Stanciu, criticat de Piţurcă: "Un jucător de 10 milioane de euro trebuie să dea mai mult!"

Un gol şi două pase decisive a reuşit până acum Stanciu în preliminariile Mondialului din 2018, în deplasarea din Armenia. Jucătorul lui Anderlecht putea aduce victoria României la debut, cu Muntenegru, dar a ratat din penalty. Evoluţiile sale nu l-au impresionat pe Victor Piţurcă. "Când eşti un jucător pe care se dau 10 milioane de euro, trebuie să dai mai mult!", a spus la DigiSport fostul selecţioner al României, care nu l-a iertat pe Stanciu pentru jocul slab de la Astana. 

Când vorbeam că unii jucători, spre sfârşitul jocului (nn - de la Astana), n-au mai reacţionat aşa cum trebuia, mă refeream la Stanciu. Adică a simţit jocul dur al jucătorilor din Kazahstan şi n-a mai pus osul cum trebuie. Ori, e inadmisibil aşa ceva. E inadmisibil pentru un jucător de valoare. Trebuie să lupţi, trebuie să lupţi, mai ales când vii la echipa naţională. Acum, în momentul ăsta, e mai greu să fie înlocuit Stanciu, fiindcă e foarte important pentru echipa naţională. Acum. Însă, el trebuie să dea mult mai mult,

---crede Victor Piţurcă

Nicuşor Stanciu a oferit un amplu interviu ziarului "La Derniere Heure", în care jucătorul lui Anderlecht a povestit despre prima parte a aventurii sale în Belgia. 

La început, nu mă aşteptam să fiu atât de bun. Dar nu mă voi opri aici. Nu caut să marchez. Pentru mine doar victoria contează. În orice caz, prefer să dau un assist în loc de un gol. Ştiu că fanii iubesc spectacolul, pasele exacte care lasă un coechipier unu contra unu cu portarul. E clar că e mai frumos să dai o pasă decisivă aşa, decât dintr-un corner. Pentru mine nu contează, cât timp totul se termină cu gol. Prefer eficacitatea şi victoria, în dauna spectacolului. Suporterii vor, înainte de toate, să ne vadă câştigând,

---a spus Stanciu în presa din Belgia

În momentul în care a plecat de la Steaua, Nicuşor Stanciu a devenit cel mai scump jucător transferat vreodată din România la o formaţie din străinătate. 9,8 milioane de euro a plătit Anderlecht pentru această mutare. Mijlocaşul de 23 de ani a semnat un contract pe 5 ani cu formaţia belgiană, unde îl are coleg pe un alt fost jucător important al Stelei, Alex Chipciu.

 

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi