Stanciu la Anderlecht pentru 9,8 milioane de euro! Becali: "L-am dat ca să-i fac loc lui Tănase!"

Este oficial! "Cuplul" Chipciu - Stanciu s-a refăcut la Anderlecht! Ultimul a semnat astăzi cu belgienii, care vor plăti 9,8 milioane de euro - aproximativ suma cerută de Gigi Becali. Anderlecht va plăti într-o primă fază 7,8 milioane de euro, urmând ca alte două milioane să fie virate în contul Stelei în funcţie de performanţele jucătorului. Steaua va încasa 4 milioane de euro pe loc, alte 3,8 milioane de euro după 10 luni şi încă două milioane de euro dacă Stanciu va juca cel puţin jumătate dintre meciurile lui Anderlecht în oricare două dintre următoarele cinci sezoane.

Odată cu perfectarea înţelegerii, Nicuşor Stanciu a devenit cel mai scump fotbalist din istoria Ligii 1, depăşindu-l pe Vlad Chiricheş, care a plecat de la Steaua la Tottenham în 2013 pentru 9,5 milioane de euro. Stanciu reprezintă cel mai scump transfer făcut vreodată de Anderlecht. Precedentul record i-a aparţinut tot celui mai puternic club din prima ligă belgiană. În 2014, Anderlecht a plătit 6 milioane de euro lui FC Porto pentru mijlocaşul Steven Defour. 

Pentru Becali, Stanciu a fost o "mină" de aur - mai puţin de 1 milion de euro a plătit patronul Stelei lui FC Vaslui în 2013 pentru mijlocaşul în vârstă de 23 de ani. "Îi fac cinste lui Porumboiu!", a spus Becali la Digi Sport.

Lui Porumboiu îi dau o şampanie! Fiecare om ia în dreptul lui ce a negociat. Dacă spune ceva, eu respect. Am plătit la vremea aia 1 milion de euro, toţi spuneau că sunt nebun să dau banii ăia pe un copil. Şi acum iau 10 milioane...Eu l-am dat pe Stanciu pentru a-i face loc lui Florin Tănase, numărul lui merge la Tănase. Sau la Boldrin. Ei merită numărul 10!

Nu sunt mai puţini bani decât mi-am propus. Eu m-am gândit că Stanciu joacă 50 la sută din meciuri fără niciun fel de problemă. Mi-au zis că ei n-au dat niciodată mai mult de 4-5 milioane de euro pe un jucător, Stanciu o să fie vedeta lui Anderlecht, cum să nu joace 50 la sută din meciuri? Dacă joacă anul ăsta jumătate din meciuri...iar un milion. Dacă joacă la anul jumătate din meciuri, iau al doilea milion, şi tot aşa, în toţi cei cinci ani. Dar nu mai mult de 2 milioane de euro. Dacă cumva ei îl vând înainte de termen, trebuie să îmi dea toţi banii până la 9,8 milioane de euro!, 

---a dezvăluit Gigi Becali 

Acum, patronul Stelei e şi el cu ochii pe transferuri - primele meciuri din grupele Europa League bat la uşă.

Mă obligă situația să fac transferuri. Eu vreau să iau un vârf, dar nu mai avem cum. Am înțeles că se negociază cu turcii pentru  Alibec pentru suma de 3 milioane, noi nu mai avem cum să ne băgăm. Voiam să fac ofertă de 1,5 milioane pentru Alibec. Dacă respectiva echipă nu va oferi banii ăștia, noi vom veni cu oferta de 1,5 milioane pentru Alibec. 

Pe Țîru, de la Viitorul, n-am cum să-l iau, nu-l dă Hagi. L-am pus pe MM Stoica să se intereseze de un atacant de careu și să mă informeze. Mai avem nevoie de un fundaș central și unul lateral. Am oferit celor de la CFR 400 de mii de euro pentru Jakolis, dar nu vor,

---a mai spus Becali

Becali va renunţa şi la Hamroun dacă va veni o ofertă bună. Pe moment, mijlocaşul algerianul stă pe loc. 

Hamroun n-are nicio ofertă la ora asta. Dacă va veni vreo ofertă îi dau drumul, pentru că acolo joacă și Boldrin și Florin Tănase. Pentru Hamroun nu pot să zic exact cât cer. Dacă va juca bine în Europa League, voi cere probabil 5-6 milioane de euro,

---a anunţat patronul Stelei

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi