Sportradar: 220 sancțiuni și 25 condamnări pentru blaturi la pariuri! Lupta continuă..

Poliția regală thailandeză și Asociația de Fotbal din Thailanda au folosit informații de la Sportradar pentru a aresta 12 persoane. Toți cei reținuți sunt în curs de investigare pentru aranjarea unor meciuri la pariuri. Directorul general al companiei elvețiene care e cu ochii pe acțiunile suspecte de la casele de pariuri, Andreas Krannich, a explicat într-un interviu aspecte legate de această activitate. 

R: Care este rolul companiei dvs. în depistarea meciurilor trucate?

A.K: Sportradar a fost lansat în 2001. De atunci, compania și-a stabilit reputația de cel mai important furnizor mondial de soluții și servicii de pariuri sportive pentru operatorii licențiați din întreaga lume. Această poziție unică a dus la crearea și lansarea, acum mai mult de zece ani, a unui sistem de detectare a fraudei la pariuri sau a mitei pentru anumite meciuri. Activitatea este acum înțeleasă ca un sistem de monitorizare credibil, care a jucat rol fundamental în peste 220 de sancțiuni sportive și 25 de condamnări penale pe tot globul.

R: Cum lucrează compania dumneavoastră cu federația din Thailanda?

A.K: Am lucrat anterior cu Thai Premier League în 2014 și cu Autoritatea sportivă din Thailanda în 2015 și am menținut o comunicare regulată cu oficialii din FA Thailand și Liga Thai. Activitatea noastră privind cazurile suspecte din fotbalul thailandez a fost rezultatul faptului că AFC (Confederația de fotbal din Asia) intermediază legătura noastră cu autoritățile statului. Avem un parteneriat cuprinzător cu AFC, care include monitorizarea pariurilor și colectarea de informații din competiții, ligi și cupe din fiecare țară asiatică, dar și turneele regionale de pe întregul continent.

R: Ce informații ați dat șefilor federației de fotbal care au condus la arestări?

A.K: Nu putem furniza informații specifice despre situația din Thailanda. Dar, în prezent, în strânsă colaborare cu autoritățile sportive și cu agențiile de aplicare a legii, avem tendința de a începe procesele furnizând rapoartele Sportradar federațiilor sau clienților noștri din ligă.

Aceste rapoarte sunt strâns legate de o analiză a modelelor de pariuri de la peste 550 de operatori din întreaga lume. Apoi, beneficiarii noștri parteneri fie își lansează propriile investigații și proceduri disciplinare, fie colaborează cu poliția pentru a susține anchetele penale paralele și cazurile judiciare. Relațiile noastre de încredere și informațiile credibile oferite au condus la astfel de măsuri într-o serie de țări.

Sportradar a lucrat inclusiv pentru campionatul din NFL. (foto: thedailypayoff.com)

R: Care este participarea Sportradar la campania de suprimare a meciurilor aranjate în Asia de Sud-Est, în special, dar și în alte țări ale lumii?

A.K: Am lucrat cu AFC, precum și cu o serie de federații sportive, ligi și turnee din întreaga regiune de câțiva ani. Am fost implicați în investigații cheie care au vizat Australia, Laos și Nepal în ultimii ani și ne concentrăm în mod deosebit pe furnizarea de soluții de prevenire în regiune. Am avut în vedere locuri precum Malaezia și Vietnam, dar și colaborând la lansarea de către AFC a aplicației AFC Integrity.

La nivel global, lucrăm cu peste 70 de organizații sportive din 17 sporturi pentru a furniza cea mai cuprinzătoare și compactă gamă de soluții de integritate. Acestea acoperă monitorizarea și detectarea, softul și investigațiile, prevenirea și educația, precum și o gamă largă de servicii de consultanță.

Cazurile în care am fost implicați și care au condus chiar la interzicerea unui club din Liga Campionilor (nn - cazul Olympiakos), precum și la un meci de calificare pentru CM 2018, vorbește de la sine de profesionalismul companiei noastre. Rămânem deschiși în continuare colaborării cu orice sport sau organizație implicată în acest domeniu care demonstrează un angajament real și deplin pentru protejarea sportului, a integrității acestuia.

(sursa: bangkokpost.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi