Stanciu, ”gaură” mare în bugetul lui Anderlecht. Echipa care dă pe român 5 mil euro

Plecat cu surle și trâmbițe în Belgia pentru 9,8 milioane de euro (record absolut pentru fotbalul românesc), Nicolae Stanciu se va despărți de Anderlecht după numai un an și jumătate. Fotbalistul român de 24 de ani se pregătește să devină jucătorul lui Sparta Praga pentru aproximativ 5 milioane de euro. Mutarea va reprezenta cel mai scump transfer efectuat vreodată de o formaţie din Cehia. Firesc, cel mai prost vor ieși belgienii - care vor rămâne cu o gaură în buget 5 milioane de euro.

Potrivit agentului jucătorului, suma de transfer reprezintă ultimul obstacol în care fericirii cehilor, care îl vor cu insistență pe Stanciu (foto: rsca.be). În acest moment, transferul e aproape rezolvat, mai rămânând de pus la punct salariul intrenaționalului român în Cehia. "Sunt discuţiile foarte avansate, nu e 100%. Vom şti mai multe în următoarele zile, dar acum discuţiile sunt legate de salariul jucătorului. Cluburile s-au înţeles în proporţie de 80%", a spus AnaMaria Prodan într-o intervenție la Digi Sport.

Sparta Praga ar trebui să se grăbească, pentru că de Nicușor Stanciu se mai interesează și arabii de la Al Wahda și Al Hilal, dar și turcii de la Fenerbahce, potrivit presei spotive din România. "Nicuşor are variante, cel târziu poimâine vom semna cu unul dintre cluburi. Are două oferte din Ţările Arabe şi mai avea una din Turcia, dar a refuzat-o", a mai declarat impresara Ana Maria Prodan. 

În cazul în care Sparta se va înțelege cu Nicușor Stanciu, românul (foto: sportpictures.eu) va deveni cel mai scump transfer făcut vreodată de o echipă din Cehia. În acest moment, recordul este deținut de israelianul Tal Ben Haim - sosit în Cehia vara trecută de la Maccabi în schimbul a trei milioane de euro. 

Jurnaliștii cehi așteaptă și ei cu sufetul la gură sosirea fotbalistului român la Praga. Site-ul efotbal.cz a anunță că transferul lui Stanciu reprezintă doar o chestiune de zile după ce Sparta va plăti belgienilor 4,7 milioane de euro. "Românul crede că la Praga va juca mai mult în cupele europene, îşi va relansa cariera şi va ajunge apoi la cluburi puternice", scriu cehii, care anunță că antrenorul Andrea Stramaccioni (foto: sparta.cz) îl consideră pe Stanciu jucătorul ideal în echipa de destinele căreia se ocupă din mai 2017. 

"Îl cunosc foarte bine, e exact ce avem nevoie. Îmi doresc ca el să fie primul nostru transfer. E un jucător polivalent, înscrie, are o tehnică foarte bună de lovire a balonului, e muncitor şi am înţeles că este şi o persoană foarte bună. Îl aştept cu drag la echipă", a spus Stramaccioni, conform scelor de la efotbal.cz. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi