Sport cu biciul! Sportivii nord-coreeni care n-au câştigat nimic la Rio vor fi trimişi în mine de cărbuni!

Regimul comunist din Coreea de Nord şochează din nou. Şeful suprem, Kim Jong Un a decis să-i pedepsească exemplar pe sportivii care s-au întors acasă cu mâna goală de la Olimpiada din Brazilia. Astfel, aceştia vor fi mutaţi cu forţa în locuinţe mai sărăcăcioase, li se va tăia din raţiile de mâncare, iar alţii vor fi trimişi să muncească în minele de cărbuni! Nu numai sportivii participanţi la Olimpiadă vor avea de suferit - şi familiile lor vor avea parte de acelaşi tratament! În schimb, "premianţii" vor fi trataţi regeşte - vor primi apartamente noi, complet utilate, şi maşini luxoase.

Înainte de plecarea la Rio, preşedintele nord-coreean le-a "trasat sarcina" sportivilor să câştige cel puţin 5 medalii de aur şi 12 de argint sau bronz. Delegaţia Coreei de Nord s-a întors acasă doar cu 7 medalii, dintre care doar două de aur.

Primii care au avut de-a face cu regimul terorii de la Phenian au fost jucătorii din naţionala de fotbal. Aceştia au fost trimişi în centre de reeducare şi în mine de cărbuni în 2010, după înfrângerea, 0-7 cu Portugalia, de la Campionatul Mondial din Africa de Sud. După un an li s-a permis să se întoarcă la antrenamente.

Printre cei pedepsiţi anul ăsta de guvernul comunist din Coreea de Nord se află, însă, şi o sportivă care a luat medalie la gimnastică! Şi asta din cauza unui selfie nevinovat făcut de sportivă alături de o gimnastă din Coreea de Sud! În timpul Olimpiadei, presa din Anglia a scris că gimnasta Hong Un-Jong ar putea fi executată la întoarcerea acasă, pentru că nord-coreenii nu au voie să intre în contact cu "duşmanii" din Sud. Până la urmă, Hong Un-Jong a fost iertată, dar n-a scăpat de mânia şefului statului, care a obligat-o la plata unei amenzi uriaşe. În cazul în care nu va plăti, gimnasta va fi trimisă să muncească în mină. 

Halterofilul nord-coreean Om Yun-Cho a "simţit" nevoia să-i transmită, de la Rio, un mesaj liderului suprem Kim Jong-Un. Acesta şi-a exprimat admiraţia, de fiecare dată când a avut ocazia, pentru tatăl acestuia, Kim Jong-il - decedat în 2011. Sportivul nord-coreean nu este la primul gest de acest fel - a mai făcut-o şi după Olimpiada din 2012, de la Londra.

Kim Jong-il va fi mereu inspiraţia mea şi îmi pare rău că n-am fost capabil să-l răsplătesc cu o medalie de aur. Nu cred că pot fi un erou pentru poporul meu cu o medalie de argint!,

---a uimit halterofilul Om Yun-Cho

Deşi există un armistiţiu încheiat între Coreea de Sud şi Coreea de Nord, cele două ţări asiatice se află într-o situaţie extrem de tensionată. Relaţiile dintre cele două state sunt "îngheţate" de mai bine de 70 de ani, odată cu încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Foto: independent.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi