Sportul nu are limite. O britanică a scris istorie la Jocurile Paralimpice de la Rio!


Rutiera britanică Sarah Storey a bătut tot până acum la Jocurile Paralimpice de la Rio. Ultima victorie, în proba individuală de urmărire, i-a adus al 12-lea aur din carieră şi a devenit cea mai medaliată sportivă paralimpică din toate timpurile! Nimeni nu a mai reuşit asta în cei 66 de ani, de când datează Jocurile Paralimpice. A depăşit o altă legendară sportivă britanică paralimpică, "Tanni" Grey-Thompson, o fostă atletă în scaunul cu rotile, care acum 12 ani la Atena a câştigat a 11-a medalie de aur din carieră. 

Sarah este privită ca un "fenomen" în lumea sportului, având în vedere că are 38 de ani, iar în urmă cu trei ani a revenit după o sarcină grea în urma căreia a dat naştere unei fetiţe minunate, Louisa - care i-a făcut galerie în timpul ultimei curse câştigate la Rio.

Sarah nu vrea să se oprească aici - îşi doreşte să bată recordul deţinut de un alt compatriot de-al ei, fostul înotător Mike Kenny, care între 1976 şi 1988 a câştigat nu mai puţin de 16 medalii de aur la Jocurile Paralimpice. 

Povestea lui Sarah Storey este una incredibilă. Juca rugby şi înota, atunci când avea ceva timp liber, şi era o foarte căutată antrenoare de fitness. La începutul lui 2011, însă, a făcut un accident vascular cerebral în urma căruia a rămas cu o paralizie pe partea dreaptă. Doctorii s-au luptat zile în şir atunci să-i salveze viaţa, pentru că Sarah făcuse şi o hemoragie cerebrală. S-a refăcut miraculos şi s-a apucat de ciclism. La puţine momente după, a căzut rău la antrenamente şi şi-a fracturat şoldul şi ambii umeri. A crezut că nu va mai concura niciodată, dar minunea s-a mai întâmplat o dată şi încet, încet, a început să devină un concurent serios în competiţiile de urmărire. La Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, a câştigat nu mai puţin de 5 medalii de aur. 

Sarah şi-a anunţat intenţiile la Rio încă din calificări, unde a devenit cea mai rapidă femeie din lume din cursele de urmărire rezervate sportivilor paralimpici. Sarah a sărbătorit ultima victorie alături de fiica sa, Louisa.  

Am vrut să fie totul perfect aici la Rio şi am reuşit. Louisa nu și-a petrecut departe de mine nicio noapte de când s-a născut. Ea este lângă mine oriunde mă duc. Ma inspiră, îmi dă putere şi prezenţă ei mă face să mă simt încrezătoare!,

---a spus Sarah Storey la finalul cursei 

 

Foto Press Association

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi