Stăpânii Americii! Tecău și Rojer au cucerit US Open la dublu!

Până la urmă, visul Simonei Halep s-a izbândit în competiția de dublu masculin la US Open. Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer (favoriţi 12) au defilat și în finala cu spaniolii Feliciano Lopez şi Marc Lopez și au câştigat al doilea titlu de Grand Slam în această formulă. Cu 6-4, 6-3 s-au impus Tecău și Rojer (foto: usopen.org), care în afara mult râvnitului trofeu s-au ales și cu un cec de 675.000 de dolari. 

Pentru Horia Tecău este al doilea succes în turneele de Grand Slam la dublu masculin (după Wimbledon 2015) și al treilea din carieră - românul a mai câștigat un titlu la dublu-mixt la Australian Open (2012) alături de Bethanie Mattek-Sands. Pentru România, este a doua victorie repurtată de un jucător la US Open, la dublu masculin, după victoria lui Ilie Năstase din urmă cu 42 de ani.

Români câștigători de trofee de Grand Slam:

Ilie Năstase - 7 trofee (2 la simplu, 3 la dublu, 2 la dublu mixt)
Virginia Ruzici - 2 trofee (1 la simplu, 1 la dublu)
Horia Tecău - 3 trofee (2 trofee la dublu, 1 la dublu mixt)
Ion Țiriac - 1 trofeu (1 la dublu)

Finalele jucate de Horia Tecău la dublu:

2010 Wimbledon (cu Robert Lindstedt) - pierdută
2011 Wimbledon (cu Robert Lindstedt) - pierdută
2012 Wimbledon (cu Robert Lindstedt) - pierdută
2015 Wimbledon (cu Jean-Julien Rojer) - câștigată
2017 US Open (cu Jean-Julien Rojer) - câștigată

"Nu m-am gândit la titlu, ci doar să câştig încă un punct şi încă un punct...Ei au avut multe şanse pe serviciul meu, deci a fost foarte greu". 
Horia Tecău (foto: usopen.org)

"Suntem foarte buni prieteni cu toţii. Mă gândeam că, dacă nu câştig, Marc mă va tachina tot anul! Îi felicit, pentru că au avut o săptămână fantastică! Cred că înţelegerea şi dialogul reprezintă punctele forte ale colaborării noastre. Vorbim şi luptăm împreună. E dificil, mai ales în situaţiile de presiune. Uneori mă supăr foarte tare pe mine, iar Horia mă încurajează".
Jean-Julien Rojer

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!