă de negociere a contractelor colective.

În 2007, Garnett a plecat la Boston Celtics pentru un contract pe trei ani şi 51 de milioane de dolari. Aici a cunoscut cele mai mari succese ale carierei. Cu Paul Pierce, Ray Allen şi Kevin Garnett în echipă, Celtics a câştigat în pas de defilare titlul în 2008.


Garnett cu trofeul NBA câştigat în 2008, la Boston Celtics (foto: boston.com)

În 2010, Boston Celtics a ajuns din nou în finală, dar a pierdut-o în faţa celor de la LA Lakers, la capătul a şapte meciuri jucate pe muchie de cuţit.

Pe parcursul carierei sale fulminnate, Garnett şi-a trecut în cont 26 071 puncte, 14 662 recuperări și 2 037 de "capace". El este singurul jucător din NBA care a atins în acelaşi timp peste 25.000 de puncte, 10 000 de recuperări, 5 000 de asisturi, 1 500 de intercepţii și tot atâtea blocaje făcute adversarilor.


Kevin Garnett, într-un meci cu Denver Nuggets (foto: bsndenver.com)

Garnett a fost selectat de 15 ori în echipa All-Star. În 2004 a câştigat titlul de MVP, iar patru ani mai târziu a fost desemnat cel mai bun jucător defensiv al sezonului. Ocupă locul 9 în clasamentul all-time din NBA la acest capitol. El a făcut parte şi din "Dream Team"-ul american care a câştigat aurul la Olimpiada din 2000, de la Sydney.

Prin retragerea lui Garnett, baschetul american pierde un mare jucător, poate unul dintre cei mai mari din istorie. Dar odată cu retragerile lui Kobe Bryant, Tim Duncan şi Kevin Garnett asistăm la sfârşitul unei ere. Una foarte spectaculosă, 

---scrie presa din America

În 2013, Garnett, s-a transferat la Brooklyn Nets, unde nu s-a acomodat. "The Kid" a renunţat la clauza sa pentru a se muta la echipa lui de suflet, Minnesota Timberwolves, de unde s-a şi retras în această toamnă.

 

Foto: usatoday.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi