SPGeTTI, aplicația care ține departe jucătorii cu probleme de ”tentații”

O aplicație telefonică revoluționară a fost dezvoltată în scopul reducerii comportamentului compulsiv al celor care ”prestează” la jocurile de noroc. Inițiativa acestei tehnologii de ultimă generație, SPGeTTI, a fost dezvoltată în cadrul unui proiect de către cercetătorii Universității din Auckland. Obiectivul principal este de a reduce sau de a opri numărul mare de jucători cu probleme prin utilizarea a două abordări.

Primii jucători au fost avertizați printr-un semnal emis de telefon în momentul în care s-au apropiat de ”mașinăriile” de joc sau au intrat în sala de jocuri, prin utilizarea dispozitivului GPS de pe telefon. Baza de date a SPGeTTI (foto: stuff.co.nz) conține aproximativ 260 de locații ale mașinilor de tip ”pokie” amplasate pe tot curprinsul regiunii Auckland, iar utilizatorii vor primi un mesaj de avertizare atunci când sunt aproape de ”pericol”.

A doua abordare a inclus sfaturi și sugestii regulate care ar putea fi folosite pentru a oferi utilizatorilor idei despre modul în care trebuie să se țină departe de tentanția de ași încerca norocul la jocuri. În cazul în care o persoană își pierde controlul, aplicația intră în alertă și oferă instantaneu sprijin pentru membrii familiei respectivului jucător, dar și linii de asistență live. 

Gayl Humphrey (foto: stuff.co.nz), din cadrul Universității din Auckland, a declarat că SPGeTTI a fost proiectat să fie un "înger mic de buzunar". "Ideea este că vom dezvolta o întreagă serie de schimbări comportamentale, susținute de teorie, apoi vom încerca să livrăm prin intermediul telefonului o alertă bine fundamentată. Cu cât putem folosi mai multe persoane, cu atât putem obține mai multe informații care să ne ajute să înțelegem și mai mult fenomenul", a spus Humphrey.

Un sondaj național privind jocurile de noroc din 2014 a constatat că nu mai puțin de 117.500 de persoane au suferit pagube semnificative legate de jocurile de noroc. Cei mai mulți dintre aceștia sunt adulți Maori și din insulele Pacificului - cei mai vulnerabili din acest punct de vedere. Potrivit cercetătorilor, ”pokies” (foto: gamingzion.com) reprezintă cea mai mare problemă. 

Purtătorul de cuvânt al fundației care se ocupă de jucătorii cu probleme a declarat că a susținut aplicația de la bun început, deoarece a fost un instrument util pentru a reduce prejudiciul cauzat de jocurile de noroc."Nu înlocuiește consilierea, dar aplicația este un instrument de intervenție excelent, care utilizează mesaje de informare asupra ”răului” și care încurajează și sprijină persoanele care ajută oamenii să-și atingă obiectivele", a spus Andrée Froude, .

Fundația pentru probleme de jocuri de noroc a început deja să recomande aplicația clienților săi, la care societățile de telefonie au aderat imediat. SPGeTTI este disponibil pentru telefoane Android și poate fi descărcat din Magazin Google Play.

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!